Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Reis rond de wereld

Uitzending do 18:00 ** January 30th, 2020 by wim.webgang **

LDraw deel 2: Reis rond de wereld

In 1996 startte er een grappig project om twee lego mannetjes de wereld rond te laten reizen, van AFOL naar AFOL zei de aankondiging. Volgens wikipedia staat dat voor Adult Fan of Lego, die hebben dus een eigen afkorting. In ieder geval zouden de mannetjes met de post reizen. Ze kregen ook een naam: Jill en Gary.
Het concept was dat die elke keer bij een Lego fan aankwamen, en opgesteld werden in of op een creatie van die euh AFOL. Die creatie heeft trouwens ook een afkorting, MOC (My Own Creation). Daar kon dan een foto van gemaakt worden, waarna de mannetjes konden doorreizen naar de volgende “AFOL”.

(Minifig World Tour: http://lego.sparre-andersen.dk/Transport/Minifig_World_Tour/index.en.html)

Van iedere creatie zou dan documentatie verzameld worden voor een community ideeƫnboek. Daarvoor moesten ze ook een bouwplan voorzien om hun creatie na te bouwen, en daarvoor werd LDraw aangeraden. Daarmee kreeg LDraw heel wat aandacht en verspreiding, en dus nieuwe gebruikers.

Ook anderen begonnen verder te bouwen op het LDraw formaat, dat zo een de facto standaard werd. Diezelfde periode bracht Steve Bliss een programma uit met de bescheiden naam LDraw-Add-on. Het was een hulpprogramma om de bestanden van LDraw te beheren en om LDRaw commando’s te geven.

Kortom, de toekomst van LDraw als snel groeiend platform zag er veelbelovend uit. Tot James Jessiman in de zomer van 1997 plots sterft aan complicaties van een griep. Hij was 26.

Vrienden van James hielden een memorial, en zijn werk speelde daar een belangrijke rol in. Ze besloten alles te doen om zijn werk verder te zetten.

bron: LDraw History

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.