Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Privacy day is over

Uitzending do 18:00 ** February 11th, 2016 by wim.webgang **

Marthe brengt interviews mee en doet verslag van o.m.

  • CPDP (Computers, Privacy and Data Protection 2016) http://www.cpdpconferences.org/ waar de verspreiding van de Snowden files wordt bepleit, het Snowden Surveillance Archive project:
    https://snowdenarchive.cjfe.org/greenstone/cgi-bin/library.cgi
  • bv via niet-aan-internet-gekoppelde lokale draadloze netwerken. Servertje met allerlei diensten om de files te downoaden. Misschien is het een Raspberry Pi. Bv op ip adres x.x.x.1? Login misschien gewoon pi? Wachtwoord misschien het standaard wachtwoord? Oeps, binnen! “su” iemand? Daar kan nog wat verbeterd worden ivm data-integriteit.
  • Data & Privacy Day: was 28/1
  • wireless mesh networks: spontane draadloze verbindingen tussen allerlei draagbare computer / commmunicatieapparatuur die we toch bij ons hebben. Liefst met Open Source / Free Software. Soms leuk, soms nuttig; doe het zelf: qaul.net(denk aan paul.net en draai de p om naar q; verwijst naar de vrije meningsuiting)
  • Rosa Menkman over jpeg: niet voor iedere toepassing de ideale manier om beelden op te slaan. Ondermeer door technische keuzes in het algoritme voor de datacompressie, komt een reklamefoto voor chocolade niet goed tot zijn recht. Maar ook meer politieke beschouwingen zijn mogelijk…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.