Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Geen gras in Las Vegas * Aprilse grillen * Gelaatsherkenning * Linux op Mac

i-nieuws 6 na 6 ** April 15th, 2021 by wim.webgang **

Geen gras in Las Vegas

Las Vegas gaat een verbod invoeren op gras dat niet gebruikt wordt. Meer bepaald gras waar niemand over loopt, bv het gras in een voortuin of tussen de sporen van een oprit. Het gras heeft te veel water nodig, en wordt beter vervangen door streekeigen aanplantingen zoals woestijnbestendige planten. Nu werd het gras ijverig gesproeid bij droogte.

In Lier probeert men ondertussen de woestijnvoortuinen weer groen te maken.

Aprilse grillen

In de VS was de nationale veiligheid in gevaar en de NSA moest ingrijpen in verband met software van Microsoft. Ze maakten het bedrijf attent op vier beveiligingsproblemen in hun mailserversysteem “Exchange Server”. Dinsdag bij de systeemupdates van Microsoft kwamen meer dan honderd correcties binnen, waarvan heel wat te maken hadden met mailservers of andere kritische diensten die hele bedrijfsnetwerken kunnen blootstellen aan misbruik.

Het is interessant om te zien dat geheime diensten nu softwarefouten melden in plaats van ze zelf te misbruiken…

Gelaatsherkenning

Een foutje in de gelaatsherkenningssoftware van de politie in Detroit leidde in 2019 tot een foute arrestatie. Een zogezegd herkende man werd bij thuiskomst van zijn voortuin geplukt en in de gevangenis gestoken wegens een winkeldiefstal. Foutje blijkt achteraf. Van de software. Nadien werd nog een tweede man foutief gearresteerd, bovendien op aanbrengen van beeldmateriaal door een privé-detective. Hij zat drie dagen onschuldig in de cel en werd ondertussen ontslagen op zijn werk. De man zou nu de politie voor de rechtbank brengen. Zoals we vroeger al zagen treden de foute arrestaties vooral op bij Afro-Amerikanen.

Meer te lezen op vice.com.

Linux op Mac

Het bedrijf Parallels kondigde aan dat hun nieuwe emulator “Parallels Desktop” ook op de nieuwe Apple M1 computers zal werken. Dat zou het mogelijk maken om in een virtuele machine een Linux distributie te draaien die bestemd is voor de ARM processor. Het Linux systeem zou op volle snelheid draaien op de Apple hardware.

compiled by BCP v.0.5.9

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.