Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Spam loopt los * VS verzamelt DNA * Meer monitoring in de VS * Sun en MySql * Nieuwe Linux Kernel

i-nieuws 6 na 6 ** April 17th, 2008 by wim.webgang **

17/04/2008

Spam loopt los
Volgens een onderzoek van Sophos zou zo’n goeie 92 procent van alle e-mail wereldwijd spam zijn. Het onderzoek beslaat de maanden januari, februari en maart.
Daarbij zouden er over heel de wereld iedere dag meer dan 23.000 webpagina’s gemaakt worden die met die spam te maken hebben.

Viruspagina’s groeien dus met meer dan 900 per uur of meer dan 15 per minuut.

VS verzamelt DNA

De VS wil zijn achterstand op het Verenigd Koninkrijk inhalen en gaat systematisch DNA verzamelen van iedereen die ooit gearresteerd wordt. Ook als die daarna vrijgelaten- en niet verder vervolgd wordt, komen zijn gegevens in de DNA databank terecht. Ze hebben ook een naam voor die databank: CODIS.

Meer monitoring in de VS

VS-senator Joe Biden roept op om meer p2p internetverkeer te monitoren. Hij wil dat er uit belastingsgeld voor “1 bilion dollar” besteed wordt aan computerprogramma’s om het internetverkeer tussen mensen te onderzoeken. Niet dat die programma’s nog ontwikkeld moeten worden. Hij gaf een lezing waarbij hij vertelde over het gebruik door allerlei politiediensten, waarmee die een goed idee krijgen over wat voor illegale inhoud over internet uitgewisseld wordt door welke gebruikers. Hij ging niet in op de technische kwestie zoals de vraag of het gebeurde op basis van IP adres. De software is er en werkt, maar er is geld nodig om meer mensen in middelen vrij te maken om ze op grote schaal te gebruiken in de VS.

Sun en MySql

MySql, of eigenlijk dus Sun, dat onlangs MySql overnam, kondigde deze week dinsdag de nieuwe versie van de MySql databanksoftware aan, versie 5.1. Er zitten nieuwe mogelijkheden in als het plannen van taken in de database zelf in plaats van via het besturingssysteem met “cron”. Er is ook gewerkt aan de “replication”, waarbij nu op een efficientere manier de data gesynchroniseerd kan worden tussen verschillende servers. Deze versie wordt nog steeds uitgebracht in verschillende vormen, waaronder die voor de bedrijfswereld en 1 als GPL software, die te downloaden en te gebruiken is als “vrije software”.

Er zijn 3 versies; 1 voor bedrijven, met ingebouwde monitoring tools en supportcontract, 1 ingebouwd in toepassingen, en GPL.
Sun nam begin dit jaar MySql AB over, en dat riep gemengde gevoelens op. MySql is zowat de meestgebruikte database voor webtoepassingen van het “LAMP” type, zoals vele webfora, blogs, cms’en enz. Er wordt nog steeds gevreesd dat Sun de open source toepassing te veel naar zijn hand zou zetten. Bovendien was ook Oracle genteresseerd in MySql, en zij verworven vroeger al “innodb”, een veelgebruikte database engine voor MySql.
(Sun nam MySql over, en deed daar 5 jaar over, daarna zongen ze samen een liedje …)

Nieuwe Linux Kernel

Op kernel.org verscheen vandaag een nieuwe Linux kernel versie, 2.6.25. Er zijn Amerikaanse en Europese mirror sites om die af te halen. In februari werden nog de versies 2.2 en versie 2.4 bijgewerkt, en de site bevat verder een heel kernel-archief. Coordinator van de LInux kernel is Linus Torvalds. De kernel is maar een klein deel van de hele software die in Linux distributies verpakt zit, maar het is wel de kern van het besturingssysteem.

Om de “Linux” verwarring wat tegen te gaan: in OpenOffice.org of Firefox op Windows zit geen Linux ;-)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.