Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

RadioLab 0

RadioLab ** January 31st, 2022 by wim.webgang **

Vanaf 2022 plannen we elke (laatste week van de) maand een “RadioLab”, waarbij we in de studio aan de slag gaan met hardware als SCB’s, Arduino, Raspberry Pi, enz.
In het verleden deden we dat al met :
Domotica met Raspberry Pi (waaruit het RadioLab idee groeide)
LED-badge en BBC micro:bit v2, ..
Van micro:bit naar stop:bit
Dag/Nacht splitter schakelaar / Arduino nano-micro:bit led-boom
BBC micro:bit (4): Hoe uniek?
BBC micro:bit (3): Aan de slag ../.. Micro-Python
BBC Micro:Bit (2) : uitwisselbaar met Arduino?
BBC Micro:Bit in een doosje
Terug naar Arduino

en eigenlijk gaat het al verder terug tot 2016 ..

Arduino/Raspi reeks:
- Controllino mini : 29/12
- Industruino: the making of (interview): 22/12
- Industruino proto: 17/12
- Arduino Mega en Micro : 3/12
- Koken met Arduino (boek): 24/11
- Sainsmart Uno starter Kit 17/11
- Flora (Arduino compatibel platform): GPS breakout. 10/11
- 37 voelers pakket van Kuman: 3/11
- Massimo Banzi over Arduino / “inleiding tot Arduino” (boek) 27/10
- Arduino in VK 4/08
- De meest volledige starter kit voor Mega van Elegoo : 8/12
- 3,5 ” touch screen van Elegoo (Raspi?)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

De verloren gewaande lezing van Linus Torvalds

Uitzending do 18:00 ** January 27th, 2022 by wim.webgang **

In 1994 gaf een student van de universiteit van Helsinki een lezing over “zijn” unix-alternatief: Linux. Tot nu waren daar geen sporen van, maar iemand vond cassettes terug met de opname, en maakte die publiek.

Deel 1: Linux is …
(19 minuten), onderbroken door webgang commentaar.
We moeten het als een document horen uit 1994, en dan is het interessant om sommige namen te herkennen..
- In het deel over hoeveel ondersteunde hardware vergelijkt hij het met SCO, waarbij hij zegt dat Linux even goed is als SCO, misschien SCO een beetje beter .. hahaha…
- Ook interessant: wetenschappers gebruiken Linux om dingen uit te testen zoals een nieuw bestandssysteem,
- Linux distributies: Slackware; companies … (Red Hat is opgericht in 1993)
- Een databank die verdwenen is in de geschiedenis: Metalbase.
- Wanneer niet gebruiken .. no support maar wel electronisch 5 Linux newsgroups, mailinglists… weinig documentation of commerciële programma’s.
- Draait op de meeste pc’s, maar andere systemen zijn onderweg.
- Unix is te duur om zelf te gebruiken (hoewel het goedkoper wordt nu onder invloed van Linux..)
- “technical superiority”
- Linux Journal wordt vermeld (tijdschrift in de VS, ondertussen verdwenen).

Muziek
18:06 MDB – Chorus – Café del mar (chorus plot twist mix)
18:14 Filmy Ghost (Sabila Orbe) The Esoteric Energy
18:26 Julien Cuypers – The Meaning Of Expression

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Korte smartphone-vriendschap * Tekort * Niet verkocht door Amazon * HERV

i-nieuws 6 na 6 ** January 27th, 2022 by wim.webgang **

Korte smartphone-vriendschap

Gebruikers van een iPhone ergeren zich aan de politiek van Apple om geen updates meer te maken voor oudere systemen, na ongeveer 3 tot 5 jaar, soms 6 jaar. Gebruikers moeten dan kiezen: ofwel blijven ze het toestel gebruiken en kunnen ze nieuwere apps niet installeren en krijgen ze geen beveiligingsupdates meer. Ofwel tellen ze veel geld neer voor een nieuw toestel.
Dezelfde klacht zie je ook bij gebruikers van Android, dat door veel verschillende merken van smartphones wordt gebruikt, die onderling een beetje kunnen verschillen van update-politiek. Een gebruiker klaagt op de “Motherboard” site, klaagt dat hij zijn Pixel 3 smartphone, nog geen drie jaar geleden het neusje van de zalm en uitgebracht door Google zelf, nu moet herbekijken. Google vindt dat 3 jaar ondersteuning genoeg is, en besliste geen updates meer te maken. De gebruikers kunnen dan zeshonderd dollar neertellen voor de Pixel 6.
Bij Linux systemen voor smartphones zal het ook verschillen per systeem. Sailfish kreeg op de Jolla phone (uit 2013) 34 updates, gespreid over 7 jaar. De PinePhone van Pine64 en de Librem phone van Purism die draait op PureOS, bestaan nog niet zo lang. Maar aangezien ze draaien op Linux, is er altijd de mogelijkheid dat een extern project de officiële levensduur verlengt, door update uit te blijven brengen, als de oorspronkelijke makers het niet doen.

Tekort

De tekorten in de technologiesektor lopen verder uit de hand. Bij ons moesten al autofabrieken sluiten omdat ze de bestelde chips niet aangevoerd kregen die in de auto’s ingebouwd moeten worden. In de VS slaat het minsterie van handel nu alarm omdat de voorraden in sommige fabrieken daar zo geslonken zijn dat ze maar een paar dagen buffer hebben (normaal is dat meer dan een maand). De minste storing leidt dan tot stilstand. Met deze berichten moet het parlement toegeeflijker worden om maatregelen te stemmen om de makers van cmoputerchips te steunen. Er ligt een voorstell klaar om tientallen miljarden steun te geven, en de senaat heeft al ingestemd.
Aangezien het jaren duurt om een fabriek voor computerchips te bouwen, zal het geld niet onmiddellijk een voelbaar verschil maken.

Niet verkocht door Amazon

Het “Verkocht door Amazon” programma werd afgesloten zoor het bedrijf na een onderzoek van de overheid. Het programma was concurrentievervalsend en in strijd met de wet. De concurrentie werd op een onredelijke manier vervalsd. Prijzen werden kunstmatig vastgezet. Het bedrijf betaalt een boete van meer dan twee miljoen dollar.

En ook een ander programma van Amazon werd stopgezet, namelijk het “Amazon ambassadeurs” programma. Daarbij werden werknemers die als stockpicker werkten, ingzet om een deel van hun werkuren te spenderen aan het verheerlijken van Amazon op sociale media zoals twitter. Het werden Amazon’s influencers.
Het programma werd opgezet omdat er veel negatieve commentaar was op het bedrijf, zoals op de werkomstandigheden, maar was op zich doorzichtig en er werd mee gelachen.

Het programma begon, net als het vorige, ook in 2018.

HERV

Sommige antivaxers zijn bang dat het vaccin hun dna zal veranderen. Daar is geen bewijs van, maar waar het gerucht vandaan komt is misschien wel terug te vinden.

Er zijn er *virussen* die DNA wijzigingen veroorzaken. Dat worden HERV of Humane Endogene Retrovirussen genoemd.

In onze genen zitten nuttige dingen voor onze groei en ontwikkeling, maar ook heel wat onbekende ruis, waaronder sommige stukjes duidelijk niet menselijke code.

Zo’n acht procent van ons DNA zou afkomstig zijn van virussen.
Soms is het een stukje van de genetische code van een virus, soms is de code compleet maar niet aktief.

SARS-CoV-2 maakt sommige mensen zieker dan andere, en het vermoeden bestaat dat het genetische verschillen kunnen zijn die dat verklaren.

Een deel van het ziekmakende van SARS-CoV-2 zou veroorzaakt worden doordat het virus andere dingen aktiveert in het lichaam die daar latent aanwezig zijn. De zware ademhalingsproblemen zouden te maken hebben met aktivatie van één van die HERV’s; het HERV-W ENV proteïne.

Ongeveer een kwart van de mensen heeft langdurige gevolgen na een COVID besmetting, en dat zou mee genetisch bepaald kunnen zijn.

Anderzijds zouden genetische verschillen er ook voor kunnen zorgen dat sommige mensen niet ziek worden van COVID-19, en uit zichzelf immuum zijn. Het onderzoek daarnaar zou ook kunnen helpen in de strijd tegen de ziekte.

zie ook: “Het is Joe Rogan of ik (zegt Neil Young)”
“They can have Rogan or Young. Not both”

https://www.npr.org/2022/01/26/1075904939/neil-young-spotify-joe-rogan

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Hoger

WebGang blog ** January 26th, 2022 by wim.webgang **

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Privacy songs

Uitzending do 18:00 ** January 20th, 2022 by wim.webgang **

https://www.privacycamp.eu/about/
Spotify / Spyify ?
https://www.stopspotifysurveillance.org/

Muziek
18:17 stazin – e-mailin to Shiva
18:35 Filmy Ghost (Sabila Orbe) The Esoteric Energy
En we speelden twee privacy songs
Evan Greer ‘Surveillance capitalism‘
en het grappige
Systemabsturz ‘Daten daten daten‘
van :
https://glgonzalezfuster.blog/best-privacy-songs-of-2021/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Zijn donaties in bitcoin ethisch verantwoord? * Nummer twee sputtert * Crypto advertenties aangepakt in Spanje * Bitcoin koopjes * PinePhone Pro

i-nieuws 6 na 6 ** January 20th, 2022 by wim.webgang **

Zijn donaties in bitcoin ethisch verantwoord?

Steeds meer organisaties beginnen zich vragen te stellen over hun verantwoordelijkheid bij het aanvaarden van bitcoins voor donnaties.
Organisaties als Wikipedia en Mozilla Foundation zijn verweven met het internet, en dus was het logisch dat zij op een bepaald moment bitcoins begonnen te aanvaarden van supporters. De Mozilla Foundation startte ermee in 2014. Maar ook toen was er al weerwind. Een van de medeoprichters van de Mozilla Foundation schreef op zijn blog in 2013 al een scherp artikel tegen de cryptocurrencies, die hij schadelijk acht voor de maatschappij.
Maar ondertussen heeft de discussie binnen Mozilla lang genoeg geduurd, en verklaart de organisatie zijn standpunt aan en bevriest het de mogelijkheid om cryptomunten te schenken. Ze beseffen dat het strijdig is met hun klimaatdoelen.
En dat idee druppelde ook door naar Wikipedia. Op het interne discussieforum wikimedia.org kwam het probleem ter sprake onder de titel: “Request for comment/Stop accepting Cryptocurrency donations”.
De organisatie aanvaardde ondermeer bitcoin en Ethereum, en de giften hadden een totale waarde van iets meer dan 130.000 dollar op een jaar. De ontvangen bitcoins werden altijd onmiddellijk ingeruild voor geld door Wikipedia, ze hebben er dus niet zelf mee gespeculeerd. Het maakt ook nog niet eens 0.1 procent uit van hun inkomsten, dus ze zitten er nog niet aan vast, of ermee stoppen zou niet veel impact hebben op de werking.

Nummer twee sputtert

Vorig jaar was de VS nummer één in de lijst van bitcoin mining landen. Andere grote bitcoinminers zijn Canada, China, Rusland. En op welke plaats denk je dat Kazachstan staat? Voor deze groten, namelijk op de tweede plaats. Kazachstan ligt onder Rusland, tussen China en Europa. De goedkope energie en de minimale regelgeving maakten het een aantrekkelijk land voor investeerders in crypto mining. Maar dat begint nu te veranderen. De stabiliteit van het electriciteitsnet lijkt er op achteruit te gaan en de regering wil belastingen heffen en regels opstellen voor de crypto farms. De lonen en de belastingen blijven nog laag in verhouding tot sommige andere landen met lage energiekost, maar toch komt er bij de investeerders een beweging op gang om uit Kazachstan weg te trekken met hun datacentra.

Crypto advertenties aangepakt in Spanje

De toezichtshouder voor de beurs heeft in Spanje de opdracht gekregen de reklamecampagnes voor crypto currency munten in het oog te houden. De Spaanse overheid vreest dat de campagnes niet eerlijk zijn over de risico’s die verbonden zijn aan de geadverteerde produkten. De advertentietechnieken gaan ook onrechtstreeks door, door beïnvloeding via bekende sociale mediafiguren. De CNMV (Nationale Commissie voor de GeldMarkten) onderzocht al de reklame die een bekende voetbalster maakte voor een cryptocurrency platform. Hij gebruikte daar zijn twitter en instagram accounts voor.

De regulering in Spanje gaat dus over het juist informeren van de gebruikers, en niet over de milieu-effecten?

Bitcoin koopjes

In Kosovo komt een groot aantal computers op de tweedehandsmarkt terecht nadat de overheid beperkingen begon op te leggen aan bitcoin-mining, de berekeningen om bitcoins te genereren. Dat was een populaire bezigheid in Kosovo, mee in de hand gewerkt door de lage energieprijzen. De electriciteit wordt grotendeels opgewekt door lokaal ontgonnen bruinkool te verbranden. Dat is een fossiele brandstof ontstaan door samendrukking van plantaardig materiaal, en minder zuiver dan steenkool. Het bevat veel zwavel, en is dus niet al te milieuvriendelijk.
Maar het echte probleem zat in het uitvallen van één van de meest versleten energiecentrales eind vorig jaar. Daardoor moest Kosovo plots energie beginnen invoeren. Net op dat moment swingen de energieprijzen in de wereld de pan uit, en de overheid moet miljoenen subsidies op tafel leggen om de invoer van energie te kunnen bekostigen.
Er werd een noodtoestand uitgeroepen voor twee maand.
Tientallen miljoenen euro werden vrijgemaakt, en die mogen niet dienen om de cryptominers te subsidiëren, vindt de minister van energie.

Dus werd er opgetreden, en de politie begon invallen te doen waarbij honderden servers in beslag werden genomen.

Ook China en Ijsland grepen al in om de energieverslindende hobby af te remmen.
Ijsland, een land dat vroeger eerder computertoepassingen zou aangetrokken hebben, wijst sinds december vorig jaar nieuwe klanten voor groot electriciteitsverbruik af. Door zijn goekope electriciteit, gemaakt met geothermische energie uit de vulkanische bodem, zijn er buitenlandse cryptominers gevestigd, ondermeer uit Canada.

PinePhone Pro

Pine64, de eigenaardige organisatie die open source apparaten maakt, meestal werkend op Linux, streeft nu naar een nieuwe Linux smartphone van eigen makelij. Ze maakten in 2019 al de originele PinePhone, en werken nu aan de PinePhone Pro. Die zou rond de 600 dollar kosten, en ze hebben een voorverkoop lopen voor 400 dollar.
Het toestel krijgt een scherm van 6 inch dat 1440 op 720 beeldpunten kan weergeven. Het werkgeheugen is 4 GB, de ingebouwde eMMC opslagruimte is 128 GB.
Er is een camera voor en achter, en een koptelefoonaansluiting (mini-jack). De achterkant is verwijderbaar, en daarachter vind je een batterij van 3000 mAh die echt verwijderbaar (en dus vervangbaar) is. Je vind er ook een micro-sd slot en een aantal “dip switches”. Dat zijn kleine schakelaartjes die je met een vingernagel kan verzetten om een deel van het apparaat zonder stroom te zetten; bv de camera, microfoon, wifi, gsm-verbinding kunnen allemaal fysiek uitgeschakeld worden. Dat moet meer vertrouwen geven dan de mogelijkheid om in software iets uit te schakelen, waar je weinig controle op hebt.
Dan zijn er, net als in de originele PinePhone, nog de pogo-pins. Dat zijn zes metalen nopjes die er bijna uitzien als de bovenkant van een lego blokje. Maar ze zijn eigenlijk van koperkleurig metaal gemaakt, want het zijn contactpunten. Ze vormen samen de I2C interface, die gebruikt kunnen worden met externe hardware. Je kan er sensoren of apparaten als een camera op aansluiten zolang die niet te veel datasnelheid nodig hebben. Het systeem van extra aansluitpunten is ook bekend van de Raspberry Pi met zijn 40 GPIO aansluitpinnen.

Pine64 werkt met vrijwilligers, maar heeft het statuut van een bedrijf, gesticht in Californië, en met hoofdzetel in Hong Kong. Ze maakten al computerbordjes in 2015, onder de naam Pine Microsystems, een dubbele knipoog: naar de Raspberry Pi (die vanaf 2012 op de markt was) en naar Sun Microsystems, een legendarisch Unix en Linux bedrijf dat sinds 2010 niet meer bestaat.

Het eerste product was het Pine A64 SBC, een computerbordje gebaseerd op de Raspberry Pi, en gesteund door een kickstarter project. Het draaide op Arch Linux en Debian Linux en had meer GPIO pinnen dan de Pi en was iets krachtiger.
In 2017 brachten ze een goedkope laptop of eerder netbook op de markt gebaseerd op de A64 processor en met 2GB ram. In 2019 werd de PineBook Pro de opvolger, met een krachtigere chip, en met als besturingssysteem Arch en Manjaro Linux.

Ondertussen was het bedrijf verhuisd naar Hong Kong, en werd Pine Microsystems opgeheven, het nieuwe bedrijf heette Pine Store Limited.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

grenzen van de schaal verlegd

WebGang blog ** January 18th, 2022 by wim.webgang **

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Hotel op Linux

Uitzending do 18:00 ** January 13th, 2022 by wim.webgang **

Keramiek
In onze loge hebben we vandaag te gast: Yufei Gao, studente in Nederland, die als hobby moederborden van effectpedalen soldeert en van een gemiste cursus overstapt naar een populaire keramiekcursus, en er toch haar ding van maakt … Sonata No.1 in C Minor (C as in Ceramic)
Kijk zelf: https://vimeo/515043548 (helaas login verplicht).
Plus: soldeertips.

yufei gao : https://www.grasshopper3d.com/

Radio-boek
Marthe heeft een uitzonderlijk boek meegebracht: “RADIO it yourself”, uitzonderlijk boek omdat het versie nul is van de gedrukte versie.

radio it your self http://radioityourself.fr/

Hotel op Linux
Een scandinavische hotelketen heeft te maken met een ransomware-attack, waarbij criminelen software wisten binnen te smokkelen die hun mailserver onbruikbaar maakte. De vraag om losgeld van de criminelen viel hier echter in dovemansoren. In plaats van losgeld te betalen om de server terug in werking te krijgen, besliste de hotelketen om hun hele systeem van Windows computers en Microsoft mail server buiten te gooien. Figuurlijk dan. Ze schakelen over op Linux op de pc’s.
De hotelketen van enkele honderden hotels in het noorden van Europa werd op twee december vorig jaar getroffen door de Conti ransomware.

Het begon, zoals meestal, met een e-mail die binnenkomt, hier van een bekende touroperator. Om de mail te kunnen lezen moest de bediende op een link klikken, wat hij of zij ook deed, nietsvermoedend, aangezien het een bestaand contact was.
De Windows computer werd daardoor besmet. De indringers schakelden eerst het antivirussysteem van de Windwos pc uit, en begonnen alles uit de pc te kopieren wat ze dachten dat nuttig was.
Ze installeerden dan de Conti ransomware. Voor wie dat een belletje doet rinkelen: inderdaad, die afpers-software werd ook gebruikt in Ierland, waarbij het gezondheidssysteem werd gekraakt in 2020.

Zowel de computers als de server werden getroffen; een groot stuk van hun systeem werd versleuteld met een onbekende sleutel. Het gevolg was dat de hotels de reservaties niet mee konden checken, en de sleutelkaarten niet meer konden uitreiken. Ze schakelden over op een witbord met kleurstiften om de status van de kamers bij te houden, en vergezelden de gasten tot hun kamers omdat de sleutels niet werkten.

De IT verantwoordelijke, Kari Anna Fiskvik, windt er geen doekjes om: op enkele seconden tijd moest een beslissing genomen worden. Gelukkig was ze de voorbije periode bezig geweest met een pilootproject dat sterk cloud-gericht was en werkte met pc’s die op Linux draaiden. Dus in plaats van te onderhandelen met de aanvallers, gooide ze de Windows-kap over de haag, en besliste om ineens over te schakelen. De eerste dag werd een test gedaan met het omzetten van een computer naar het nieuwe systeem, een dag later was al het eerste hotel voorzien van een nieuw systeem op de bestaande computers.
Dit kon snel gebeuren omdat het oude systeem niet werd gerepareerd of bijgehouden; dat zou immers kans inhouden dat er nog sporen van de malware achterblijven. In plaats daarvan wordt het systeem gewist en volledig overschreven door het nieuwe, zo’n beetje hetzelfde alsof je thuis een bestaande Windows computer overschrijft met een Linux distributie, en kiest om niets te behouden van het oude systeem.
De operatie kan zelfs uitgevoerd worden door IT mensen vanop afstand, dus ze hoeven niet alle hotels af te rijden. Op een paar dagen tijd werden duizenden computers omgevormd.

Dus in plaats van te onderhandelen met de hackers over de prijs om terug in het systeem te kunnen, publiceerde Nordic Choice op 10 december een persbericht. Daarin kondigden ze aan dat al hun computers, duizenden, opnieuw geïnstalleerd worden met een ander systeem: Chrome OS. Het nieuwe systeem heeft de marketingnaam “CloudReady”, maar als we het goed begrijpen is een een vorm van Chrome OS dat op een Linux kernel draait. Het wordt ondersteund door Google en dat is niet verwonderlijk, want dat zijn grote Linux gebruikers, zowel voor servers als voor android op de smartphones, als pc’s.

Ondertussen begonnen de hackers gegevens te publiceren die ze buitgamaakt hadden; het ging niet over gegevens van gasten, maar wel over eigen personeel van de hotelgroep, wat weer extra druk opleverde.

Maar het bedrijf informeerde zijn personeel over de gang van zaken, en werkte door aan de omvorming van hun systemen. Daarbij werken ze ook een opleiding uit voor het personeel, om beter valse mails te herkennen. Dat is geen éénmalige opleiding, maar wel een doorlopende training, bv wekelijs een uurtje.

https://www.mynewsdesk.com/uk/nordic-choice-hotels/pressreleases/revolutionary-computer-fleet-renewal-by-nordic-choice-hotels-after-cyberattack-3154110#content

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Onbetrouwbaar * PC revival * Covid geblokkeerd

i-nieuws 6 na 6 ** January 13th, 2022 by wim.webgang **

Onbetrouwbaar

Stephen Grossberg, een onderzoeker die het brein probeert te modelleren, zegt dat de huidige manier van werken voor Kunstmatige intelligentie niet betrouwbaar is. Het “deep learning” dat toegepast wordt kan niet geverifieerd worden, als een algoritme een goed resultaat geeft kan het zijn dat het onmogelijk is om uit te leggen waarom. En dus onbetrouwbaar is, het kan ook plotseling fout gaan. Hij zou het bv niet aanraden voor medische toepassingen. Die artificiële intelligentie probeert de resultaten van een brein te immiteren, in plaats van echt een brein na te bouwen.
Het eigen van het menselijk brein is bv dat het omkan met onverwachte nieuwe situaties. Hij pleit voor een nieuw model, wat hij “Adaptive Resonance Theory” noemt, ART dus, en gebaseerd is op kennis van cognitieve en neurale systemen.

PC revival

De pc had een lichte revival door de Covid 19 crisis. Voor het eerst in tien jaar werd in 2021 een stijging van de verkoop van pc’s opgetekend. Naargelang de bron van de cijfers zou het gaan over 10 tot 15 procent meer verkoop. En dan werd de verkoop op het einde van 2021 nog afgeremd door de leveringsproblemen, veroorzaakt door tekorten van bepaalde computerchips.

Covid geblokkeerd

Een onderzoek aan de staatsuniversiteit van Oregon in de VS heeft ontdekt dat bepaalde stoffen de infectie met Covid19 virus kunnen blokkeren. Ze verhinderen het binnendringen van het virus in de menselijke cellen. De stoffen CBGA-zuur en DBDA-zuur, binden zich aan de proteine-uitsteeksels van SARS-CoV-2 en gelijkaardige virussen. Daardoor wordt verhinderd dat die een infectie kunnen veroorzaken.
De twee natuurlijke zuren komen voor in de plant die uit kempzaad groeit en kunnen er gemakkelijk uit onttrokken worden.
Richard van Breemen leidde het onderzoek, en is optimistisch dat er een geneesmiddel mee kan ontwikkeld worden om covid te voorkomen of genezen.
De kempzaad, ook bekend als vogelzaad, is een hennep-plant. De CBGA en DBDA zijn canna_bi_noïden.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Hoe zou het nog met covid zijn?

WebGang blog ** January 7th, 2022 by wim.webgang **

Covidcases_20220107

Vergelijk de laatste piek met de grafiek van de verkeersdrukte vanuit het noorden naar Antwerpen?

Trouwens interessant om te vergelijken met de grafiek van rond 23 november, toen we dachten de allerhoogste piek bereikt te hebben:

covid cases Antwerpen

Lift ^ | Lift v | Comments Off

« Previous Entries