Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Apple op de koop * Nieuwe smartphone * Android bij Barnes en Noble * Onderzoek naar het onderzoek * Ubuntu 11.04 * Slackware 13.37 * EFF opent de routers

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** April 28th, 2011 by wim.webgang **

Apple op de koop

Wie zich afvroeg waarom Apple zo’n grote datacentra aan het bouwen is, heeft nu waarschijnlijk een tipje van de sluier zien oplichten, omdat Apple de domeinnaam iCloud.com gekocht heeft. Daar moest het meer dan miljoen dollar voor neertellen. Maar dat is nog niets vergeleken met de prijs van de datacentra die ze bouwden. Zo is er het datacenter in North Carolina, dat liefst 1 miljard dollar gekost heeft.
Het heeft een oppervlakte van 64.000 m2, en is daarmee 5 keer zo groot als Apple’s andere regionale datacentra in de VS.

Het bedrijf achter iCloud heeft nu zijn nieuwe naam in gebruik genomen: CloudMe; en daar wordt je voorlopig ook nog naar doorgeleid als je www.icloud.com intikt.

Datacenter in aanbouw:

http://www.youtube.com/v/hDXSSi1qStA


Nieuwe smartphone

Er is weer een nieuwe smartphone uit die op een unix-achtig systeem draait; de nieuwe iPhone 4. Hij zou in 28 landen moeten verschijnen vandaag, en tot gisteren was het angstvallig geheimgehouden toestel nog een groot vraagteken.
Behalve in de Belgische Kempen, waar een IT-bedrijf per vergissing in plaats van zwarte, een doos witte i-phones had geleverd gekregen, die ze dan ook prompt verkochten met een aktie op internet.

Android bij Barnes en Noble

Android, dat onder een patentaanval ligt van Microsoft, werd dapper verdedigd door “Barnes en Noble”. Dat is een grote boekenwinkel in de VS, die ondertussen ook electronische boeken in zijn aanbod heeft. En hun electronische lezer is de “Nook”, een apparaatje dat intern op Android draait. Daarom werden ze dus ook aangeklaagd door Microsoft.
Barnes en Noble zegt dat Microsoft de strategie heeft om bedrijven die Android gebruiken, aan te klagen om zo het gebruik van Android onaantrekkelijk te maken voor fabrikanten en het gebruik ervan af te remmen.

Microsoft probeert de markt van de Android te domineren, terwijl ze Android niet zelf ontwikkeld hebben, of evenmin een apparaat met Android op de markt brengen. Ze gebruiken – nog steeds volgens B&N – een bijeenraapsel van zo goed als niet ter zake doende patenten, om dan te dreigen met een rechtszaak als er geen buitenissige licentiegelden betaald worden.

Verder verwijst B&N ook naar de overeenkomst die Microsoft en Nokia gesloten hebben, om het eigen Nokia Symbian systeem te vervangen door dat van Microsoft. In de rand daarvan zouden ze ook afgesproken hebben om hun patentenporfolio gezamelijk aan te wenden om zich op de markt te verdedigen, maar ook om aan te vallen. Deze horizontale afspraken in zo’n sektor is volgens B&N onwettelijk volgens de antitrust-wetten.

Groklaw.net heeft er een artikel over met extra documentatie


Onderzoek naar het onderzoek

In de VS heeft een inspecteur van het ministerie van justitie een onderzoek gedaan naar de capaciteiten van het FBI om om te gaan met de bedreigingen van internet en computercriminaliteit.
In deze evaluatie werden een 10-tal plaatselijke kantoren opgenomen, waar een dertigtal agenten bevraagd werden. Daarvan hadden er meer dan 10 niet de nodige kennis om zaken van nationaal belang te onderzoeken waarbij binnengedrongen werd in computersystemen. Natuurlijk waren er ook veel die wel bekwaam waren. Bovendien heeft het FBI een 3-jarig opleidingsplan, waarbij agenten zich kunnen verdiepen in 12 beveiligingscursussen. Het aantal van de geslaagde deelnemers aan die cursus werd door het FBI gecensureerd.


Ubuntu 11.04

Er is alweer een nieuwe versie van Ubuntu uitgekomen: 11.04, met de bijnaam Natty Narhwal.
De kern van deze Linux distributie is Linux 2.6.38.3, maar daarvan ziet de gebruiker meestal niet veel meer dan een voorbijrollende melding.
Wel belangrijk voor de gebruiker is de nieuwe Unity interface, die gebaseerd is op Gnome 3 en gebruik maakt van Compiz. Op de homepage wordt het systeem afgebeeld op het scherm van een kleine draagbare computer, mogelijk een netbook.
Ubuntu 11.04 kan afgehaald worden via de www.ubuntu.com/download website. Er zijn verschillende versies:
- een om te downloaden, nadien op cd te branden om daarmee te installeren.
- een live versie, die je van CD of USB stick kan starten
- een serverversie

Een narwal is een soort walvis waarbij de mannetjes een lange tand hebben, die er als een gevaarlijk degen uitziet, maar eigenlijk een tast en reukorgaan is.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Narwal

Slackware 13.37

Slackware heeft ook een nieuwe versie uit na maanden werken en testen: 13.37.
Die bevat XFCE 4.6.2 en KDE 4.5.5
Deze slackware draait op een 2.6.37.6 Linux kern, maar een volgende versie wordt ook bijgeleverd, dus de gebruiker kan kiezen.

Je kan slackware afhalen van ftp.slackware.com of van een van de officiële mirrors: http://slackware.com/getslack

EFF opent de routers

EFF start een aktie om internetgebruikers te overtuigen hun routers open te zetten, zodat je terug overal vrij internet ter beschikking hebt.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Patent-chantage afgewend?

Uitzending do 18:00 ** April 21st, 2011 by wim.webgang **
Patentchantage afgewend?
Het ministerie van justitie in de VS heeft de verkoop van patenten van Novell
aan Microsoft onder de loupe genomen. Ze hebben ook ingegrepen en de
overeenkomst over de patenten doen veranderen, zodat de 882 patenten niet
misbruikt kunnen worden tegen Open Source bedrijven.

Novell gaat in een fusie met Attachmate,
en bij die deal zou een aantal patenten verkocht worden aan CPTN Holdings. Die
holding bleek in elkaar gestoken te zijn door Microsoft, en bevat een
aantal andere bedrijven die op hun gebied de markt domineren: Oracle, EMC,
en Apple.
Daarmee doemde het spook van de patentchantage op. Microsoft
had vroeger al gedreigd om zijn patentportfolio in te zetten om
Linux-gerelateerde bedrijven aan te klagen. De CPTN constructie kreeg met die
patenten de macht in handen om concurrenten uit de open source wereld van hun
markt te houden.

Volgens het ministerie van justitie was de oorspronkelijke overeenkomst een
bedreiging voor de vrije ontwikkeling en concurrentie van open source op
gebied van virtualisatie, middleware, server, desktop- en mobiele systemen.

Het DOJ identificeerde 33 patenten die te maken hebben met virtualisatie en
bepaalde dat die niet in handen mogen komen van EMC.

De aangepaste overeenkomst houdt ook in dat de Novell patenten onder de GPL
versie 2 en de OIN vallen, belangrijke licenties in de wereld van Free Software
en Open Source.

Door de wijziging kan de eerste fase van de verkoop onder die voorwaarden
doorgaan, maar het DOJ blijft de zaak verder diepgaander onderzoeken.

Microsoft staat onder toezicht wegens vroegere veroordelingen voor misbruik van
monopolie. Uiteindelijk hebben de boetes en andere maatregelen niet veel
veranderd aan het feitelijke monopolie van Microsoft op de pc-desktop.

Novell is een belangrijke speler in de Linux markt; ze verdelen de openSUSE
distributie, en leveren diensten aan overheden en grote bedrijven die
omschakelen op of gebruik maken van Linux en open source.

Muziek:
D-Brane – And If You Gaze Into The Abyss
djinfini – djinfini-radioultima
AMF : Subconscious
AMF – Indifference killed the dog
ardelemb – glamour prostitutes
Hendrickx – Indian civilization

Lift ^ | Lift v | Comments Off

OpenOffice.org terug puur community * Concentratie harddisks

i-nieuws 6 na 6 ** April 21st, 2011 by wim.webgang **

OpenOffice.org terug puur community

Volgens linuxuser.copyleft.be heeft Novell drastisch gekozen voor LibreOffice, niet alleen voor de nieuwe openSUSE 11.4, maar ook door upgrades op 11.3, de vorige versie.
Oracle heeft ondertussen aangekondigd dat het OpenOffice.org wil laten overgaan in een puur community-gebaseerd open source project. Spijtig genoeg betekent dat ook dat ze geen commerciele versie meer aanbieden, zoals Sun vroeger deed met StarOffice.

Ze verklaren wel het project en het Open Document Format verder te blijven steunen, maar zich qua open source ontwikkeling te concentreren op Linux en MySQL.

Nadat vorig jaar twijfel ontstond over de richting die Oracle wilde uitgaan met OpenOffice.org, en na discussie tussen afgevaardigden van Oracle en andere leden van de OpenOffice.org community, ontstond een afsplitsing van OpenOffice.org. Met de toenmalige stand van zaken werd een parrallel project opgestart onder de naam LibreOffice. Een groeiend aantal ontwikkelaars stapte over naar LibreOffice, en ze konden tegen hoog tempo hun nieuwe versie ontwikkelen. Zo werd bv een import toegevoegd voor SVG beeldbestanden.
Dat betekent niet dat OpenOffice.org lamlag; in januari 2011 kwam versie 3.3 uit en er is ondertussen een OpenOffice.org versie 3.4 in Beta versie verkrijgbaar, die in testfase is tot ergens in mei.
OpenOffice.org is uitgegeven onder de LGPLv3

http://www.openoffice.org/news/

http://blog.documentfoundation.org

Concentratie harddisks

Er is een overnamebeweging bezig in de sector van de productie van harde schijven. Western Digital kocht onlangs Hitachi voor meer dan 4 miljard dollar, wat het aantal fabrikanten reduceerde tot 4. Nu koopt Seagate de hardeschijf productie-eenheid van Samsung over. Ze betalen er meer dan 1,3 miljard dollar voor, gedeeltelijk in cash, de rest in aandelen. Het is dus tegelijk een manier om de samenwerking te bevorderen, want Samsung levert de geheugenmodules voor Solid State Disks. Deze SSD’s komen op als snelle harde schijven, hoewel het eigenlijk geen harde schijven zijn, ze bevatten geen draaiende schijf die dient als opslag, maar werken als het geheugen van USB-sticks.
Enkele jaren geleden kwam Acer bv met de Aspire 1 op de markt die op Linux draaide, en geen harde schijf bevatte maar een SSD van 8 Gb. SSD’s zijn misschien wel sneller, maar voorlopig ook nog duurder per Gb dan harde schijven, en evenmin onfeilbaar!

XP alweer dood verklaard

XP is maar weer eens dood verklaard, en wel door Microsoft zelf. In 2014 wordt de stekker definitief uitgetrokken, en om dat kracht bij te zetten hebben ze een teller gelanceerd die aftelt naar die dag. De teller geeft het aantal dagen weer tot het zover is, maar werkt alleen op Windows7 of Vista. Als je die systemen gebruikt heb je de teller natuurlijk ook niet nodig, maar MS wil het voorbeeld geven en ontwikkelt geen software meer voor Xp. Tot nu toe is het Microsoft niet zo goed gelukt om de gebruikers te overhalen om Xp achter zich te laten. Integendeel werd de levensduur van Xp nog verlengt door het succes van de netbook computers, waar enkel Microsoft’s Xp de concurrentie kon aangaan met Linux, MS’s andere systemen waren te zwaar. Op de desktop forceerde Ms natuurlijk de evolutie naar het nieuwe systeem door het vooraf te installeren, maar ook daar werd op vraag van de industrie nog langer Xp aangeboden. Bestaande gebruikers van Xp konden ook niet overgehaald worden tot een nieuwere versie van Windows doordat de nieuwe Internet Explorer en MediaPlayer enkel nog voor nieuwe systemen uitkwamen. Gebruikers schakelden dan maar over naar de vrije Firefox browser, of de Chrome browser van Google. Xp was het eerste systeem van Microsoft dat een online aktivation nodig had, en het valt te verwachten dat die ook zal ophouden te werken. Gebruikers van een bestaand toestel die over een paar jaar hun systeem opnieuw moeten installeren kunnen dus voor een probleem komen te staan. Hoe gaat bv een computermuseum legaal zijn Windows XP aktiveren op een nieuw verworven oude computer?

Er zijn ook heel wat machines die bestuurd worden door een “Xp” computer. Als die computer crasht is er een probleem voor de besturing van de bijhorende machine.
Ook met het einde van de dos-periode deed zo’n situatie zich voor. Er werd echter een alternatieve dos-versie ontwikkeld, freedos, die nog altijd bestaat en gebruikt kan worden als dos systeem op een pc, al dan niet virtueel.
http://www.freedos.org/
Programmeurs die een toepassing gemaakt hebben die in principe tientallen jaren kan blijven draaien, geraken mogelijk ook in de problemen. Door geen toegang meer te hebben tot het systeem waarop ze het programma geschreven hebben, kunnen ze het niet meer installeren. Die zullen misschien gaan kijken naar Linux; dat kan flexibel aangepast worden, draait op de meeste verschillende hardware, en je behoudt de rechten om het te gebruiken, ook tien of twintig jaar later.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

OpenSuse 10.4

Uitzending do 18:00 ** April 14th, 2011 by wim.webgang **
  • Van Antwerpen tot Liverpool: 3 Linux tijdschriften onderweg
  • OpenSuse 10.4 is uitgekomen, een korte beschouwing.
  • Muziek: een greep uit …
    Echo Vault – Revolta Dub [electrobel].mp3
    John Doe Walkowitz – Old Fashion Virus [electrobel].mp3
    Kedal – Electronic Life [electrobel].mp3
    masterfulbeat – Lick It [electrobel].mp3
    Unklassified – Kelvyn Six [electrobel].mp3
    Unklassified – Varial Flip [electrobel].mp3

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Wiens data is het eigenlijk? * Loslippige inbreker * FBI op de hackertoer * Open Source in de wolken * Google in de zon * Wordpress inbraak

i-nieuws 6 na 6 ** April 14th, 2011 by wim.webgang **

Wiens data is het eigenlijk?

Spelers van het Dragon Age game kunnen problemen hebben gehad met het terug laden van een vroeger bewaarde sessie. De oorzaak lag in problemen met het DRM systeem, een soort slot op digitale inhoud. Het DRM systeem geeft telkens tijdelijk bestanden vrij, ook bv de bewaarde sessies als die extra inhoud bevat die in het spel gedownload wordt. De DRM-toestemming bij Dragon Age komt van een server. Door een technisch probleem bij die servers of de verbinding naar de buitenwereld, kwam de toestemming niet door tot bij de gebruikers, die daarmee vastzaten. Ze kregen de foutmelding “DLC not authorized”, waarbij de DLC staat voor “Downloadable Content”. Het duurde drie dagen eer Bioware, het bedrijf dat de games maakt, publiek toegaf dat er een server fout was.

Heel wat gebruikers hadden trouwens vroeger al problemen met het DRM systeem, met gelijkaardige foutmeldingen. Spelers die gingen zoeken in Google kwamen dus in een overdaad aan meldingen en mogelijke oplossingen terecht. Het uitproberen van alle beschreven oplossingen was echter verloren tijd, omdat het aan de server lag in dit geval. Wie toch op eigen houtje dingen ging uitproberen, maakte het waarschijnlijk alleen maar erger. Zeker als ze bv versies van software veranderen en in de registry gaan prutsen.

Spelers klagen niet alleen over de beveiligingssystemen die hen buitensluiten uit een betaald spel. Aan huidige spelen is bijna evenveel werk als aan computersystemen: allerlei upgrades moeten problemen verhelpen die door de mazen van het net glippen bij het uitbrengen van de spelsoftware.

Loslippige inbreker

Een computerkraker die wat te media-geil was, werd opgepakt nadat hij in een TV programma gepocht had lid te zijn van Anonymous, en verteld had over zijn kraakaktiviteiten. Op France 2 praatte hij over hoe hij binnenkon in computersystemen die te maken hadden met het Franse leger, en demonstreerde hij zelfs zijn kunnen.
Een Frans bedrijf, toeleverancier voor de ruimtevaart en defensie, dacht dat zij de getroffen partij konden geweest, en er werd een onderzoek gestart. Een paar dagen na zijn tv-optreden werd de man opgepakt. Volgens de politie werden ondermeer creditcard gegevens op zijn pc gevonden. De tv-makers hadden de kraker anoniem opgevoerd, en zeggen geen informatie aan de politie te hebben bezorgd.

FBI op de hackertoer

Het Amerikaanse ministerie van justitie heeft ervor gezorgd dat het FBI een tijdelijke toestemming krijgt om aktief in te grijpen op het internet om een crimineel netwerk van computers aan te vallen. Het zou gaan over het botnet dat het Coreflood virus verspreidt. Er werden al 5 servers in beslag genomen van waaruit besmette pc’s konden bestuurd worden. Ook werden 29 domein “in beslag genomen”.

Open Source in de wolken

VMware heeft de Cloud Foundry aangekondigd, een open source platform voor internetdiensten. Ze gebruiken de Apache-2 licentie. Het interessante in vergelijking met de “cloud” diensten van Microsoft en Google, is dat je vrij kan kiezen op welke servers je de cloud dienst draait, en je onafhankelijker wordt van die twee multinationals. De site geeft voorlopig nog een beta-status aan.

http://cloudfoundry.com/

Google in de zon

Google is van plan de grootste zonne-energiecentrale van de wereld te bouwen. Ze willen daarvoor “3600 acre” land in de woestijn van Mojave in het zuidoosten van Californië. Ze willen met gebogen spiegels het zonlicht concentreren in een zonnetoren van 137 meter hoog. De bouw is zelfs al begonnen in oktober 2010 en moet klaar zijn in 2013. Als dat lukt gaat de installatie bijna 400 megawatt energie produceren.

Wordpress inbraak

Er is ingebroken op de servers van Wordpress.com. De inbrekers konden aan interne code, wachtwoorden en digitale sleutels, ondermeer van twitter en facebook accounts.
Een van de conclusies voor gebruikers is om in ieder geval verschillende wachtwoorden te gebruiken voor verschillende websites of diensten waarop je inlogt. Een wachtwoord dat bij 1 dienst afgeluisterd of afgekeken wordt, kan dan enkel daar schade aanrichten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Webgang

Uitzending do 18:00 ** April 7th, 2011 by wim.webgang **
  • Nieuws, na het nieuws, de mini “persoonlijke” server, meer Anonymous, de interface van de (Linux) Desktop, enz….
  • Muziek; een selectie uit:
    ArmateK – Fighting my mind [electrobel].mp3
    BoRF – DrumStep [electrobel].mp3
    corbendallas – speakin computer [electrobel].mp3
    Echo Vault – Dance Away Riddim [electrobel].mp3
  • mmv Marthe Van Dessel

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Leve de informatica * Nieuwe versie van Gnome: 3.0 * Nieuwe Commodore 64 * Decreet voor gegevensopslag in Frankrijk * Klanttevredenheid

i-nieuws 6 na 6 ** April 7th, 2011 by wim.webgang **

Leve de informatica

Informatica zorgt ervoor dat je gegevens kan verwerken, en allerlei
bewegingen in de echte wereld kan opvolgen door beweging van electronen
in je computer. Je kan dan allerlei rapporten trekken over de echte
wereld, in de transportsector bv over de verloren containers.

Transport over zee is een relatief trage beweging, en het duurt lang eer
je de fysieke container terug te zien krijgt. Of niet, want er gaan
jaarlijks nogal wat containers verloren na een verzending over zee.

Elke dag zijn er tussen 5 en 6 miljoen containers onderweg.Er zouden
(source?) jaarlijks maar liefst 10.000 containers nooit hun bestemming
bereiken. Een deel ervan zijn overboord gevallen. Dat kan bv gebeuren
in een storm, zo verloor de “Med Taipei” in februari 2004 liefst 15
containers in een storm. Er blijkt geen gestandaarde manier te zijn om
containers op een schip zo te laden dat de zwaarste onderaan staan en de
lichtste bovenaan; meestal is het gewicht van een container zelfs niet
geweten, en zo worden soms onstabiele torens gebouwd.

Er is weinig geweten over wat er met de containers gebeurt nadat ze
overboord vallen. Er is geen meldingsplicht als het in internationale
wateren gebeurt. Meestal begroeien ze en vormen een soort koraalrif,
maar evengoed worden het tikkende tijdbommen door de onbekende inhoud op
een onbekende plaats.

In Europese wateren zouden zo’n 2000 containers per jaar de zeebodem
bereiken. 10 procent van de containers zouden chemische produkten
bevatten.

Het verlies is mogelijk een te klein percentage voor de
transportbedrijven om zich zorgen over te maken, om zich anders te
organiseren. Mogelijk is een deel van het verlies ook een manier om
goedkoop afval te dumpen.

singularityhub.com

Nieuwe versie van Gnome: 3.0

Volgens hun eigen zeggen is de stap naar Gnome 3.0 de grootste verandering in de laatste 9 jaar. Hoewel ze ook onder de motorkap veranderingen en stroomlijn hebben aangebracht, is het toch vooral de gebruikersomgeving die zal verrassen. Ze hebben de zogenaamde “Gnome Shell” ingevoerd, en die op de desktop het leven van de gebruiker gemakkelijker moet maken, door een eenvoudigere desktop.

Ubuntu, een Linux distributie die traditioneel de Gnome desktop verkoos, kon blijkbaar niet wachten op deze nieuwe Gnome shell, want ze voerden in Ubuntu 11.04 al een eigen Unity interface in. Dat is dan weer pech voor Gnome, want Ubuntu was waarschijnlijk de grootste verspreider van hun Gnome desktop, omdat die standaard was in vroegere Ubuntu Linux versies.

Gnome hoopt met zijn aangepaste desktop wel terecht te komen op nieuwe apparaten, die afwijken van het traditionele pc-scherm: netbooks, tablets en smartphones zijn de kandidaten.

Ze hebben in ieder geval de ontwikkeling van de Gnome-2 desktop stopgezet; er zullen geen updates meer van komen. Mogelijk blijft ze nog aanwezig in een paar Linux distributies, maar ze zal geleidelijk uitsterven.
Voor de programmeurs van bestaande programma’s of de programmeurs ervan, is het echter geen ramp: alle bestaande programma’s werken evengoed in de nieuwe Gnome 3 versie.

Alleen als ze gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden, moeten de programma’s aangepast worden.

Het Gnome project werd in 1997 door enkele studenten gestart, en bestaat volgend jaar dus 15 jaar.

Voor eindgebruikers is het wachten tot een distributie beschikbaar is, die Gnome 3 aan boord heeft; voor programmeurs en andere geïnteresseerden is het mogelijk de broncode te downloaden en die zelf te compileren tot werkende Gnome 3 desktop.

http://www.gnome.org/gnome-3/

Nieuwe Commodore 64

Er is een eigenaardige “remake” van de homecomputer “Commodore 64″ in de maak.
Hij ziet er exact zo uit als de vroegere C-64, met een dikke toetsenbordbehuizing, die de hele computer bevat. Links zit nu wel een dvd-drive ingebouwd, en rechts cardreaders en usb-aansluiting. Achteraan de gewone aansluitingen van een PC. Eigen is dat hij op zowel monitor als tv aangesloten kan worden, en een eigen Commodore systeem draait, hoewel daar geen details over gegeven worden. Er wordt enkel gezegd dat er een hoop open source software bijgeleverd wordt, en dat een commodore emulator het mogelijk zal maken om oude commodore spelletjes te spelen
De eerste versie wordt uitgeleverd met een Ubuntu-CD, en met een opstartmenu zou je ook in een zelf te installeren Windows kunnen komen.

http://www.commodoreusa.net/CUSA_C64.aspx

http://bits.blogs.nytimes.com/2011/04/06/the-new-commodore-64-updated-with-its-old-exterior/?ref=technology

Decreet voor gegevensopslag in Frankrijk

Internetproviders en anderen maken zich zorgen over “La vie privée” van de Fransen. De internetproviders zullen namelijk verplicht worden om gegevens van hun klanten bij te houden, en indien de overheid erom vraagt, ze ter beschikking te stellen.
Het zou niet enkel over de gewone internetproviders gaan, maar ook over zogenaamde “content providers”, zoals Google, Facebook enz. De overheid wenst te kunnen beschikken over naam, adres, de datums en uren van de verbindingen, de wachtwoorden van de gebruikers, de betalingen, en -als ze beschikbaar zijn- andere gegevens als telefoonnummers. Niet alleen moeten de providers een dienst installeren die tegen het belang van hun klanten ingaat, ze draaien ook op voor de kosten voor het bijhouden van de gegevens gedurende 1 jaar.

Klanttevredenheid

Toch kunnen online bedrijven nog het vertrouwen winnen van klanten. In de VS werd in januari en februari een onderzoek gedaan naar de reputa
om op nummer 1 en Google op nummer 9. In totaal werden meer dan 30.000 klanten online bevraagd. De lijst betreft de 150 grootste bedrijven.
Betrouwbaarheid, financiële stabiliteit, productvernieuwing, energie-efficiëntie, ethisch gedrag enz zouden de kenmerken vormen voor het klantvertrouwen.

De volledige lijst is te vinden op Forbes.com.

En een ander onderzoek duidde de top van internet-globaliseerders onder de bedrijven aan: Google, Facebook and YouTube steken er als top-3 uit.

http://www.forbes.com/2011/04/04/most-least-reputable-companies-leadership-sales-leadership_2.html

Lift ^ | Lift v | Comments Off