Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Korte smartphone-vriendschap * Tekort * Niet verkocht door Amazon * HERV

i-nieuws 6 na 6 ** January 27th, 2022 by wim.webgang **

Korte smartphone-vriendschap

Gebruikers van een iPhone ergeren zich aan de politiek van Apple om geen updates meer te maken voor oudere systemen, na ongeveer 3 tot 5 jaar, soms 6 jaar. Gebruikers moeten dan kiezen: ofwel blijven ze het toestel gebruiken en kunnen ze nieuwere apps niet installeren en krijgen ze geen beveiligingsupdates meer. Ofwel tellen ze veel geld neer voor een nieuw toestel.
Dezelfde klacht zie je ook bij gebruikers van Android, dat door veel verschillende merken van smartphones wordt gebruikt, die onderling een beetje kunnen verschillen van update-politiek. Een gebruiker klaagt op de “Motherboard” site, klaagt dat hij zijn Pixel 3 smartphone, nog geen drie jaar geleden het neusje van de zalm en uitgebracht door Google zelf, nu moet herbekijken. Google vindt dat 3 jaar ondersteuning genoeg is, en besliste geen updates meer te maken. De gebruikers kunnen dan zeshonderd dollar neertellen voor de Pixel 6.
Bij Linux systemen voor smartphones zal het ook verschillen per systeem. Sailfish kreeg op de Jolla phone (uit 2013) 34 updates, gespreid over 7 jaar. De PinePhone van Pine64 en de Librem phone van Purism die draait op PureOS, bestaan nog niet zo lang. Maar aangezien ze draaien op Linux, is er altijd de mogelijkheid dat een extern project de officiële levensduur verlengt, door update uit te blijven brengen, als de oorspronkelijke makers het niet doen.

Tekort

De tekorten in de technologiesektor lopen verder uit de hand. Bij ons moesten al autofabrieken sluiten omdat ze de bestelde chips niet aangevoerd kregen die in de auto’s ingebouwd moeten worden. In de VS slaat het minsterie van handel nu alarm omdat de voorraden in sommige fabrieken daar zo geslonken zijn dat ze maar een paar dagen buffer hebben (normaal is dat meer dan een maand). De minste storing leidt dan tot stilstand. Met deze berichten moet het parlement toegeeflijker worden om maatregelen te stemmen om de makers van cmoputerchips te steunen. Er ligt een voorstell klaar om tientallen miljarden steun te geven, en de senaat heeft al ingestemd.
Aangezien het jaren duurt om een fabriek voor computerchips te bouwen, zal het geld niet onmiddellijk een voelbaar verschil maken.

Niet verkocht door Amazon

Het “Verkocht door Amazon” programma werd afgesloten zoor het bedrijf na een onderzoek van de overheid. Het programma was concurrentievervalsend en in strijd met de wet. De concurrentie werd op een onredelijke manier vervalsd. Prijzen werden kunstmatig vastgezet. Het bedrijf betaalt een boete van meer dan twee miljoen dollar.

En ook een ander programma van Amazon werd stopgezet, namelijk het “Amazon ambassadeurs” programma. Daarbij werden werknemers die als stockpicker werkten, ingzet om een deel van hun werkuren te spenderen aan het verheerlijken van Amazon op sociale media zoals twitter. Het werden Amazon’s influencers.
Het programma werd opgezet omdat er veel negatieve commentaar was op het bedrijf, zoals op de werkomstandigheden, maar was op zich doorzichtig en er werd mee gelachen.

Het programma begon, net als het vorige, ook in 2018.

HERV

Sommige antivaxers zijn bang dat het vaccin hun dna zal veranderen. Daar is geen bewijs van, maar waar het gerucht vandaan komt is misschien wel terug te vinden.

Er zijn er *virussen* die DNA wijzigingen veroorzaken. Dat worden HERV of Humane Endogene Retrovirussen genoemd.

In onze genen zitten nuttige dingen voor onze groei en ontwikkeling, maar ook heel wat onbekende ruis, waaronder sommige stukjes duidelijk niet menselijke code.

Zo’n acht procent van ons DNA zou afkomstig zijn van virussen.
Soms is het een stukje van de genetische code van een virus, soms is de code compleet maar niet aktief.

SARS-CoV-2 maakt sommige mensen zieker dan andere, en het vermoeden bestaat dat het genetische verschillen kunnen zijn die dat verklaren.

Een deel van het ziekmakende van SARS-CoV-2 zou veroorzaakt worden doordat het virus andere dingen aktiveert in het lichaam die daar latent aanwezig zijn. De zware ademhalingsproblemen zouden te maken hebben met aktivatie van één van die HERV’s; het HERV-W ENV proteïne.

Ongeveer een kwart van de mensen heeft langdurige gevolgen na een COVID besmetting, en dat zou mee genetisch bepaald kunnen zijn.

Anderzijds zouden genetische verschillen er ook voor kunnen zorgen dat sommige mensen niet ziek worden van COVID-19, en uit zichzelf immuum zijn. Het onderzoek daarnaar zou ook kunnen helpen in de strijd tegen de ziekte.

zie ook: “Het is Joe Rogan of ik (zegt Neil Young)”
“They can have Rogan or Young. Not both”

https://www.npr.org/2022/01/26/1075904939/neil-young-spotify-joe-rogan

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.