Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Achter

2011: Nieuwe WebGangster is Marthe Van Dessel, die mee het programma presenteert en af en toe (artistieke) hackersnieuwtjes brengt.

2010: We zijn verwend geweest het jaar 2010 tot begin 2011. Ondanks het vertrek van Lydia hebben we het programma overeind kunnen houden dankzij Lola. Ze presenteerde en bekritiseerde, ze fantaseerde en improviseerde. Ze bracht inhoud, en meer zelfs, een volledig nieuwe rubriek bij aan het programma: “De Kraak van de Maand”: spannende verhalen over bank, bedrijfs en diamantkraken in de echte wereld.

2007:

WebGang Team
Lydia en Wim presenteren wekelijks deze “underground-IT-show”, Damonna leest onze nieuwsteksten na op spelfouten en Marco Rubens maakte ons logo. Snof mixte onze nieuwstune. De programmajingle is een collage van uittreksels uit opnamen en bevat als muziek “In bed with my Pleyel” van “Kirioucha“, een track uit de “Netscapes”-CD waarvan we dankbaar gebruik mochten maken onder CC-licentie.
Tipgevers via het chatkanaal #centraal breiden de “gang” uit en ook luisteraars sturen regelmatig tips op ons e-mail-adres webgang…enz.

Het programma start meestal met het i-nieuws van 6 na 6, ooit begonnen als een parodie op het klassieke nieuws van zes uur. Het is herkenbaar aan een scherpe kentoon en het web~it~technologie-nieuws is daarna terug te vinden als tekst op de site (om voor te lezen aan uw opa die niet goed meer hoort).

Na het nieuws geeft ons kans voor commentaar en interpretatie, en we vermelden relevante links voor “meer”-junks.

WebGang heeft graag een gast in de studio, doet een telefonisch interview, of brengt een reportage, opgenomen op locatie.

CityGang is de tegenwicht-rubriek voor de virtuele wereld hierboven. (Onze “In Real Life” is de stad van A).

Als je wil linken naar ons, liefst met ons logo naar http://webgang.radiocentraal.be/. Bedankt!

En natuurlijk niet te vergeten – WebGang maakt deel uit van het unieke fenomeen Radio Centraal in Antwerpen: http://www.radiocentraal.be