Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

LibreOffice 5.3 * internetwarenhuis transporteur * De A van ARM * Robot paard * Cassini fotoshoot *

i-nieuws 6 na 6 ** February 2nd, 2017 by wim.webgang **

LibreOffice 5.3

De Document Foundation kondigde trots de uitgave van LibreOffice 5.3 aan. Die heeft natuurlijk allerlei verbeteringen ten opzichte van de vorige versie.
Ook is er voor het eerst een broncode uitgave van de “LibreOffice Online” server. Dat is een server die toelaat om office via een browser te gebruiken.
Een school of groot bedrijf kan dus zelf een LibreOffice server installeren, en de gebruikers met hun Firefox de eigen online office laten gebruiken. Daarmee komt er wat concurrentie op de Google en Microsoft diensten.

http://www.libreoffice.org

Filmje:

https://www.youtube.com/watch?v=S64aPmRPGTY

Van internetwarenhuis naar transporteur

Amazon, bekend als grote Amerikaanse webwinkel en online dienstenaanbieder, breidde sterk uit in de richting van transport. De traditionele pakjesdiensten hadden niet meer genoeg te bieden, en met het volume dat Amazon omzet, komen ze steeds meer in de verleiding om zelf transport te gaan doen. Ondertussen hebben ze al een vloot van 40 transportvliegtuigen, en plannen ze een overslagplaats op de grens van Ohio en Kentucky. Ondertussen kijken ze ook naar het water, en hebben ze de status van “ocean cargo shipping company” via hun filiaal in China.

De A van ARM

Apple zou volgens Bloomberg uitkijken naar een ARM chip voor toekomstige laptops, om het gewicht van Intel wat terug te draaien. Ze hebben voor hun iPhones al een eigen processor, en ze willen de stroomspaarstand van hun laptops door een nieuwe ARM chip laten uitvoeren. Het is een stand waarin de laptop niet rechtstreeks gebruikt wordt, en het scherm bv niet aktief is. Maar er worden wel achtgrondtaken uitgevoerd als het afhalen van mails of updates van systeem of kalenders.
Apple is de intel chips beginnen gebruiken kort na de overschakeling op OS-X.
Voor zijn toepassingen op iOS gaat Apple enkel nog 64 bits werken. Vanaf 2015 werden ontwikkelaars gewaarschuwd dat hun 32 bit apps geweigerd zouden gaan worden.

Robot paard

De website The Verge heeft een artikel over een nieuwe robot van Boston Dynamics. Die heeft zowel wielen als poten; nl 2 wielen en twee poten. De bewegingen die hij daarmee maakt hebben veel weg van een paard.

Het ding heeft als achterpoten twee wielen. Het richt zich op zijn achter-wielen, en rijdt pijlsnel vooruit. Bij belemmeringen springt het er eenvoudigweg over. Het lijkt vlotjes over blokken van kniehoogte te springen:

http://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/2/1/14468126/boston-dynamics-new-wheeled-robot-handle

Cassini fotoshoot

Cassini werd door de NASA gelanceerd in 1997, in de richting van Saturnus. In 2004 kwam hij aan, en begon foto’s richting aarde te sturen. Vooral de close-up van de ringen interesseerde veel kijklustigen. Wetenschappers zijn erg geinteresseerd in de manen van de planeet.
Op dit moment komen foto’s aan die genomen vanop de kleinste afstand ooit van de ringen van de planeet. De komende maanden blijven er hopelijk zo’n interessante foto’s binnenkomen, van steeds dichterbij, tot op het punt dat de ruimtesonde op de planeet zelf neerkomt en er een hoopje menselijk ruimteafval vormt. Einde missie.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.