Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Sony inbraakverzekering * Woordvoerder opgepakt * Snel en Vuil * IP-v6-planning * Programma-aanpassing DEFCON * KDE 4.7

i-nieuws 6 na 6 ** July 28th, 2011 by wim.webgang **

28/07/2011

Sony inbraakverzekering

Sony heeft in de nawee├źn van de inbrak in hun medianetwerk nu een discussie met de verzekeringsfirma. Ze waren verzekerd bij een Zwitsers-Amerikaanse verzekering. Sony verwacht een 180 miljoen dollar schade in het komende jaar door de inbraak. De inbraak betrof zowel het Playstation Network, Sony Entertainment online en Sony Pictures. Daarbij werden gegevens van bijna 100 miljoen klanten te grabbel gegooid, en zo’n 12 miljoen credit cards werden als gevolg misbruikt.
Er hangen 55 rechtszaken tegen Sony. Het is niet te verwonderen dat de verzekering eronderuit probeert te komen, zelfs om maar de juridische kosten te dragen. Ze proberen nu een rechtbank een uitspraak te laten doen over de niet-dekking van deze kosten in de verzekeringspolis, alleen lichamelijke schade is gedekt beweren ze.

Woordvoerder opgepakt

De vermoedelijke woordvoerder van LulzSec is opgepakt bij thuiskomst in zijn woning op de Shetland Eilanden. De 19 jarige man werd overgebracht naar een Londons politieburo voor ondervraging.

LulzSec roept ondertussen op tot een soort “run on the bank”, maar dan bij PayPal. Ze vinden dat PayPal zich te veel vrijheid veroorlooft in het naar eigen goeddunken sluiten van gebruikersrekeningen, en zich te veel onder druk laat zetten door de regering van de VS. Oorspronkelijk viel LulzSec Paypal trouwens aan voor het blokkeren van de Wikileaks rekening.
Hun aanval, die de servers van Paypal tijdelijk onbereikbaar maakte, vergelijken ze zelf met een digitale sit-in. Ze vinden het dus overdreven dat deelnemers aan de DDOS-attack nu worden opgepakt. Die deelnemers worden opgespoord via de IP-adressen van de meest aktieve aanvallende computers, die gelogd werden tijdens de aanval.

Snel en Vuil

25.000 dollar betaalde Microsoft in juli 1981 voor een stuk software met de weinig flatterende naam “Quick and Dirty Operating System”, afgekort dus QDOS.
Dat is nu 30 jaar geleden, en Microsoft herhaalde het nog eens met OS/2 – Windows en andere programma’s die daarop draaiden; ze kochten allerlei programma’s en brachten die onder hun eigen merknaam uit. Door hun monopolie op de desktop werden de meeste programma’s een succes en zelfs de facto standaard binnen de MS Windows omgeving. Apple was af een toe een bedreiging, en moest op een bepaald moment zelfs met geld van Microsoft gered worden. Ondertussen is MS qua beurswaarde ingehaald door Apple.

IP-v6-planning

Volgens een onderzoek van Network World zouden de meeste (Amerikaanse?) bedrijven met een IT-afdeling plannen om over te schakelen op IPv6 binnen twee jaar. Dit jaar is het op de prioriteitenlijst op het punt terechtgekomen de overschakeling in de praktijk te beginnen. Er is de kant van het internet; webserver, mailserver enz, en anderzijds is er het interne netwerk. Ook daar zou twee derde van de meer dan 200 ondervraagden overstappen op IPv6. In principe kan intern verder met IPv4 gewerkt worden indien een “vertaling” gebeurt op een overgangsverbinding.

Ook Europa maakt werk van de overgang naar IPv6. Op 17 juni ging een conferentie door onder de naam “Digital Agenda For Europe”, waar IPv6 overschakeling op de agenda stond met sprekers en een workshop. De overschakeling is maar een van de aspecten van de Digital Agenda; de EU heeft een youTube kanaal geopend voor filmpjes over allerlei manieren waarop de digitale ambitie van deelnemers getoond wordt.

Programma-aanpassing DEFCON

Het programma van DEFCON moet aangepast worden. Op deze hackerconferentie stonden een aantal sprekers gepland, alsook een discussie-pannel waarin de vroegere CEO van HBGary Federal zou zitten. Het onderwerp van het debat was “Whoever Fights Monsters…”, wat verwijst naar de opsporings-en infiltratie-operatie die hij in zijn eentje in gang zette in zijn afdeling van HBGary.
Nadat hij aangekondigd had de namen van de leiding van de Anonymous computerkrakergroep zou bekendmaken op een Computer Security Conferentie, werd er ingebroken in de computersystemen van het bedrijf waar hij voor werkte, en werden duizenden mails en documenten op het web verspreid. Hij trad na een week aanvallen op zijn bedrijf af als CEO.

KDE 4.7

Er is alweer een nieuwe versie uitgekomen van KDE, nl 4.7. Ze zou verbeteringen en nieuwigheden bevatten. (tel interview uitzending)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.