Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Ramona en Ruelles (autonome radiouitzending)

Uitzending do 18:00 ** July 17th, 2014 by wim.webgang **

Hoewel de voorbereiding van het programma * toevallig mooi samenviel met de ontslagronde bij Microsoft, kregen we een verrassend ander programma:
remote broadcast via streaming of zoiets. Een interessant bouwsel van Marthe, waar ondermeer een Raspberry Pi in verwerkt zit.

Verder nog wat batterijen, een microfoon/digitaliseerder en een mobiele telefoon voor de unplugged/onafhankelijke upload naar het internet.

Het geheel is volledig draagbaar, en maakt het mogelijk met een micro over een raspberry pi naar een gsm met data-verbinding naar internet een stream aan te leveren.

Marthe test in de uitzending twee versies: Ramona en Ruelles

Marthe live vanop het balkon dus:

  • We hadden wat problemen met een tussen-apparaat dat er dan maar tussenuit vloog.
  • We hadden een metaalachtige echo.
  • We ondervonden verder dat het onhandig is dat de “mobiele radiomaker” geen monitor heeft van de studio, en er dus niet kan afgesproken worden voor de switch of tijdens de uitzending.**
    In ons geval zou een fm-radiootje geholpen hebben, maar de constructie is natuurlijk bedoeld voor uitzending vanop langere afstand.

** Misschien moet de uitzender op een of andere manier “aftellen” alvorens te beginnen; dat zou het in de studio gemakkelijker maken om de overgang te beheren. Ook naar het einde toe zou op voorhand een teken moet komen dat herkenbaar is en de studio wakkerschut om terug over te nemen.

PS: (hieronder het programma dat u niet hoorde:)


Vals tekort

De tech bedrijven als Facebook, die lobbiën om de H-1B visa voor tijdelijke gespecialiseerde werknemers soepeler te verstrekken, beginnen nu tegenwind te krijgen van Amerikanen die geschoold zijn, maar geen kans krijgen.
 
Een getuige beweert zelf ontslagen te zijn na het opleiden van een goedkopere buitenlandse kracht.
 
Volgens aktievoerders in de VS is er geen tekort aan geschoolde IT’ers, hoewel de tech-bedrijven dat de hele tijd declameren.
 
In de praktijk gaan die bedrijven onmiddellijk op zoek naar een goedkopere buitenlandse kracht, in plaats van op de eigen arbeidsmarkt te zoeken.
 
Een actiegroep riep in juni op tot een boycot van een aantal grote bedrijven als IBM, omdat ze hun jobs zelfs niet meer in de VS adverteren, maar onmiddellijk in bv India.
 
Weinig werknemers in de IT sector zijn lid van een vakbond, en de boycotactie zal dan ook niet veel indruk maken op de technologiebedrijven, ook omdat de boycotters niet in een machtspositie zitten. Bovendien pakken de getroffen werknemers er niet graag mee uit in de media. De “geïmporteerde” werknemers, maar een tijdelijke verblijfsvergunning hebben, houden zich ook stil.
 
Ongeveer 1/3 van de informaticajobs zou naar buitenlanders gaan.
 
En omgekeerd worden 1/3 van de buitenlandse H1-B werknemers aangeworven via een tiental gespecialiseerde bedrijven, die outsourcing aanleveren aan andere bedrijven, meestal laag en midden niveau, en zo komt de Amerikaanse middenklasse in het vizier.
 
Er werden al een aantal onderzoeken gestart, ook naar fraude met andere vormen van visa, en bedrijven als Infosys en IBM troffen al voor miljoenen minnelijke schikkingen met de overheid.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.