Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Micro:(it Error

Uitzending do 18:00 ** April 15th, 2021 by wim.webgang **

Buiten meten
Ook de universiteit van Antwerpen heeft een project om luchtvervuiling te meten: Claire (en Gilbair).
Vrijwilligers wanden een traject met een meetwagen, vermomd als kinderwagen (met een pop erin).
(per twee? Op 1,5 meter?)

Thuismeten

Silvia vertelt over de vorderingen met de Enviro+ milieumeting, om te beginnen in eigen milieu: alles is samengebouwd met een nieuwere Raspberry Pi die wel een volledig passende rij pinnen heeft. Ondertussen is ook de Particular Matter of fijnstofmeter aangekomen, die daar kan op aangesloten worden. Voorbeelden zijn bekeken, scripts zijn gestart (veelal python), gegevens zijn bewaard in een Sql-lite databank (lokaal in bestanden zonder server). De gegevens zijn bewaard op de SD-kaart en kunnen bekeken worden. In eerste instantie gebeuren de metingen binnen. De meting van de temperatuur op het enviro+ kaartje wordt afgetoetst met de temperatuur van de Rasperry Pi (temperatuur van het bord, dat bij oververhitting vertraagt of uitschakelt), en aangepast om de invloed van het moeder-bord te compenseren (de enviro zit op de Raspberry Pi geplugd).

Het is interessant om eigen registratiegegevens te kunnen vergelijken; wat zijn normale waarden, komen mijn waarden daarmee overeen wat grootte-orde betreft? Bv overeenkomst met het Duitse meet-project (Luftdaten)?
Grafisch weergeven is weer iets anders; daar kan je allerlei extra lagen voor toevoegen, installeren, configureren enz. Maar het is de vraag in hoeverre dat de moeite loont, en wat er nuttig met die gegevens kan gebeuren. Hoe kunnen ze ergens ter beschikking gesteld worden?

(wordt vervolgd).

529 :(
(09/04 gezien op display van een BBC Micro:bit).
Wat betekent dat?

Versies
Eerst een nota: Er is een verschil tussen versie 1 en 2 van de microbit.
- beschrijving (verschillen) MIcro:Bit versie 2
- de editor voor micro:bit versie 1 en versie 2.
- de gecompileerde versie, .hex, is ook anders, waardoor je de oude .hex programma’s niet op de nieuwe micro:bits kan laden. De .py bestanden mogelijk ook, dus best doe je een oude .py bestand open in de editor voor versie 2 en bewaar opnieuw.

En hier de fout-codes:
529 :(
Verkeerd “image”, maar ik denk eerder het uitvoerbare programma, bv micro:bit v1 programma geladen in micro:bit2

504 :(
Blijkbaar heeft het overzetten van het programma naar de micro:bit te lang geduurd. Na wat uitproberen kom ik tot het besluit dat het rechtstreeks bewaren in de online editor op de website (vanuit Firefox) naar de micro:bit niet werkt, en eindigt met bovenstaande fout op de micro:bit achteraf.
Het lukt wel als ik het bestand (.hex) eerst download naar een mapje op mijn computer, en het dan van daar kopieer naar de micro:bit.

Meer: https://support.microbit.org/support/solutions/articles/19000016969-micro-bit-error-codes

Muziek
18:05 A A Aalto – Focus
18:11 Lowry & Ardell – Le Hanap Au Pilon
18:27 Animadvert – dance in black
18:41 Sro – Self Driving

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.