Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Kunstig zwijn * Softwarenationalisme * Drijvende windmolens

WebGang blog ** October 19th, 2017 by wim.webgang **

Kunstig zwijn

De officiële versie van Ubuntu 17.10 is uitgekomen. Ubuntu brengt zijn distributies uit met een vast schema, en dat is zichtbaar in het nummer dat staat voor jaar punt maand.
Zeventien tien is ter beschikking voor downlaod vanaf nu, en bevat als standaard desktop Gnome, standaard beeldsysteem Wayland, Linux kern 4.13 of 4.14, naargelang de processor.
Ubuntu is één van de vele Linux distributies die gebaseerd is op Debian. Ubuntu draait mede daardoor op veel verschillende hardware, bv ook op Mac computers met een Intel processor.

Downloads vind je op: http://releases.ubuntu.com/17.10/

Softwarenationalisme
Volgens de site “The Daily Beast” begint de hetze tegen Kaspersky gevolgen te hebben. Afdelingen worden gesloten, en sommige ontwikkelaars of onderzoekers vertrekken.
In de VS is paranoia ontstaan over de antivirussoftware die een Russische achtergrond heeft, maar wereldwijd gebruikt wordt en populair is.
In overheidsdiensten is de druk toegenomen om met Amerikaanse producten te werken voor antivirus en veiligheid van de computeromgeving.

Drijvende windmolens
In Schotland is vandaag het eerste drijvende windmolenpark in bedrijf genomen. Het ligt 25 km voor de kust van Schotland en is bevestigd met een drietal grote ankers. Het heeft een capaciteit van 30 MWatt. Dat vermogen wordt toereikend geacht voor 20.000 Schotse gezinnen.
Het Hywind Scotland project, zoals het heet, werd mee gebouwd door een Noors bedrijf dat oorspronkelijk vooral offshore olieboringen deed.
Het project kostte zo’n 200 miljoen pond, maar de ontwikkeling ervan zorgt er ook voor dat dat in de toekomst goedkoper kan. De laatste vier jaar is die al met een derde gedaald.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.