Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Marktaandeel <> Gebruikersaandeel

Uitzending do 18:00 ** February 26th, 2009 by wim.webgang **

Open Source en Open Standaarden in NL
In WebWereld deze week:
‘Ambtenaren manipuleerden aanbesteding GOUD’
Het Ministerie van Financiën heeft de aanbesteding van Rijksdesktops bewust opgeknipt zodat alleen de Microsoft-oplossing nog een kans had.

Oppervlakkig gezien heeft Microsoft slechts weinig concurrentie te vrezen: een paar Apple winkels of de kleine Apple stand in mediawinkels laat de machtsverhoudingen duidelijk zien. Maar als je wat dieper kijkt dan het “I’m a pc, I’m a mac” gebeuren, wordt het gelobby achter de schermen niet zo verwonderlijk. In de meeste grafieken over besturingssystemen wordt immers gewerkt met procenten van “marktaandeel”, waarbij dan bv gesproken wordt over 88 procent Microsoft, 10 procent OS-X en 1 procent Linux. Misschien kan 1 procent Linux nog wel veel lijken, want het systeem is in zo goed als geen enkele media-winkel te vinden.

Maar tegelijk is dat gebrek ook een verklaring, want hoewel het zowat overal geweerd wordt, zijn er toch gebruikers. Het marktaandeel is het cijfer van de verkoop van de computers met Windows, OS-X of Linux erop. Maar voor Linux komt dat niet overeen met het aantal werkelijke gebruikers. De meeste gebruikers “kopen” hun Linux namelijk niet. De eigenschap van free software is namelijk dat die gemakkelijk anders te bekomen is: gratis bij een tijdschrift, download van het internet, en de legale kopie van een vriend gekregen – want ook dat mag, en is een normale en sociale verspreidingsvorm van software.

Aan de kracht van dat sociale systeem moet je niet twijfelen; kijk maar naar Microsoft’s eigen cijfers. Ze zien zichzelf als nummer 1, en hun grootste concurrent is .. Windows. Maar dan in dat circuit van “illegale copies”. Waar naast pure namaak waarschijnlijk ook dat sociale doorgeefcircuit inzit.

Met andere woorden: Linux gebruik laat zich niet vatten in verkoopscijfers, en Microsoft zelf schat het gebruik van Linux groter in dat het gebruik van Apple’s OS-X, bleek uit een slide met “interne gegevens” die Steve Ballmer gebruikte tijdens een lezing.

operating-system-market-share

Ballmer_Linux_Bigger_Competitor_than_Apple

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Je geld of je job * Je geld én je job * Schuif eens op, Microsoft

i-nieuws 6 na 6 ** February 26th, 2009 by wim.webgang **

26/02/2008

Je geld of je job

In de Verenigde staten zijn IT-bedrijven aan een aanslag op de lonen van hun medewerkers begonnen. Medewerkers van HP krijgen een loonsverlaging van 2,5 procent. Bij het management wordt 10 procent loon afgehouden, en de directie moet 15 procent inleveren. Algemeen directeur Mark Hurd gaf zelf het voorbeeld door 20 procent in te leveren.

De maatregel sijpelt ook door naar Europa. HP Nederland heeft zijn werknemers gevraagd vrijwillig loon af te staan. Ze zijn alvast begonnen bij het management, de gewone werknemers volgen later. Het zou de bedoeling zijn om daarmee ontslagen te vermijden.

Ook bij Nokia moeten maatregelen genomen worden, maar daar draaien ze het om; er wordt een premie gegeven voor wie zich aandient voor ontslag. Ze zoeken 1000 vrijwilligers.

Je geld én je job

Grote broer Microsoft, gaat nog een stap verder: zij vragen geld terug dat werknemers al gekregen hadden. Banen sparen zal als argument niet werken, ze vragen immers geld terug van een deel van de 1400 ontslagen werknemers. De verwachte volgende 5000 werknemers die hun ontslag gaan krijgen wachten best even voor ze hun ontslagvergoeding erdoor jagen.
Er zou bij de eerste reeks een fout zijn gebeurd met de berekening van hun ontslagvergoeding, waardoor een deel van de ontslagen werknemers teveel zou gekregen hebben, en dus werd een brief verstuurd om dat terug te vorderen.

Citaat uit de brief (die trouwens al snel op internet circuleerde): “Your immediate attention and cooperation in this matter is appreciated”

Terugbetaling, binnen de twee weken, dient te gebeuren ter attentie van het “Payroll Department”, afdeling terugbetalingen, en gevestigd in de “Eenzame boomstraat 1″.

Na het weekend vond Microsoft de slechte publiciteit rond de uitgelekte brief wel welletjes. Mogelijk richtte die meer schade aan dan het teruggevorderde geld. Dus werd de terugvordering ingetrokken.

 

Schuif eens op, Microsoft

Volgens BBC heeft in het Verenigd Koninkrijk overheid gekozen voor meer gebruik van open source. Minister Tom Watson wil dat openbare besturen vermijden dat ze afhankelijk worden van 1 leverancier. Er moet in plaats van automatisch te beslissen bij aankoop van software, gekeken worden naar de waarde en de prijs van de software.
Als de overheid in het VK zou overstappen op vrije en open source software, zou dat 60 miljoen pond besparen.
Het grote aantal falende IT projecten van de voorbije jaren, die behalve duur ook allemaal gebaseerd waren op commerciële en gesloten producten, hebben de overheid mee aan het denken gezet. De open standaarden, en de openheid om wijzigingen aan te brengen op elk niveau van de software bij open source speelt in het voordeel van de overheden die die software gebruiken. Bovendien is het gemakkelijker om naar de burgers te communiceren door het gebruik van open source standaarden. Commerciële softwarefabrikanten proberen meestal hun eigen formaten door te drukken.

De regering wil integendeel een “open source- cultuur” van hergebruik, delen en samenwerking ontwikkelen. En zelfs bij de bedrijfseigen oplossingen van commerciële leveranciers zal dezelfde openheid en soepelheid geëist worden die vanzelfsprekend is in de open source wereld.
Dit keer lijkt het dus geen truukje om enkel maar goedkopere prijzen af te dingen van de Microsoften van de IT-wereld, hoewel betrokken partijen wel vrezen dat de grote “proprietary” softwarevendors hun invloed maximaal zullen aanwenden.
“De echte waarde van open source zit in de nieuwe flexibiliteit die de gebruikers krijgen” volgens de minister:
“The real value with open source comes from giving users a new flexibility”

En eigenaardig genoeg is het niet enkel de regeringspartij die pleiten voor open source. De Tories, de Britse rechterzijde of “conservatives” die in de oppositie zitten, opperen dat de mentaliteitswijziging niet snel genoeg gaat sinds het besluit in 2004 om meer open source te gebruiken. George Osborne haalt voorbeelden aan uit andere landen en uit eigen land. Hij spreekt over een mogelijke jaarlijkse besparing van 600 miljoen pond. Projecten in bestaande overheden en scholen in UK zouden al besparingen tot 50 procent hebben aangetoond.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

.WORF

Uitzending do 18:00 ** February 19th, 2009 by wim.webgang **

Interview met Kris (die gebeten is door het Linuxvirus) over zijn blog Linux Ontdekt.

Webgang stelt voor: .WORF (Webgang Open Radio Formaat)
Bekijk als inleiding het filmpje over documentformaten, en luister mee naar een stuk van het debat. Of van de achtergrond:

Wat doen als groot bedrijf als je een nieuwe, overbodige standaard hebt gemaakt waar niemand op zit te wachten om hem te erkennnen, laat staan in te voeren?

Ja haalt het geheim wapen boven;
in de VS ging Bill Gates persoonlijk het formaat verdedigen in het huis van afgevaardigden.

En je huurt een “onafhankelijk computerexpert” in en laat hem vertellen over
“6 redenen om over te schakelen naar het nieuwe OOXML formaat”

Maar de publieke opinie is niet zo gemakkelijk overtuigd. Er ontstaat een reaktie, er wordt opgeroepen tot een document freedom day, en de hippies komen op straat met hun gitaar en zingen protestliederen: “Document slavery day”

Wat doe je dan? Je zorgt met alle macht en middelen dat je ook als standaard erkend wordt, bv via een versnelde erkenningsprocedure. Dat ging niet zonder slag of stoot, er was zelfs sprake van beïnvloeding en manipulatie, zo werd er bv door Denemarken verzet aangetekend tegen de gang van zaken bij de stemming.
En in Oslo kwam het zelfs tot een betoging.

De onafhankelijkheid van ISO kwam in het gedrang
en de Europese Commissie stelde een onderzoek in.
Uiteindelijk werd, bijna als een slechte aprilgrap, op 2 april 2008 door ISO het formaat als standaard goedgekeurd.

Dichter bij huis: Visie in Nederland met een Aktieplan Nederland Open …

Muziek:

Leila – Sumergido
In the morning – Martin Schulte
Boutique – Sven Laux
Cuenca – Gaston Arevalo

Muziek van het filmpje:

Star Strider – Igor O. Vlasov

Lift ^ | Lift v | Comments Off

De wegwerp Macbook * Google’s foto van mijn huis * Het Pirate Bay proces

i-nieuws 6 na 6 ** February 19th, 2009 by wim.webgang **

19/02/2008

De wegwerp Macbook

Apple bracht een Macbook Pro op de markt die een ingebouwde batterij had. Ingebouwd betekende in dit geval een niet-verwijderbare batterij. Dat was volgens het bedrijf niet nodig omdat de batterij een veel langere periode werken toeliet en er geen reden meer is om de batterij te wisselen voor een volle. De extra-platte behuizing maakt het ook moeilijker om er een uitneembaar systeem in te passen. Een andere kritiek van Mac-gebruikers was dat deze laptops op de tweedehandsmarkt geen kans meer zullen maken. Dus de stelling dat de batterij met langere levensduur milieuvriendelijker is blijft betwistbaar.
Maar ondertussen hebben hardwarehackers al perfect beschreven welke schroeven je op welke manier moet verwijderen om toch tot bij de batterij te komen, die dan bovendien wel vervangen kan worden.

cultofmac en (www.ifixit.com).

Google’s foto van mijn huis

In 2008 diende een koppel in de VS klacht in tegen Google, omdat hun huis in beeld komt op de “streetview” foto’s van Google Maps.
Ze vonden dat hun privacy geschonden was, dat Google hun eigendom betreden had en zich verrijkt had ten koste van henzelf, en wilden een schadevergoeding. Bovendien moesten de foto’s verwijderd worden van het systeem.

Dat laatste zou het bedrijf inderdaad gedaan hebben. Maar de rechter oordeelde dat een schadevergoeding niet nodig was omdat er geen bewijs van schade was.

Google benadrukte trouwens dat ze gezichten en nummerplaten onleesbaar maakt.

Nu blijft het afwachten tot de eerste keer dat de politie de originele beelden opvordert …

 

Het Pirate Bay proces

Deze week ging het proces tegen “the pirate bay” van start in Zweden. De beklaagden riskeren 2 jaar gevangenis en 150.000 euro boete, plus schadeclaims van miljoenen door de platenindustrie.

De beschuldiging luidde algemeen gesteld dat de beheerders van de Pirate Bay geld verdienden aan de overtreding van de auteursrechten.
De Pirate bay is wel een uitdagende naam, maar het systeem erachter is eigenlijk een peer-to-peer systeem. Ondanks de naam wordt er geen illegale inhoud als films en muziek op de servers van de Pirate Bay opgeslagen of getransfereerd. Die gegevens staan op de harde schijven van gebruikers over heel de wereld. De Pirate Bay heeft wel zogenaamde BitTorrent trackers draaien die de contacten toelaat tussen de gebruikers, waardoor die de inhoud kunnen vinden die ze zoeken. Het kopieren gebeurt echter van het ene individu naar het andere.

In mei 2006 viel de politie er binnen en nam de servers in beslag, en in januari 2008 werden de eigenaars voor de rechtbank gedaagd voor een zaak die beklonken leek voor de aanklager.

Maar bij het voorstellen van de bewijslast, die bv bestond uit schermafbeeldingen van gebruikerskant uit, ging het al fout. Er werd immers bij het gebruik geen onderscheid gemaakt tussen BitTorrent systemen met Tracker en die Zonder, die ook bestaan. Daardoor werd het onmogelijk om te bewijzen dat de Pirate Bay trackers betrokken waren bij de voorgestelde bewijzen.

Als gevolg daarvan moest de aanklager de ochtend van de tweede dag van het proces alle klachten laten vallen die te maken hadden met het deelnemen aan overtreden van copyrights. Er blijft enkel het vagere verlenen van hulp bij het mogelijk maken van overtreden van de copyrights over.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Can we touch it?

Uitzending do 18:00 ** February 12th, 2009 by wim.webgang **

verslag van FOSDEM 2009 met interviews bij:

  • Free Software Foundation Europe (fellowship.fsfe.org/join)
  • Mozilla project, bekend van de Firefox browser en binnenkort van de firefox, thunderbird pins en posters.
  • Eindelijk! De enige echte XO1! Of meer bekend als OLPC, afkorting van One Laptop Per Child. Zie ook Lydia’s fotos (“Can we touch it?)”
  • Oer-distributie Debian (basis voor Ubuntu en vele vele anderen)
  • Embedded: Linux in webtablets en andere apparatuur.
  • een lange rij bouwt een web van vertrouwen: “Key Signing Party”
  • en een toevallige ontmoeting met de projectleider van TikiWiki, nee, geen “kleine” wiki, maar een van duizenden lijnen code, gebruikt door het mozilla project enz.

Muziek:
Phollox – Bring It
READYdot – Traced
TikkiMasala – Sitar Beat

Lift ^ | Lift v | Comments Off

3D in Britse cinema’s * Banenverlies in spelsector * De grote filter * Haiku * Cuba libre * Gov op Youtube * MySQL spinoff

i-nieuws 6 na 6 ** February 12th, 2009 by wim.webgang **

12/02/2009


3D in Britse cinema’s

Een grote keten van cinema’s in Groot-Brittanië is bezig over te schakelen op nieuwe projectie-technologie. Die levert beeld met een resolutie van 2048 punten maal 1080 pixels. Er zit 3D technologie in , die nu dus “gewoon” wordt.

Er zijn nog maar enkele films waarin het effect gebruikt wordt, vooral bepaalde aktie-scenes of in een animatiefilm van Dreamworks.

Banenverlies in spelsector

Computerspelenbouwer Sega zal een aantal spelen schrappen. Ze zullen ook 18 procent van de werknemers laten afvloeien. Ook twintig procent van het ontwikkelbudget wordt geschrapt. Deze maatregelen komen er na een verlies van meer dan 230 miljoen dollar in het huidige boekhoudkundige jaar.

De grote filter

In Australië is het internet-censuur pilootproject van zes weken vandaag gestart.
De grootste telecomoperator doet niet mee met het testproject.
Als het bedrag dat er voor uitgetrokken wordt, meer dan 125 miljoen dollar, aangeeft hoeveel belang de overheid hecht aan het project, zal het niet bij een test blijven. Er is trouwens protest tegen, en niet alleen in blogs, mensen zijn er zelfs voor op straat gekomen. Er wordt gevreesd voor trager internet, en onduidelijke grenzen van wat er gefilterd wordt.

Haiku

Op FOSDEM in Brussel was naast de bekende besturingssystemen en distributies nog een nieuwe naam te vinden: Haiku. Het werd voorgesteld als een nieuw, desktop operating system.
Het systeem start snel op, werkt volledig met vectorgraphics, ook voor de iconen bv, zodat alles traploos vergroot en verkleind kan worden bij het inzoomen. Als bestandssysteem wordt OpenBFS gebruikt. De programmeertaal en hulpmiddelen GCC is uitgekomen voor Haiku, zodat vanaf nu van allerlei andere open source programma’s een versie kan gemaakt worden voor Haiku. Toch is Haiku niet uit het niets ontstaan; het is gebaseerd op de ideeën van BeOS.

 

Cuba libre

Cuba ontwikkelt ook een eigen Linux systeem en lijkt daarmee het voorbeeld van Rusland en China te volgen. Ze willen meer controle over hun informatica, in tegenstelling tot de afhankelijkheid van Microsoft.

Gov op Youtube

De Amerikaanse overheid wil op YouTube
De overheid onderhandelt met Google, het moederbedrijf van YouTube, over de voorwaarden voor eigen overheidskanalen. Een van de problemen die opgelost moesten worden is onder welke rechtspraak de overheidsinstanties vallen. Voor YouTube is dat algemeen de rechtspraak van de deelstaat, terwijl de federale overheid onder de federale wetten moet vallen. Verder wordt er onderhandeld over de inhoud rondom: de reklame en de andere filmpjes die aanbevolen worden. In principe mogen federale overheidsdiensten nu dus nog geen filmpjes publiceren op YouTube, alhoewel dat al wel gebeurd is.

MySQL spinoff

Een van de belangrijkste leden van de MySQL community, en bovendien de starter van de open source databank, nam ontslag bij Sun, dat nu eigenaar is van MySQL. Hoewel dat op het eerste zicht onrustwekkend lijkt voor MySQL gebruikers, lijken zijn eigen reakties die onrust eerder weg te nemen. Hij beweert zich inderdaad niet op zijn gemak te voelen of weet zich evenmin gewaardeerd bij de nieuwe eigenaars en zaakvoerders. Hij start dus zijn eigen project, en zal nog steeds bezig zijn met MySQL. Het gevolg is dat er een verbreding optreedt. Mogelijk zal hij specifieke bijkomende software maken voor MySQL en wil hij een comunity vertakking van de databank maken. Hij startte in 1982 zijn oorspronkelijk databankproject, en besliste in 1995 samen met medeoprichter David Axmark om de code open te maken.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Weekendje hackers in Brussel

WebGang blog ** February 7th, 2009 by wim.webgang **

FOSDEM2009 Zaterdag 7 en zondag 8 februari is het weer Free en Open Source Developers European Meeting oftewel
FOSDEM 2009.
“Een gratis en niet-commerciëel evenement georganiseerd door en voor de community.”
Gaat zoals gewoonlijk door in de ULB, Brussel.


Upd.: Hier al een paar foto’s, de intervieuws zijn voor de volgende uitzending…
FOSDEM2009signingtrust1FOSDEM 2009 localflyer hackbrusselsFOSDEM 2009 netbooksFOSDEM 2009 presentationFOSDEM 2009 publiek: tablet pc

Lift ^ | Lift v | Comments Off

We zijn geen familie meer en bel nooit terug!

Uitzending do 18:00 ** February 5th, 2009 by wim.webgang **
  • I’m Linux: soundtrack van enkele filmpjes, met commentaar. Meeste links in vorige post hier onder…
  • userfriendly De beloofde link naar User Friendly en de cartoon (link) waarover (link) we (link) spraken (link).
  • Linpus-tips, vervolg: Nu je een uitgebreid menu hebt kan je daarin ontdekken dat er een keuze is “software verwijderen en installeren”. Na die keuze kan je een “zoek” doen op software, waarvan je vermoed dat ze zou kunnen draaien op je netbook, bv “xchat”. Je krijgt die dan mooi aangeboden; klikken om te installeren.
    Ps: kan ook anders: rechtklik en kies “terminal openen”. Tik daar letterlijk:
    sudo yum install xchat
  • Muziek: ? + ? uit Lydia’s netbook.
    (Lydiaaaaa! Aanvulleeeeen aub!)

Ok here we go (een week te laat maar beter laat dan nooit):

AnaBolicSystem – It’s time for a break
Komestalove – Play this

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Geen 10 dollar laptop * Electronische ID-kaart in VK * Van computerspel tot brandweersimulator * Werk en werkloos

Red Centraal, i-nieuws 6 na 6 ** February 5th, 2009 by wim.webgang **

05/02/2008

Geen 10 dollar laptop

Deze week verscheen in de krant een artikel waarin gesproken werd over een goedkope laptop voor kinderen in India. De laptop zou geen 100 dollar kosten, maar slechts een 10-tal dollar. Het leek een verderzetting van de ideeën van Nicholas Negroponte van het M.I.T met zijn “One Laptop Per Child” project, afgekort OLPC. De prijs van 10 dollar leek ongelooflijk, want het OLPC project slaagde er niet in zijn 100 dollar te halen, en de commerciële navolgers als EEEpc en Aspire1 en andere netbooks zitten ook eerder rond 300 dollar. Bovendien was het ontdenkbaar dat een fabrikant van de processor zo diep zou zakken met zijn prijs, tenzij India zelf alle interne electronica zou produceren. Ze hebben er misschien de schaal voor, maar toch. De scepcis bleek terecht want het bericht blijkt niet te kloppen. Het zou eerder gaan over een veredelde memory stick van 2 gigabyte met mogelijke een draadloze toegang.

Gartner voorspelt dat er 8 miljoen netbooks verkocht zullen worden dit jaar, en IDC voorspelt 20 miljoen. Abi Research voorspelt een sterkere groei van de netbook verkoop in 2009. Ze denken dat er 39 miljoen van zullen verkocht worden.

Electronische ID-kaart in VK

Na veel discussie heeft het VK uiteindelijk toch een identiteitskaart ingevoerd, en wel onmiddellijk een electronische. De kaart bevat een microchip waarin gegevens over de persoon zijn opgeslagen, die de persoon beschrijven en identificeren, zoals vingerafdrukken en een 3D foto van het gelaat.
De kaarten zijn november vorig jaar in gebruik genomen, in eerste instantie voor “buitenlanders”, en tegen april zouden 50.000 identiteitskaarten uitgedeeld moeten zijn. De kaarten voor de Britten zelf zou nog iets anders kunnen worden trouwens.
Maar het systeem is nog steeds omstreden bij mensenrechten en privacy-aktivisten. De organisatie silicon.com maakte gebruik van de wet op vrijheid van informatie en stelde gerichte vragen over het systeem. Uit de antwoorden bleek dat de politie- en douanediensten geen compatibele kaartlezers. Ze kunnen de informatie van de kaarten dus niet opvragen. Nog niet.

Het systeem kostte 4,7 “billion GBP” (pond); ong. 5.4 miljard Euro
www.silicon.com

 

Van computerspel tot brandweersimulator

Onderzoekers van de universiteit van Durham hebben zich op de broncode gestort van computerspel Half Life 2. Ze pasten de 3-D engine aan en maakten een virtueel model van een van de afdelingen van de universiteit. Daarin konden ze dan onderzoeken hoe een brand-oefening zou kunnen verlopen. Er kan mee onderzocht worden hoe mensen zouden reageren ingeval van brand. Daarmee kan training gegeven worden, en er kunnen betere ontruimingsplannen mee opgesteld worden.
Het zou meer gekost hebben om gewone 3-D modelleersoftware te gebruiken, beweerden de onderzoekers. Bovendien leverde de game-engine betere realistische “special effects”.
Het leverde vooral goede resultaten op bij mensen die geen “gamers” waren. Geoefende computerspelers reageerde namelijk anders in de brandsimulatie. Als bv de deur van een ruimte in brand staat in de simulatie, zullen de meeste mensen een andere uitgang zoeken. Gamers probeerden bv volle kracht “door de deur te lopen”.

Werk en werkloos

In de virtuele wereld gaat het vergelijkbaar als in de reële: er vallen ontslagen. In de computerspel industrie verdwijnen bv jobs bij Electronic Arts, beter bekend onder de afkorting EA. Het bedrijf, onder meer bekend van de Sims, Godfather en Dragon Age, is een pionier in de computerspelen. Ze leden echter een aanzienlijk verlies, (meer dan 600 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2008). EA zal om besparingen te realiseren zo’n 11 procent van zijn werknemers ontslaan, en 12 vestigingen sluiten. Zo zou ondermeer gesnoeid worden in het ontwikkelteam van Warhammer Online.
Het bedrijf EA bestaat sinds 1982 en groeide op in de computer-spelindustrie tot 8e grootste softwarebedrijf in de wereld. Ze hebben jaarlijks een miljardenomzet (bv 2008 ong 4 miljard dollar).

EA had in 2007 trouwens ook al problemen, bv met het gebruik van virtuele spelers, gebaseerd op echte spelers. Die spelen dus een rol in hun spel en eisten daarvoor betaling voor het gebruik van hun afbeelding. Dat kwam bovenop de andere kosten voor het afbeelden van logo’s, namen, uniformen, stadia enz.
( En bij Apple is 1 Jobs verdwenen)

Close Windows or those mosquitoes will bite you …

Lift ^ | Lift v | Comments Off

We are Linux (re: I’m a mac – And I’m a pc)

WebGang blog ** February 2nd, 2009 by wim.webgang **

Herinner je je de Apple tegen PC filmpjes? Daarin viel ons de afwezigheid van Linux op (hoewel sommige dingen ook voor Linux golden).
linuxvideocontest De LinuxFoundation.org wil daar nu iets aan doen en riep op tot inzendingen … bekijk ze hier, met een lijnsimpele met verpleegsters, I’m the Linux – The Song, Een reeks I’m Mac – I’m a pc waarvan 1 (wij zijn de enige) en 2 (Jasjes wisselen of uitwisselen) wat flauw zijn maar je moet ze zien alvorens 3. De bekentenis.
Verder nog Lord of the Net en Linux besluipt iedereen

Lift ^ | Lift v | Comments Off