Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Onbetrouwbaar * PC revival * Covid geblokkeerd

i-nieuws 6 na 6 ** January 13th, 2022 by wim.webgang **

Onbetrouwbaar

Stephen Grossberg, een onderzoeker die het brein probeert te modelleren, zegt dat de huidige manier van werken voor Kunstmatige intelligentie niet betrouwbaar is. Het “deep learning” dat toegepast wordt kan niet geverifieerd worden, als een algoritme een goed resultaat geeft kan het zijn dat het onmogelijk is om uit te leggen waarom. En dus onbetrouwbaar is, het kan ook plotseling fout gaan. Hij zou het bv niet aanraden voor medische toepassingen. Die artificiële intelligentie probeert de resultaten van een brein te immiteren, in plaats van echt een brein na te bouwen.
Het eigen van het menselijk brein is bv dat het omkan met onverwachte nieuwe situaties. Hij pleit voor een nieuw model, wat hij “Adaptive Resonance Theory” noemt, ART dus, en gebaseerd is op kennis van cognitieve en neurale systemen.

PC revival

De pc had een lichte revival door de Covid 19 crisis. Voor het eerst in tien jaar werd in 2021 een stijging van de verkoop van pc’s opgetekend. Naargelang de bron van de cijfers zou het gaan over 10 tot 15 procent meer verkoop. En dan werd de verkoop op het einde van 2021 nog afgeremd door de leveringsproblemen, veroorzaakt door tekorten van bepaalde computerchips.

Covid geblokkeerd

Een onderzoek aan de staatsuniversiteit van Oregon in de VS heeft ontdekt dat bepaalde stoffen de infectie met Covid19 virus kunnen blokkeren. Ze verhinderen het binnendringen van het virus in de menselijke cellen. De stoffen CBGA-zuur en DBDA-zuur, binden zich aan de proteine-uitsteeksels van SARS-CoV-2 en gelijkaardige virussen. Daardoor wordt verhinderd dat die een infectie kunnen veroorzaken.
De twee natuurlijke zuren komen voor in de plant die uit kempzaad groeit en kunnen er gemakkelijk uit onttrokken worden.
Richard van Breemen leidde het onderzoek, en is optimistisch dat er een geneesmiddel mee kan ontwikkeld worden om covid te voorkomen of genezen.
De kempzaad, ook bekend als vogelzaad, is een hennep-plant. De CBGA en DBDA zijn canna_bi_noïden.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.