Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zoeken in China * Digitale platenkast * Google en Oracle * Internetcensuur van in het systeem * Kernenergie voorbijgestoken * Alternatieve games * Data weer ontsnapt * Datingdata ook ontsnapt * Immuun * SGAE

i-nieuws 6 na 6 ** July 7th, 2011 by wim.webgang **

2011/07/07

Zoeken in China

Het heeft een tijdje geduurd, maar het wordt duidelijk wie er garen spint bij de rel tussen Google en China. Microsoft gaat een partnership aan met Baidu, de grootste Chinese zoekmachine.

Baidu is een zoekmachine die de Chinese zoekresultaten zelf produceert, en ze zouden voor de Engelstalige zoekresultaten nu gebruik gaan maken van de resultaten van Microsoft’s zoekmachine. Het is niet duidelijk op welke manier die dan verwerkt zullen worden tot zoekresultaten op Baidu, want China laat geen buitenlandse firma’s ongefilterde resultaten publiceren.


Digitale platenkast

Amazon en Google bieden gebruikers een online opslag voor hun muziek, en een systeem om via internet naar hun muziek te luisteren. De muziekindustrie ging op zijn achterste poten staan en noemde Amazon en Google net geen piraten. Ze willen in ieder geval extra geld voor het van internet terug spelen van de muziek van de gebruikers.
Nu duiken de eerste analyses op van de juridische consequenties, en op het eerste zicht lijken de opslagbedrijven buiten schot te blijven, hoewel de marge klein is.


Google en Oracle

De java-patenten waar Oracle mee zwaaide naar Google zullen misschien niet bruikbaar zijn voor de strijd. Oracle probeerde waarschijnlijk via de patenten munt te slaan uit het succes van Android. De java patenten kwamen in handen van Oracle toen ze Sun overnamen, het bedrijf dat Java ontwikkelde.
Het patentburo heeft nu 24 betrokken patenten ongeldig verklaard.


Internetcensuur van in het systeem

Er wordt zowel in de VS als in Australiƫ gewerkt aan het censureren van internet door gebruik te maken van de DNS infrastruktuur van het internet zelf. Dat betekent dat die infrastruktuur zich dus anders zou moeten gaan gedragen dan de regels van de werking van internet zijn.
Bv zo zouden bepaalde domeinnamen niet vertaald mogen worden naar ip-adressen om die bepaalde websites niet toegankelijk te maken voor gebruikers.
In de VS is er protest tegen gekomen van professoren recht.
Die merken op dat het niet kan dat een website van het net gehaald kan worden zonder dat de eigenaar van de website zelfs maar verwittigd is dat er een onderzoek tegen de site loopt, laat staan dat hij zich kan verdedigen. Of een vergissing kan rechtzetten als er fouten gebeuren in de procedure. De straf, het afsluiten van de website, zou zo uitgevoerd worden zonder de rechten van de verdediging te respecteren.

Kernenergie voorbijgestoken

In de VS is de productie van hernieuwbare energiebronnen nu groter dan die van kernenergie. Die bronnen bestaan uit een mix van biomassa centrales, biobrandstof, geothermische energie, zonneƫnergie, water en windenergie.

De energie uit hernieuwbare bronnen komt dicht bij de capaciteit van de eigen Amerikaanse olieproductie.
Amerika blijft dus nog erg afhankelijk van invoer van olie; Drie vierde van de energieproductie komt van fossiele brandstoffen.

Alternatieve games

Altenatieve game-producenten, die werken voor bestaande game-consoles als de X-box, hebben het niet gemakkelijk. Er is wel een X-box Live Indie Game programma, maar het aanbod is zo groot dat elke spel er in de massa verdwijnt. Onafhankelijke ontwikkelaars halen gemiddeld maar een paar duizend euro per spel, met uitschieters als FortressCraft, dat bij zijn verschijning al snel 16.000 aankopen kon noteren. Een aantal ontwikkelaars proberen nu kwaliteit te promoten.

Data weer ontsnapt

Er zijn weer computerkrakers op pad geweest in de VS. De oogst bedroeg meer dan 15.000 e-mail accounts, waarvan de gegevens op het internet terechtkwamen. Een deel daarvan waren e-mail adressen en wachtwoorden van militairen en regeringsfunctionarissen.
Ook de Nato kreeg bezoek van “betogers tegen ontwikkeling en financiering van nucleaire wapens”. Ze kropen niet over het hek van Kleine Brogel, maar wel door het gaatje in een server en zetten 2646 bestanden van de server op mediafire.com als bewijs. Aan thehackernews.com verklaarden ze dat ze de controle over de server volledig hadden overgenomen. Ze beweerden zelfs dat ze de controle over de website van de Nato konden onderuithalen, maar dat ze dat niet gedaan hebben.

Als speldeprik hadden computerkrakers vorige maand ingebroken in de e-Bookshop van de NATO, en ging aan de haal met de klantendatabank.
Dat gebeurde nadat de NATO zijn ongerustheid geuit had over de aktiviteiten van Anonymous tegen de militaire overheid in de VS. Het rapport van Lord Jopling eindigde met een dreigende waarschuwing dat de groep geinfiltreerd en uiteindelijk opgerold zal worden.

Even later werd de online bookstore van de Nato opgerold.

Datingdata ook ontsnapt

Gegevens van romantische afspraak-websites zijn evenmin veilig als die van andere bedrijven. Er werd ingebroken op een Nederlandse datingsite Pepper.nl, eigendom van RTL. De krakers gaven gegevens van meer dan 50.000 gebruikers vrij. Ze krijgen van RTL hun geld terug.

Maar een andere datingsite deed nog beter, hun gebruikersgegevens kwamen op het web terecht zonder inbraak. Knutz.nl had tijdelijk een foutje in zijn loginscherm, dat een aantal gebruikers op een pagina bracht met alle login gegevens en wachtwoorden. De site zou 280.000 leden hebben, inschrijven is er gratis.

Immuun

Gelukkig is er in al dat inbraakgeweld 1 bedrijf dat onaantastbaar is, althans volgens eigen woorden, en dat is … Microsoft. Het bedrijf beweert dat hun websites onaantastbaar zijn voor DDOS aanvallen. Dat zegt althans de verantwoordelijke voor de beveiliging op de “computing.co.uk” site. Het komt erop neer dat de capaciteit van Microsoft zo groot is dat ze niet kunnen ge-DDOS’ed worden. De kraak bij Sony en beveiligingsbedrijf RSA noemt hij “beginnersfouten. En nu maar aftellen tot er een antwoord komt…

SGAE

De Spaanse politie viel binnen bij SGAE, de Spaanse SABAM.
De spaanse auteursrechtenvereniging is blijkbaar betrokken in frauduleuze praktijken. De top wordt beschuldigd van fraude, verduisteren van geld en bedrieglijke boekhouding. Er werden fictieve diensten betaald aan een extern bedrijf, en een deel van dat geld vloeide terug naar de zak van sommige topmensen. De transacties betroffen miljoenen euro’s. De voorzitter en het hoofd van de SDAE afdeling werden opgepakt voor ondervraging. Ze zijn terug vrijgelaten maar mogen in afwachting van verder onderzoek het land niet verlaten.
De SGAE stond in Spanje bekend om zijn agressieve inningsmethoden. Een van de voorbeelden zou infiltratie in bruiloftsfeesten zijn om daar de juistheid van de aangifte te controleren.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.