Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang

Private

Laatste titels:

Uit de kluiten gewassen Arduino/SBC projecten

Uitzending do 18:00 ** July 12th, 2018 by wim.webgang **

Boek Maxi Projecten RasPi Etc

Een boek bovenop de reklame voor een Radio Centraal party


Maxi-power-projekte mit Arduino und Raspberry Pi
Een Arduino, SBC (*) of ander eenvoudig computerbord leent zich voor eenvoudige projecten, en de meeste voorbeelden gebruiken het dan inderdaad ook voor een eenvoudige toepassing met een beperkt aantal aan te sturen leds of actoren, een beperkte aanvoer van data via een voeler. Maar het bordje op zich kan ook gebruikt worden in de wat meer uit de kluiten gewassen projecten, en daar moet dit boek een hulp bij zijn.

*) Arduino of andere microcontrollers/single board computers (sbc) tot en met Raspberry Pi.

Titel?
Op de voorzijde van dit Duitstalig boek van Franzis is het even zoeken naar de titel tussen de vele tekstflarden en slogans (als “model onafhankelijke projecten bruikbaar voor alle microcontrollers” enz).
De zijkant, ondersteboven, geeft uitsluitsel:

Franzis | “Maxi-power-projekte mit Arduino und Raspberry Pi” | Hanus

Franzis is vanzelfsprekend de uitgeverij. Hanus staat voor de auteur Bo Hanus. Over de auteur en zijn co-auteur (en vrouw) Hannelore Hanus-Walther komen we verder niets te weten. Op internet kan je wel wat boeken van zijn naam terugvinden die te maken hebben met electriciteit en electronica inclusief zonnepanelen, allerlei gewone en alternatieve energieprojecten in huis.

Concept
Als een computerbord zwaarder belast wordt dan wat het uit zichzelf aankan, komt niet alleen de overlevingskans van het bordje in het gedrang, maar mogelijk ook de veiligheid van de hele opstelling. Het is belangrijk om te begrijpen wat er nodig is bij het uitbreiden van een principe-opstelling met een paar LED’s naar een installatie met misschien honderden LED’s. Hetzelfde geldt voor motoren en andere onderdelen; er is extra werk en kennis nodig om het ontwerp in goede banen te leiden.
Dit boek legt telkens de concepten uit en geeft de bijhorenden theorie, met electrische schema’s, en de nodige uitleg om dat om te zetten naar de praktijk. Het komt er dikwijls op neer dat bepaalde extra electronica of schakelingen noodzakelijk zijn in de wat zwaardere gebruiksgevallen om de SBC te vrijwaren van overbelasting.

Om een blik op de inhoud te geven, kan deze opsomming van termen een idee geven:
Weerstand, transistor, diode, relais, wisselstroom en gelijkstroom electromotor, buffers en driver-IC’s, LED’s in serie en in parallel, videosignalenschakelaar, voedingen en stroomvoorzieningen, ledstrip-besturing, zend-en ontvangstsystemen, electromagneten, electroventielen, aandrijvingen en overbrenging van beweging, electronische schakelingen op pcb’s zelf maken.

Na het diagonaal doorlezen van het boek krijg je enorm veel zin om aan een project te beginnen dat je links liet liggen omdat het er te groot/serieus/gevaarlijk uitzag voor zelfbouw op basis van Arduino/Raspberry Pi.
Nb: Ik heb voorlopig nog geen praktijkervaring met de uitvoering…

Een blik in het boek krijg je via een pdf die een 35 blz uit het boek ter inzage geeft:

https://www.franzis.de/media/pdf/81/40/5e/60509-0_LP_Maxi-Power-Projekte_mit_Arduino_Raspberry_Pi.pdf

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Pi op de voorpagina

Uitzending do 18:00 ** July 5th, 2018 by wim.webgang **

C’t

Onderweg naar het artikel over de Raspberry Pi blijven we hangen bij twee artikels over de overname van GitHub door Microsoft. Op p. 40 vindt Merlin Schumacher dat er niet te hard geblazen moet worden, want dat het uiteindelijk allemaal bedrijen zijn die geld willen verdienen, en dat github verlies draaide. Op p. 41 is Pina Merkert in haar titel al duidelijk: Github was nooit echt vrij. Wie consequent op open source inzet, zou nooit voor Github gekozen hebben.

e-commerce en e-waste

Nog in Duitsland dook even een discussie op over de vernietiging van goederen door een grote webwinkel. Teruggestuurde goederen zouden vernietigd worden ipv ze een tweede keer op de markt te brengen:

http://fortune.com/2018/06/11/amazon-destroying-inventory-germany/

Tor Browser

TOR Browser

Met de vakantie voor de deur komen we op het eigenaardige verschijnsel dat de prijzen van de reis of een andere boeking soms wel lijkt te stijgen elke keer je de beschikbaarheid checkt. Blijkbaar gaan websites onthouden dat je er al geweest bent, en om je aan te zetten om snel te beslissen doen ze de prijs stijgen bij elk bezoek. Die prijs wordt dan speciaal voor weergave op jouw scherm berekend, maar meestal ben je je daarvan niet bewust.

Gebruikers die het wel doorhebben maken dan gebruik van bv Private browsing in Firefox.
Dat geeft trouwens ook een merkelijk verschil in de gerichte advertenties, omdat er geen cookies bewaard bijven na je surfsessie. Nadeel is wel dat ook de cookies die je taalkeuze instellen of die de irritante privacy vragen definief bevestigen ook niet bewaard worden, en dat je die vragen dus elke keer opnieuw krijgt alsof je er de eerste keer komt.

Nog een stapje verder gaat de Tor Browser, die je ip-adres verdoezelt. Daarmee wordt het onduidelijk van waaruit je surft, vanuit welke internetaansluiting, provider, of zelfs land. Sommige media-inhoud is afgestemd om niet vertoond te worden in bepaalde landen, en dat kan je hiermee omzeilen.

Natuurlijk moet je dan ook de rest van je gedrag aanpassen om geen vals gevoel van veiligheid te hebben. Ten eerste moet je in de tor browser instellingen zelf kiezen welk niveau van veiligheid je wil waarbij veiliger meestal minder comfortabel surft. Bovendien moet je vermijden om direkte verbindingen toe te staan, wat een typisch gedrag is van sommige browserplugins. Bovendien wordt ook afgeraden om bestanden die je gedownload hebt te openen of uit te pakken terwijl je sessie nog loopt. Wacht daarmee tot je offline bent. Het zou namelijk kunnen dat een office document een link bevat en via het office programma en de ingestelde standaard browser toch een internetverbinding wordt gelegd buiten de tor browser om, waardoor je ip adres zichtbaar wordt voor die andere kant.

En nog meer wordt gewaarschuwd voor bitTorrent; behalve dat dat het hele Tor netwerk onnodig belast, is het bijzonder onveilig voor je privacy omdat het rechtstreekse verbindingen maakt en je ip adres dus blootgeeft.

Een positieve bijdrage die je kan doen is om andere mensen te overtuigen Tor te gebruiken, want hoe verscheidener het verkeer rondom je, hoe veiliger voor iedereen.

Je kan in de Tor browser ook proberen het verband tussen je bezoek aan één website en een andere met hetzelfde ip adres verbreken door een nieuwe verbinding met het tor netwerk aan te vragen via het ajuin-icoontje. De lagen van de ajuin staan model voor het gebruik van Tor. Minder drastisch is een andere route aanvragen.

Speciaal voor Tor bestaan er ook een virtuele .onion demeinnaam. Die is op het gewone internet niet bereikbaar, en de sites daar zijn niet opgenomen in zoekmachines.
Je moet al via Tor op internet zitten om eraan te kunnen, en je moet er direkt naartoe gaan. Vraag is hoe je daar dan terecht komt als je ze niet kan googlen. Bovendien zal het niet verwonderen dat het percentage illegale sites er merkelijk hoger ligt dan op het gewone internet.
Het is zelfs zo erg dat het hackerscollectief Anonymous in 2017 een aanval lanceerde op één van de belangrijkste ondergrondse providers, Freedom Hosting II, de opvolger van de al eerder gesloten Freedom Hosting. Het gevolg was dat zowat één vijfde van het darweb platlag.

vb:

http://ztvcyfnj6fvvuklj.onion/HOW_TO_HACK_FH2.txt

Wie denkt al veilig te surfen omdat er een slotje staat, moet beseffen dat de daarmee bedoelde https verbinding maar zeer beperkt beschermt. In pincipe is het verkeer tussen je webbrowser en de webserver versleuteld, wat het afluisteren van wachtwoorden onderweg uitsluit of moeilijker maakt. Dat laat echter wel zichtbaar welk ip-adres er met welk ip-adres communiceert. Het laat zichtbaar dat jouw internetaansluiting een verbinding heeft met die bepaalde website. Bovendien zijn https verbindingen afhankelijk van de server; als de server enkel http gebruikt, zal de verbinding onversleuteld zijn.

Er zijn nog andere manieren om de drukste data-doorgeefkruispunten te omzeilen.

// Daarvoor kan je een andere zoekmachine gebruiken als duckduckgo. Of zoals Disconnect.me, die een gratis basisdienst hebben, maar je een “pro” en “premium” betalende dienst aanbieden. Ze verwijzen naar steun van een krant als de New York Times, The Guardian enz., en partners als Telekom, Firefox, en Samsung.
Interessant om te zien hoe telecom providers en smartphone fabrikanten zich al ongemakkelijk beginnen te voelen bij de schending van de privacy van hun gebruikers.

bv in OpenSUSE 42.3 vind je momenteel torbrowser-launcher 0.2.9.

Dat is een hulpprogramma dat de eigenlijke TOR Browser installeert (iets minder dan 70 mb?).
Als je daarna de Tor Browser start, deelt die mee met welk ip adres je schijnbaar surft.

Je moet er wel rekening mee houden dat de ip-adressen van tor “uitgangen” ook bekend kunnen zijn, en dat je daar toch op gevalideerd wordt.

Bovendien kan je provider ook zien dat je een verbinding naar tor maakt. Hij kan zelfs tor blokkeren als provider, zodat je er als gebruiker niet aan kan. Maar ook dat valt te omozeilen door het gebruiken van een soort tussenstation of Tor Bridge Relay.

Tor werkt met vrijwilligers, en ze hebben als project ook wel hun verlanglijstje wat gebruikers kunnen doen om het project voort te helepen: https://www.torproject.org/getinvolved/volunteer.html.en#Documentation
Je vindt er ook informatie over allerlei Tor projecten, en over ideeën of projecten in de steigers.

https://github.com/micahflee/torbrowser-launcher

Zie ook onze oudere post

https://webgang.radiocentraal.be/?p=7866

over het sociaal contract van TOR

https://blog.torproject.org/blog/tor-social-contract

waarin ze beloven nooit een achterpoortje in te zullen bouwen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Nieuwe Arduino’s: MKR

Uitzending do 18:00 ** June 28th, 2018 by wim.webgang **

Arduino MKR

Arduino heeft een reeks nieuwe bordjes aangekondigd, de meeste met de letters MKR in hun naam, wat klinkt als “Maker”. Arduino is algemeen gezegd een open source hardware electronisch bordje met een eenvoudige processor, die kan geprogrammeerd worden om eenvoudige dingen te doen als meetwaarden uitlezen en dingen aansturen, alles volgens een programma dat opgeladen wordt in het bord.

Arduino is een non-profit organisatie uit Italie, die de nobele bedoeling heeft goedkope hardware te maken die open en goed gedocumenteerd is. Dat moet studenten, kunstenaars en andere makers aanzetten om creatief aan het werk te gaan met electronica en programmeren. Het ontond als een proefproject aan een Design instituut in Ivrea, in het noorden van Italie.

We bekijken een paar van hun nieuwe bordjes.

Arduino MKR WiFi 1010

Dit bordje met netwerk is aangekondigd voor “binnenkort”.
Dit erg kleine bordje van 6 cm op 2,5 cm weegt maar 32 gram en heeft behalve de twee rijen “headers”, micro-usb (en UART, SPI, I2C, I2S …).

Het bordje kan wel gevoed worden met een micro-usb voeding van 6 volt, maar het gebruikt op zijn pinnen voor in en out 3.3 Volt, en is dus niet compatibel met de 5 V componenten.
Voordeel van het bord is het lage verbruik, het kan op batterij draaien.

Het is de opvolger van de MKR1000, die nog verkrijgbaar is als “Arduino MKR1000 WIFI with Headers Mounted” voor iets meer dan dertig euro.

Het is even klein als zijn opvolger, en het combineert de eigenschappen van de Arduino zero en een wifi shield.

Arduino MKR ZERO

En dan gaan we van wifi naar hifi met de Arduino MKR ZERO, met SD kaartlezer en SPI interface om met muziekbestanden te spelen zonder extra hardware.

Er zijn twee libraries beschikbaar:
- Arduino sound library om audio gegevens te spelen en te analyseren.
- I2S library om het I2S protocol te gebruiken. I2S staat voor Inter-IC Sound, en is een seriële businterface voor het verbinden van digitale audio apparaten.

Dit kleine bordje van rond 20 euro draait ook op 3.3 volt.

Arduino MKR GSM 1400

Voor 60 euro een GSM kopen? In ieder geval zit er geen SIM kaart bij deze Arduino. Het is een combinatie van een Arduino Zero en een gsm module. Een gsm verbruikt wel wat meer dan een standaard Arduino bord, dus er moet bij dit bord altijd een batterij aangesloten zijn voor de werking. Ook de antenne moet je nog apart voorzien.
De led op het bordje wijkt ook af van andere Arduino’s die meestal D13 gebruiken om de LED aan te sturen, hier is dat D6.

Arduino MKR Vidor 4000

Ook een aangekondigd bordje, waarvan de naam doet vermoeden dat het iets met video te maken heeft. Het ziet er een headerless bord uit, en de prijs is nog niet gegeven. Het lijkt een krachtigere processor te hebben.

(zie www.arduino.cc en hun https://store.arduino.cc/arduino-genuino/arduino-genuino-mkr-family …)

Git en Linux

Google upgrade naar Platinium lid van de Linux Foundation.
GitLab gaat naar Google’s cloud.
Supercomputer top 500: draaien allemaal op Linux

Muziek
* 19:00 rekon the devil in you
* Dupske
..

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Bewolkt

Uitzending do 18:00 ** June 21st, 2018 by wim.webgang **

Bewolkt
Linux User and Developer heeft een themanummer over Cloud. Het is opvallend hoeveel “soorten” cloud er zijn: publieke cloud, private cloud (owncloud), en hybride cloud.. Verder veel Linux, en een hardware deel met Arduino en een Raspberry Pi weerstation (helaas op basis van niet meer verkrijgbare hardware kit).

Rode Hoed
Op Distrowatch duikt nog eens een icoon met een Rode Hoed op; Red Hat brengt zijn Red Hat Enterprise Linux 6.10 uit. Als je vroeger ooit Red Hat gebruikt hebt voor het community project Fedora ontstond, zal je de nummering misschien raar vinden, want eind jaren negentig zaten ze al aan 5 of 6. Red Hat Linux ging uiteindelijk tot nummer 9, daarna werd het Fedora. Tegelijk werd Red Hat Enterprise Linux gestart, onmiddellijk met versienummer 2.

Minder vervalsing?
Elector magazine vraagt zich af waarom er minder vervalste componenten worden waargenomen?
wg: Door opkomst open hardware? Als de bordjes open hardware zijn, en iedere fabrikant er een eigen versie van mag maken, is er nog weinig aanleiding voor illegale namaak….

https://www.elektormagazine.nl/news/minder-vervalsing-van-componenten-xilinx-blijft-het-meest-populaire-doelwit

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Met de stem van Jamie (2.0)

Uitzending do 18:00 ** June 14th, 2018 by wim.webgang **

Jamie 2.0
Hoe jarenlang radiomaken achteraf heel nuttig kan blijken te zijn. Een reporter in de VS verloor door een eigenaardige zeldzame ziekte de mogelijkheid om te praten. Een Schots bedrijf las alle beschikbare opnames in en maakte een syntethische stem voor Jamie. Daarmee kan hij terug radio maken (al typend dan wel).

http://jamiedupree.blog.ajc.com/2018/06/11/with-my-voice-still-gone-time-for-jamie-dupree-2-0/

Raspberry pi:

Een platte kabel verbindt de camera module met de Raspberry Pi, maar het slotje is wat zwak. Als je niet oppast trek je het plastieken klepje eraf bij het losmaken van de kabel. En de camera zelf is ook een beetje zwak, want mijn eerste is al gesneuveld. Het was een versie twee met lichtgroen bord.

Muziek:
Psilocybines – ADM-Belgium
Animadvert – The lunatic
Psilocybines – ADM-Belgium
Animadvert – Ali baba’s bottle
Gloomer – Crisis De Octubre
Recon – The devil in you (no vocals)
en
Untrucunpeualaidmcommca (Mr Pomme)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

GitHub opgeslokt

Uitzending do 18:00 ** June 7th, 2018 by wim.webgang **

De Github webdienst is niet klein met zijn 24 miljoen programmeurs die het laat werken aan 67 miljoen projecten. Maar het is toch vlotjes opgeslokt door Microsoft. Hoewel de GitHub blog vertelt “very excited” te zijn, zijn er veel programmeurs die vragen hebben bij de aktie van Microsoft.

Hadden ze het niet zien aankomen?
In eeste instantie niet. De open source en free softwarewereld had een fantastisch platform als SourdeForge, dat toelaat broncode te bewaren, maar er ook een hele dienstensite rond aanbiedt met opvolging van programmeerfouten, downloadsite enz. Maar dan kwam Git.
Git is een broncodebeheersysteem, gemaakt door Linux Torvalds om de broncode van de Linux kern beter te kunnen beheren en Subversion te vervangen omdat het niet vrij was. In sneltreinvaart begonnen andere open source en free software projecten ook Git te gebruiken, en zo ontstond een dienst op internet: GitHub. GitHub werd tien jaar geleden opgezet door programmeurs met de bedoeling open projecten gratis accounts te geven, en de kosten de betalen door de betalende gesloten projecten van bedrijven.

Er bestonden toen al wel andere broncodebeheersystemen, maar die waren niet open source of free software. Die gesloten systemen werden intensief gebruikt door allerlei bedrijven. Maar programmeurs, die goed de waarde van de vrijheid beseffen, kozen massaal voor het vrije systeem gemaakt door Torvalds, en vanaf er een betalende dienst kwam die je ook voor gesloten projecten kon gebruiken, kozen programmeurs in bedrijven allerhande ook weer voor een systeem als GitHub.

Microsoft had zijn eigen broncodebeheersysteem, dat CodePlex heette. Maar ook zij voelden het success van GitHub, en in 2017 waren er nog maar een paar honderd aktieve projecten op CodePlex. Zelfs Microsofts’ eigen projecten gebruiken meestal GitHub. Bovendien kregen ze problemen met het onderhoud, en hadden ze in 2015 een zware aanval vanuit het internet te verduren op hun codeplex. Ze sloten eind 2017 hun CodePlex.

Is het kwaad geschied?
GitHub is in de voorbije jaren niet alleen het doelwit geworden van Microsoft. Ook van allerlei web-aanvallen zoals die in 2015, waarbij ze vijf dagen lang bestookt werden, wat ze overleefden. Dat maakte hen misschien nog aantrekkelijker voor overname. En mogelijk waren daar nog andere mogelijke kandidaten voor; zo zou bv ook Google geïnteresseerd geweest zijn.

Zijn er alternatieven?
Eerst en vooral zijn er de bestaande systemen, zoals SourceForge, dat nog altijd verderdoet. Sourceforge is meer het platform, en kan als broncodebeheersysteem ook GIT gebruiken. Er is zelfs een afgeleide van Sourceforge die apache Allura heet.

Het belangrijkste alternatief binnen de GIT wereld is waarschijnlijk GitLab. Gitlab gebruikt ook Git als broncodebeheersysteem, en wist de laatste jaren al heel wat gebruikers weg te snoepen bij GitHub.

Verder is er nog Bitbucket, en een op Java Virtual Machine draaiende GitBucket.

En de “Microsoft van de Linux wereld“, Canonical (die Ubuntu Linux maakt), heeft behalve zijn eigen desktop systeem ook zijn eigen broncodesysteem gemaakt, en dat heet launchpad. Het wordt ook gebruikt door niet-Ubuntu projecten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Pi Systeem onder stroom

Uitzending do 18:00 ** May 31st, 2018 by wim.webgang **

Uit Pi magazine nl 02:
Fysika leraar Spencer Organ drijvende kracht achter raspberry pi clubs

Uit de realiteit:

Pi Voeding Camera

Pi Voeding Camera


Om te beginnen met je Raspberry Pi heb je nodig:
- stroom; via de micro-usb poort of andere voeding voor Raspberry Pi
- besturingssysttem: Een Raspbian Systeem op SD kaart voor Raspberry Pi- of een ander als openSUSE in een aangepaste AMD processor-versie
- randapparatuur als een Raspberry Pi camera module
- een (basic) programmeeromgeving, bv Gambas (3) op Raspberry Pi
- En dan: het bedienen van de Raspberry Pi camera vanuit Gambas

Uit de muziek:
sleepinghills – Dubstation 1.0
Animadvert – Track10
Gloomer – Lost Your Mind
Animadvert – Track 2

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Irration Ale

Uitzending do 18:00 ** May 24th, 2018 by wim.webgang **

Irritiation?
Brouwerij Fuzzy Duck brouwt een speciaal bier voor Raspberry Pi events: Irration Ale. Het zou een lichte frambozensmaak hebben. Het wordt gemaakt worden op een kleinschalige manier in een door Ben Croston zelfg in elkaar gestoken brouwerij, waar de processen gecontroleerd worden door Raspberry Pi’s.
De enige irritatie: de programma’s die hij in zijn brouwerij gebruikt zijn “closed source”.

Agenda

 • Thursday 24 May 19-21h
  Algorave by H.AL.I.C. (live coding music rave) met Dago
  H.AL.I.C. is a live-coding duo using open source environments and searching for an interactive combination of audio and image generation to create music and visuals in real-time, originating from the same data.
 • https://soundofscience.be/
 • Woensdag 13 juni: (Inschrijvingen vooraf)
  Bouw je eigen luchtkwaliteitsmeter: https://www.eventbrite.co.uk/e/build-your-air-quality-sensor-tickets-45510743860
 • Open air quality data are a powerful, essential force to help us move towards clean air. The good thing is… you, as a citizen, can help measure and map local pollution levels!

Muziek:
Gloomer : you and me
Animadvert: The Lunatic Goes On
Jacobus: Follow the Sine
Gloomer: All Board
Polletzenbuerg Xbrainwaves

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Pi Mag!

Uitzending do 18:00 ** May 17th, 2018 by wim.webgang **

Pi Mag!
Veel Raspberry Pi in de tweede uitgave van de Nederlandstalige MagPi


Muziek
Productiechef (Animadvert)
E-gloomy nations (Gloomer)
Deep (Xam)
XBrainWaves (Polletzbuerg)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Raspberry Pi Yellow and GlowForge

Uitzending do 18:00 ** May 10th, 2018 by wim.webgang **

Yellow?
Ok, die bestaat niet.
Maar wel een Raspberry Pi 3B en Raspberry Pi 3B + die we even naast elkaar leggen:

 • Doosjes:
 • Bordjes:
 • Inzoomen op de (linkse) nieuwe Raspberry Pi 3 B+

  Maar wat zijn die vier extra pinnen, net voorbij en onder de 40 GPIO?
  Voorbereiding op POE: https://www.raspberrypi.org/magpi/raspberry-pi-3b-plus/

  Geel
  De Thomas More hogeschool in Geel* heeft zijn richting Electronica jaar na jaar zien inkrimpen. Tot ze enkele jaren geleden besloten die op te doeken en te vervangen door een richting IOT binnen het kader van “de IT Factory”, waar electronica en ICT worden gecombineerd. Die maakte een steile opgang, en kreeg een vervolg in cursussen naar mensen uit het bedrijfsleven. Een blik in het hoofd van de cursist.

  GlowForge
  Op komst bij Marthe: een gecrowdfunded desktop 3D printer: glowforge die in heel wat materialen kan snijden en/of tekenen, zoals karton, hout, en vooral ook: leder!
  (eigenlijk is het een lasercutter/engraver, en als je laag na laag uitsnijdt en op elkaar plakt kan je er 3D dingen mee maken, zelf dus.)

  Binnenkort haar verslag? (screenshot: https://glowforge.com/)

  Publiek domeindag:
  Marthe zet de publiek domeindag op de agenda: 70 jaar na de dood van de auteur komt zijn werk in het publieke domein terecht.
  Elk jaar worden interessante auteurs verwelkomd in het publieke domein, en dit jaar oogsten we 1946.
  Zie de link, dit jaar valt de auteur van een of andere super woman daarin…

  https://www.kbr.be/nl/evenementen/publiekdomeindag

Lift ^ | Lift v | Comments Off

« Previous Entries