Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

KDE 4.7 op je desktop

Uitzending do 18:00 ** July 28th, 2011 by wim.webgang **

KDEKDE 4.7: Nieuw en Beter? Interview

  • Interview met Jos Poortvliet, die mee de nieuwe versie van KDE aankondigde.
  • Ik had vragen over de nieuwigheden en verbeteringen, over Dolphin vs Konqueror (en leerde dat Dolphin nu kan “fish”-en), over de toekomst van QT, over de “draaibaarheid” van KDE op mobieltjes, …
  • Hij vertelde over Gwenview, KMail en Akonadi (van het KDE PIM-team), KWin, KDE wordt gemaakt met QT, afkomstig van Nokia (dat nu wel Windows op zijn smartphones zet, maar daarom zich niet afkeert van QT, integendeel is dat de R&D afdeling), Dolphin met svn/git integratie, Tumbleweed (Rolling Updates), over de KDE community en de “concurrentie” van Gnome, mobiele platforms en andere waar KDE op draait, Meego, opensuse, dot.kde.org
  • Binnenkort praat hij mee op de Desktop Summit waar de Gnome en KDE teams elkaar ontmoeten, samenwerken.
  • Lees op zijn blog All Mine! waar hij nog mee bezig is.

Vrije Muziek:

  • PlanetsCitizens – Fingers Like Feathers (Instrumental)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Sony inbraakverzekering * Woordvoerder opgepakt * Snel en Vuil * IP-v6-planning * Programma-aanpassing DEFCON * KDE 4.7

i-nieuws 6 na 6 ** July 28th, 2011 by wim.webgang **

28/07/2011

Sony inbraakverzekering

Sony heeft in de naweeën van de inbrak in hun medianetwerk nu een discussie met de verzekeringsfirma. Ze waren verzekerd bij een Zwitsers-Amerikaanse verzekering. Sony verwacht een 180 miljoen dollar schade in het komende jaar door de inbraak. De inbraak betrof zowel het Playstation Network, Sony Entertainment online en Sony Pictures. Daarbij werden gegevens van bijna 100 miljoen klanten te grabbel gegooid, en zo’n 12 miljoen credit cards werden als gevolg misbruikt.
Er hangen 55 rechtszaken tegen Sony. Het is niet te verwonderen dat de verzekering eronderuit probeert te komen, zelfs om maar de juridische kosten te dragen. Ze proberen nu een rechtbank een uitspraak te laten doen over de niet-dekking van deze kosten in de verzekeringspolis, alleen lichamelijke schade is gedekt beweren ze.

Woordvoerder opgepakt

De vermoedelijke woordvoerder van LulzSec is opgepakt bij thuiskomst in zijn woning op de Shetland Eilanden. De 19 jarige man werd overgebracht naar een Londons politieburo voor ondervraging.

LulzSec roept ondertussen op tot een soort “run on the bank”, maar dan bij PayPal. Ze vinden dat PayPal zich te veel vrijheid veroorlooft in het naar eigen goeddunken sluiten van gebruikersrekeningen, en zich te veel onder druk laat zetten door de regering van de VS. Oorspronkelijk viel LulzSec Paypal trouwens aan voor het blokkeren van de Wikileaks rekening.
Hun aanval, die de servers van Paypal tijdelijk onbereikbaar maakte, vergelijken ze zelf met een digitale sit-in. Ze vinden het dus overdreven dat deelnemers aan de DDOS-attack nu worden opgepakt. Die deelnemers worden opgespoord via de IP-adressen van de meest aktieve aanvallende computers, die gelogd werden tijdens de aanval.

Snel en Vuil

25.000 dollar betaalde Microsoft in juli 1981 voor een stuk software met de weinig flatterende naam “Quick and Dirty Operating System”, afgekort dus QDOS.
Dat is nu 30 jaar geleden, en Microsoft herhaalde het nog eens met OS/2 – Windows en andere programma’s die daarop draaiden; ze kochten allerlei programma’s en brachten die onder hun eigen merknaam uit. Door hun monopolie op de desktop werden de meeste programma’s een succes en zelfs de facto standaard binnen de MS Windows omgeving. Apple was af een toe een bedreiging, en moest op een bepaald moment zelfs met geld van Microsoft gered worden. Ondertussen is MS qua beurswaarde ingehaald door Apple.

IP-v6-planning

Volgens een onderzoek van Network World zouden de meeste (Amerikaanse?) bedrijven met een IT-afdeling plannen om over te schakelen op IPv6 binnen twee jaar. Dit jaar is het op de prioriteitenlijst op het punt terechtgekomen de overschakeling in de praktijk te beginnen. Er is de kant van het internet; webserver, mailserver enz, en anderzijds is er het interne netwerk. Ook daar zou twee derde van de meer dan 200 ondervraagden overstappen op IPv6. In principe kan intern verder met IPv4 gewerkt worden indien een “vertaling” gebeurt op een overgangsverbinding.

Ook Europa maakt werk van de overgang naar IPv6. Op 17 juni ging een conferentie door onder de naam “Digital Agenda For Europe”, waar IPv6 overschakeling op de agenda stond met sprekers en een workshop. De overschakeling is maar een van de aspecten van de Digital Agenda; de EU heeft een youTube kanaal geopend voor filmpjes over allerlei manieren waarop de digitale ambitie van deelnemers getoond wordt.

Programma-aanpassing DEFCON

Het programma van DEFCON moet aangepast worden. Op deze hackerconferentie stonden een aantal sprekers gepland, alsook een discussie-pannel waarin de vroegere CEO van HBGary Federal zou zitten. Het onderwerp van het debat was “Whoever Fights Monsters…”, wat verwijst naar de opsporings-en infiltratie-operatie die hij in zijn eentje in gang zette in zijn afdeling van HBGary.
Nadat hij aangekondigd had de namen van de leiding van de Anonymous computerkrakergroep zou bekendmaken op een Computer Security Conferentie, werd er ingebroken in de computersystemen van het bedrijf waar hij voor werkte, en werden duizenden mails en documenten op het web verspreid. Hij trad na een week aanvallen op zijn bedrijf af als CEO.

KDE 4.7

Er is alweer een nieuwe versie uitgekomen van KDE, nl 4.7. Ze zou verbeteringen en nieuwigheden bevatten. (tel interview uitzending)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Webcamverhuur

Uitzending do 18:00 ** July 21st, 2011 by wim.webgang **

Karma
Live uit Australië: Lydia over Karma, de film: een zero-budget movie waar een grote verscheidenheid van camerabeelden een rol in spelen; bewakingscamera, webcam, …
Ze is aanwezig op de eerste (Engelstalig ondertitelde) screening. Ze heeft er ook terug in de radiostudio gezeten voor een interview bij 3CR.
Er wordt momenteel aan een website gewerkt over de film, en binnenkort komt de hele film online.
“4 vrienden maken de fout van hun leven”
En hier is de f* trailer op youtube

Copyleftmuziek:
- ALXSIX: Lacunar Amnesia
- Detritux: every day
- Jutoxic: tox1
- Omiyga: Relieving Disconnection

en perfect aansluitend op het thema van hierboven:

Kraak v/d maand: de webcam

Webcamverhuur?

Een bedrijf dat computers verhuurt, had spioneersoftware geïnstalleerd op zijn laptops die het verhuurde. Daarmee konden ze vanop afstand de webcam inschakelen, een foto nemen, en die naar het bedrijf sturen vanuit de laptop.

Toen dat uitkwam stapte een aantal gebruikers naar de rechtbank in een “class action suite”, met de vraag de firma onmiddellijk te doen ophouden met die praktijk, en een eis tot schadevergoeding.

Verrassend genoeg legde de rechtbank niet onmiddelijk een verbod op om ermee door te gaan.

De wet op computerkraken zou misschien niet van toepassing zijn; ze gaat blijkbaar vooral over het afluisteren van communicatie, en identiteitsdiefstal, en het nemen van een foto vanaf de webcam van een gebruiker’s laptop en die doorsturen valt niet onder “afluisteren” van een computersysteem.

Er is geen aantoonbare schade, en de ex-huurders zijn geen betrokken partij meer, ze hebben dus niets te eisen over de laptops die ze ondertussen niet meer in bezit hebben.
NB: de laptop is inderdaad bij de politie opgeslagen als bewijsmateriaal.

Een koppel dat een winkelmanager van het bedrijf aan de deur kreeg om een gehuurde laptop terug op te eisen, kreeg een foto te zien die vanuit de laptop getrokken was. Op de foto de man in de huiskamer, terwijl hij op de computer werkt. De manager liet de foto zien om zijn eis wat kracht bij te zetten. Het koppel had immers de betaling van de huur van de laptop stopgezet, en daarom wilde hij het toestel terug. Het koppel had echter na twee betalingen een koopsom betaald om het toestel definitief zelf aan te schaffen, en ze hadden daarvan een betaalbewijs. De kassier van het bedrijf zou echter het geld in eigen zak gestoken hebben, waardoor het koppel als wanbetaler gemeld stond.

Op de computers die verhuurd werden, werd de software “Rental Agent” geïnstalleerd. Het bedrijf ontkent echter dat die software webcambeelden kan maken. Maar de software die gebruikt zou zijn voor het maken van de foto zou “Detective Mode” heten, een een apart, op afstand te aktiveren module zijn. Ex-werknemers van de verhuurfirma bevestigden het bestaan ervan.

Zelf nalezen? Read the rest of this entry »

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Zakenrelatie van Facebook * Telefoons Anonymous afgeluisterd? * Copying is loving music * iPhone+

i-nieuws 6 na 6 ** July 21st, 2011 by wim.webgang **

iPhone+

Apple keurde deze week de Google+ applicatie goed. Ze is nu ook verschenen in de App Store. Zelfs voor Google lijkt het spannend afwachten of Apple hun toepassing goedkeurt. Apple heeft het programma waarschijnlijk aandachtig bekeken, want het keuringsproces duurde iets langer dan bij de meeste ingediende apps.

Zakenrelatie van Facebook

Zynga, maker van online spelen, is afhankelijk van Facebook als kanaal om “gamers” te bereiken. Maar anderzijds brengen ze ook veel reklame-inkomsten aan voor Facebook, dus de relatie is eerder symbiotisch. Det soort zakenrelaties van Facebook zijn niet uitgebreid gedocumenteerd, maar een tipje van de sluier werd nu toch opgelicht. Dat gebeurde in documenten van Zynga die de aanvraag vergezellen om op de beurs genoteerd te worden. Om mogelijke investeerders inzicht te geven moeten een aantal afhankelijkheden en risico’s beschrijven worden bij beursgenoteerde bedrijven.
Zo blijkt dat Facebook aan Zynga de exclusiviteit gevraagd heeft, zowel voor het platform waarop Zynga werkt als voor de spelen zelf. Alle spelers van Zynga spelen moeten dus een facebook account hebben. Maar facebook zal zelf geen games ontwikkelen. Ook over de advertenties die bij de spelpagina’s verschijnen zou een akkoord kunnen bestaan waarbij Zynga bv een deel van de reklame-inkomsten krijgt.

Telefoons Anonymous afgeluisterd?

De telefoon- en computerlijnen van Anonymous leden zijn waarschijnlijk niet afgeluisterd door News of the World, maar door het FBI. Agenten vielen in heel de VS binnen bij vermoedelijke Anonymous leden. Er gebeurden 15 huiszoekingen en 12 personen werden opgepakt.

Het is niet duidelijk of het een vriendendienst was, maar de computerkrakers van LulzSec geraakten binnen in de webservers van “The Sun”, en zetten een bericht online dat eigenaar Rupert Murdoch overleden was.

Ondertussen in Europa lijken Anonymous leden in Nato servers te zijn binnengeraakt. Ze beloven interessante datalekken voor de volgende dagen.

Copying is loving music

Een onderzoeksburo dat opdrachten krijgt van de muziekindustrie, heeft een van zijn rapporten onder de mat moeten vegen. Dat onderzocht namelijk de “piraat-met-de-pet”; m.a.w. de gebruikers die illegale versies van muziek en film downloaden. Het profiel dat opgemaakt werd van deze “illegale gebruikers” was echter helemaal niet dat van de piraten waarvoor ze afgeschilderd worden in media-campagnes. Integendeel blijken het consumenten te zijn die meer DVD’s kopen dan gemiddeld, en die meer naar filmvoorstellingen gaan zien. Bovendien spenderen ze meer geld om bv de eerste voorstelling van een film te kunnen bijwonen. Het zijn dus geen vijanden van muziek en film, maar eerder liefhebbers.
Het rapport was niet bruikbaar voor de campagne van de media-industrie. Die benadrukken in hun campagnes altijd hoeveel verlies de piraterij van thuisgebruikers betekent.

Ook in Japan werd een onderzoek gedaan naar piraterij, door het “Research Institute of Economy, Trade and Industry”, een overeidsinstelling. Die kwam tot de conclusie dat piraterij en de beschikbaarheid van illegale versies online, de verkoop juist stimuleren. Alleen de verhuur van DVD’s zou eronder lijden.

http://www.geek.com/articles/geek-cetera/movie-industry-bins-report-proving-pirates-are-great-consumers-20110720/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

14 juillet, Gelukkige verjaardag Voidwarranties!

Uitzending do 18:00 ** July 14th, 2011 by wim.webgang **

Krachtcentrale die de energie van de golven oogst:
http://inhabitat.com/the-oyster-wave-generator-2-buoyant-wave-power-without-the-turbine/

De Antwerpse Hackerspace VoidWarranties bestaat 1 jaar, en dat vieren ze met een “hacker-conferentie”:
http://voidwarranties.be/index.php/Voidcon_Schedule_-_Speakers

En Radio Centraal’s 14 juillet: zie affiche hiernaast.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

i-nieuws 14/7 …

i-nieuws 6 na 6 ** July 14th, 2011 by wim.webgang **

14/7/2011

Zonneboom

Studenten in Belgrado hebben de “Strawberry tree” ontwikkeld, een oplaadstation voor herlaadbare batterijen. Deze oplaad-boom gebruikt uitsluitend zonne-energie. Er zijn 16 aansluitingen voorzien voor het opladen van allerlei apparaten als gsm’s, smartphones en muziekspelers. De voorbijganger kan gedurende 15 minuten gratis bijladen. Het is de ideale oplossing voor gebruikers wiens toestel onverwacht leeggeraakte, of gebruikers die willen bijladen om een lange dag te overbruggen.
De zonneboom heeft zelf een grote batterij om overdag de zonne-energie op te slaan. Hij blijft dus ook na zonsondergang beschikbaar voor gebruikers en kan zelfs winterperiodes aan.
Het is voor de studenten een principiële keuze om de dienst gratis te maken. Ze willen ermee benadrukken dat zonne-energie gratis beschikbaar is. Ze hopen jongeren ertoe aan te zetten na te denken over hun eigen verantwoordelijkheid, hun eigen energiegebruik, en vooral de bron van hun energiekeuze.
De student die het idee ontwikkelde toen hij 17 was, is ondertussen 22, en wil zijn “Strawberry tree” ook in andere steden in Servië planten.

Apple wil grenzen dicht

Apple wil dat de grenzen van de VS dichtgaan voor concurrerende toestellen, die volgens henzelf patenten van Apple schenden. Ze dienden daarvoor een klacht in bij de International Trade Commission (ITC). Ze mikken nu op HTC, waarvan ze zeggen dat die 5 patenten van Apple overtreden. Een jaar geleden gingen ze HTC al te lijf met de beschuldiging van 20 patentovertredingen. De ITC gaf Apple toen ongelijk in hun advies, maar de rechtbank moet zich nog uitspreken. Dat gebeurt mogelijk op 5 augustus.
Voorheen mikten ze op Samsung, dat ze beschuldigden van het namaken van het uitzicht en de gebruiksvorm van hun smartphones en tabletpc’s.
De context van deze strijd is dat de verkoopscijfers van Android toestellen als die van Samsung en HTC die van Apple beginnen te overtreffen.

Online winkels

Apple heeft een eigenaardige verhouding met “app stores”.
Ze hebben hun eigen app store en worden daar scheef voor bekeken omdat ze een quasi-monopolie hebben op de applicatiemarkt voor hun apparaten.

Maar ze controleren niet alleen het al dan niet toelaten van een applicatie, maar ook de prijzen. Die zijn bv hoger in Australie dan in de VS voor dezelfde aankopen.

Voor goederen is het begrijpelijk dat de transportkost die duurder maakt in Australie. Voor applicaties die de gebruikers via de shop downloaden is dat moeilijker uit te leggen. De Australische klanten, maar ook de regering, protesteerde bij Apple. Dat zou nu zijn prijzen aanpassen, behalve voor muziek en media.

Anderzijds hebben ze onder licentie een aantal andere bedrijven toegelaten een app strore te maken, waaronder Cisco.
In de praktijk geven ze een licentie op het “over-the-air” protocol, dat een bedrijf de mogelijkheid geeft om een soort prive-application store te maken. In 2009 ging Chuck Goldman aan de slag in een Apple spin-off met de naam Apperian.
Ze hosten nu al de stores voor Cisco, Procter/Gamble en anderen.

Flash 11

Adobe heeft Flash player versie uitgebracht. Voor Linux bestaat die in een volwaardige 64 bit versie. Dat is een verbetering tegen vroeger, toen alleen een “experimentele” 64 bits versie bestond voor Linux. Die werd al een tijdje niet meer geupdate, zeer tot ongenoegen van de gebruikers. De belofte om een volwaardige versie uit te brengen werd dus gehouden.

New Wave

Bij de hernieuwbare energievormen is de opwekking van electriciteit door de kracht van de golven of de getijden een ver-van-mijn-bed verhaal. Voor Schotland is het wel dichterbij gekomen met het opstarten van hun “Oyster 800″ energiecentrale. Die gebruikt de energie van de golven om electriciteit op te wekken. Een Oyster 800 centrale kan de energie opwekken voor 750 gezinnen. Maar de Oyster centrales kunnen ook in clusters of farms van 10-tallen Oysters op zee geplaatst worden.
Ze bouwden voort op de ervaring van hun eerste Oyster-1 installatie, die in 2009 geïnstalleerd werd en die 315 KW opwekt. En van de Oyster 2, de generator van 26 meter lang.
De ervaring loont; de vorm van de centrale werd aangepast, en ook de installatiemethode werd verbeterd. De nieuwe installatie kostte maar 1/3 van de eerste, en kan 2,5 keer zoveel energie opwekken.
Het sterke van deze golfslaginstallatie is dat ze een mooie aanvulling vormt in de hernieuwbare energiemix. Die bestaat ideaal uit verschillende vormen van hernieuwbare energie, omdat de beschikbaarheid erg wisselt en afhankelijk is van weersomstandigheden.

Illegale VLC player

Ook van open source software bestaat piraterij. Er dook een valse VLC-player op, die voorzien was van allerlei malware, waardoor de pc van het slachtoffer onder controle kan komen van computerkrakers, of hij op een andere manier schade kan ondervinden.
De vervalsers gaan drastisch te werk: ze zetten een website op en doen alsof ze zelf de VLC player maken. Ze zetten via Google advertenties die opduiken bij een zoek naar iets wat te maken heeft met media of mediaspelers.
Een surfer die op zo’n advertentie klikt, komt op de valse website terecht, en download daar misschien de valse versie van VLC player.

De echte VLC player is van VideoLAN.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Gegevens ontsnappen massaal via het net

Uitzending do 18:00 ** July 7th, 2011 by wim.webgang **

Als je ziet hoe lek het net is…

Uiteindelijk lijkt er weinig verschil te zijn tussen de “steeldezeidentiteit” google en facebook accounts en de jouwe. De onze werd publiek pratend met wachtwoord 123Webgang aangemaakt, samen met de bijhorende e-mail adressen en verloren wachtwoord vragen. De jouwe is met een perfect en alleen op die site gebruikt wachtwoord beveiligd, en heeft een onbeantwoordbare veiligheidsvraag.
En toch…

Song2M
In Deep (Spire)
Mantecol
Parceq
Subconscious
18 ship to sun
And if you gaze into the abyss (D-Brane)
Sitar India nr1
Beavis and Butthead

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Zoeken in China * Digitale platenkast * Google en Oracle * Internetcensuur van in het systeem * Kernenergie voorbijgestoken * Alternatieve games * Data weer ontsnapt * Datingdata ook ontsnapt * Immuun * SGAE

i-nieuws 6 na 6 ** July 7th, 2011 by wim.webgang **

2011/07/07

Zoeken in China

Het heeft een tijdje geduurd, maar het wordt duidelijk wie er garen spint bij de rel tussen Google en China. Microsoft gaat een partnership aan met Baidu, de grootste Chinese zoekmachine.

Baidu is een zoekmachine die de Chinese zoekresultaten zelf produceert, en ze zouden voor de Engelstalige zoekresultaten nu gebruik gaan maken van de resultaten van Microsoft’s zoekmachine. Het is niet duidelijk op welke manier die dan verwerkt zullen worden tot zoekresultaten op Baidu, want China laat geen buitenlandse firma’s ongefilterde resultaten publiceren.


Digitale platenkast

Amazon en Google bieden gebruikers een online opslag voor hun muziek, en een systeem om via internet naar hun muziek te luisteren. De muziekindustrie ging op zijn achterste poten staan en noemde Amazon en Google net geen piraten. Ze willen in ieder geval extra geld voor het van internet terug spelen van de muziek van de gebruikers.
Nu duiken de eerste analyses op van de juridische consequenties, en op het eerste zicht lijken de opslagbedrijven buiten schot te blijven, hoewel de marge klein is.


Google en Oracle

De java-patenten waar Oracle mee zwaaide naar Google zullen misschien niet bruikbaar zijn voor de strijd. Oracle probeerde waarschijnlijk via de patenten munt te slaan uit het succes van Android. De java patenten kwamen in handen van Oracle toen ze Sun overnamen, het bedrijf dat Java ontwikkelde.
Het patentburo heeft nu 24 betrokken patenten ongeldig verklaard.


Internetcensuur van in het systeem

Er wordt zowel in de VS als in Australië gewerkt aan het censureren van internet door gebruik te maken van de DNS infrastruktuur van het internet zelf. Dat betekent dat die infrastruktuur zich dus anders zou moeten gaan gedragen dan de regels van de werking van internet zijn.
Bv zo zouden bepaalde domeinnamen niet vertaald mogen worden naar ip-adressen om die bepaalde websites niet toegankelijk te maken voor gebruikers.
In de VS is er protest tegen gekomen van professoren recht.
Die merken op dat het niet kan dat een website van het net gehaald kan worden zonder dat de eigenaar van de website zelfs maar verwittigd is dat er een onderzoek tegen de site loopt, laat staan dat hij zich kan verdedigen. Of een vergissing kan rechtzetten als er fouten gebeuren in de procedure. De straf, het afsluiten van de website, zou zo uitgevoerd worden zonder de rechten van de verdediging te respecteren.

Kernenergie voorbijgestoken

In de VS is de productie van hernieuwbare energiebronnen nu groter dan die van kernenergie. Die bronnen bestaan uit een mix van biomassa centrales, biobrandstof, geothermische energie, zonneënergie, water en windenergie.

De energie uit hernieuwbare bronnen komt dicht bij de capaciteit van de eigen Amerikaanse olieproductie.
Amerika blijft dus nog erg afhankelijk van invoer van olie; Drie vierde van de energieproductie komt van fossiele brandstoffen.

Alternatieve games

Altenatieve game-producenten, die werken voor bestaande game-consoles als de X-box, hebben het niet gemakkelijk. Er is wel een X-box Live Indie Game programma, maar het aanbod is zo groot dat elke spel er in de massa verdwijnt. Onafhankelijke ontwikkelaars halen gemiddeld maar een paar duizend euro per spel, met uitschieters als FortressCraft, dat bij zijn verschijning al snel 16.000 aankopen kon noteren. Een aantal ontwikkelaars proberen nu kwaliteit te promoten.

Data weer ontsnapt

Er zijn weer computerkrakers op pad geweest in de VS. De oogst bedroeg meer dan 15.000 e-mail accounts, waarvan de gegevens op het internet terechtkwamen. Een deel daarvan waren e-mail adressen en wachtwoorden van militairen en regeringsfunctionarissen.
Ook de Nato kreeg bezoek van “betogers tegen ontwikkeling en financiering van nucleaire wapens”. Ze kropen niet over het hek van Kleine Brogel, maar wel door het gaatje in een server en zetten 2646 bestanden van de server op mediafire.com als bewijs. Aan thehackernews.com verklaarden ze dat ze de controle over de server volledig hadden overgenomen. Ze beweerden zelfs dat ze de controle over de website van de Nato konden onderuithalen, maar dat ze dat niet gedaan hebben.

Als speldeprik hadden computerkrakers vorige maand ingebroken in de e-Bookshop van de NATO, en ging aan de haal met de klantendatabank.
Dat gebeurde nadat de NATO zijn ongerustheid geuit had over de aktiviteiten van Anonymous tegen de militaire overheid in de VS. Het rapport van Lord Jopling eindigde met een dreigende waarschuwing dat de groep geinfiltreerd en uiteindelijk opgerold zal worden.

Even later werd de online bookstore van de Nato opgerold.

Datingdata ook ontsnapt

Gegevens van romantische afspraak-websites zijn evenmin veilig als die van andere bedrijven. Er werd ingebroken op een Nederlandse datingsite Pepper.nl, eigendom van RTL. De krakers gaven gegevens van meer dan 50.000 gebruikers vrij. Ze krijgen van RTL hun geld terug.

Maar een andere datingsite deed nog beter, hun gebruikersgegevens kwamen op het web terecht zonder inbraak. Knutz.nl had tijdelijk een foutje in zijn loginscherm, dat een aantal gebruikers op een pagina bracht met alle login gegevens en wachtwoorden. De site zou 280.000 leden hebben, inschrijven is er gratis.

Immuun

Gelukkig is er in al dat inbraakgeweld 1 bedrijf dat onaantastbaar is, althans volgens eigen woorden, en dat is … Microsoft. Het bedrijf beweert dat hun websites onaantastbaar zijn voor DDOS aanvallen. Dat zegt althans de verantwoordelijke voor de beveiliging op de “computing.co.uk” site. Het komt erop neer dat de capaciteit van Microsoft zo groot is dat ze niet kunnen ge-DDOS’ed worden. De kraak bij Sony en beveiligingsbedrijf RSA noemt hij “beginnersfouten. En nu maar aftellen tot er een antwoord komt…

SGAE

De Spaanse politie viel binnen bij SGAE, de Spaanse SABAM.
De spaanse auteursrechtenvereniging is blijkbaar betrokken in frauduleuze praktijken. De top wordt beschuldigd van fraude, verduisteren van geld en bedrieglijke boekhouding. Er werden fictieve diensten betaald aan een extern bedrijf, en een deel van dat geld vloeide terug naar de zak van sommige topmensen. De transacties betroffen miljoenen euro’s. De voorzitter en het hoofd van de SDAE afdeling werden opgepakt voor ondervraging. Ze zijn terug vrijgelaten maar mogen in afwachting van verder onderzoek het land niet verlaten.
De SGAE stond in Spanje bekend om zijn agressieve inningsmethoden. Een van de voorbeelden zou infiltratie in bruiloftsfeesten zijn om daar de juistheid van de aangifte te controleren.

Lift ^ | Lift v | Comments Off