Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

kerk en moskee

WebGang blog ** October 16th, 2008 by Lydia **

kerk en moskee De lessen beginnen te vorderen, eindelijk. Avid is ingeruild voor Final Cut Pro en nu lukt het.

Op 14 oktober was het een Servische feestdag waarbij al hun heiligen gevierd werden. (elke familie heeft een heilige, hun geloof is Orthodox maar niet zoals wij het kennen)
De kerk staat hier naast de moskee en het was vreemd toen uit de minaretten van de moskee de korangezangen schalden op hetzelfde moment dat er uit de kerk muziek kwam.

Graven van de moslims die in 1995 uitgemoord werden liggen niet enkel op Potocari. Na een wandeling in de bergen ontdekte ik dat er overal mensen begraven liggen.

Mode is hier een erg belangrijk onderdeel van de sociale gemeenschap, zelfs in een klein alternatief cafeetje ontdekte ik dat de tv op de modezender stond. Je ziet het ook aan hoe de jongeren hier gekleed zijn, de uiterlijke presence is erg belangrijk.

En ik ben op bezoek geweest in de lokale radiostudio Radio TK – Studio Srebrenica. Ze zijn een onderdeel van de zender in Tuzla (TK staat voor Tuzla Kanton) en hebben elke weekdag 5 uur uitzendtijd (tussen 13u en 18u). Het programma waar ik op bezoek was zendt vooral commerciele muziek voor jongeren uit. Het was een gezellige studio en ze hebben wel wat luisteraars aan het aantal smsjes en mails die ze binnen krijgen te staven.

radiorsmall.jpgradiotkstudioviewlsmall.jpg

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.