Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Webcamverhuur

Uitzending do 18:00 ** July 21st, 2011 by wim.webgang **

Karma
Live uit Australië: Lydia over Karma, de film: een zero-budget movie waar een grote verscheidenheid van camerabeelden een rol in spelen; bewakingscamera, webcam, …
Ze is aanwezig op de eerste (Engelstalig ondertitelde) screening. Ze heeft er ook terug in de radiostudio gezeten voor een interview bij 3CR.
Er wordt momenteel aan een website gewerkt over de film, en binnenkort komt de hele film online.
“4 vrienden maken de fout van hun leven”
En hier is de f* trailer op youtube

Copyleftmuziek:
- ALXSIX: Lacunar Amnesia
- Detritux: every day
- Jutoxic: tox1
- Omiyga: Relieving Disconnection

en perfect aansluitend op het thema van hierboven:

Kraak v/d maand: de webcam

Webcamverhuur?

Een bedrijf dat computers verhuurt, had spioneersoftware geïnstalleerd op zijn laptops die het verhuurde. Daarmee konden ze vanop afstand de webcam inschakelen, een foto nemen, en die naar het bedrijf sturen vanuit de laptop.

Toen dat uitkwam stapte een aantal gebruikers naar de rechtbank in een “class action suite”, met de vraag de firma onmiddellijk te doen ophouden met die praktijk, en een eis tot schadevergoeding.

Verrassend genoeg legde de rechtbank niet onmiddelijk een verbod op om ermee door te gaan.

De wet op computerkraken zou misschien niet van toepassing zijn; ze gaat blijkbaar vooral over het afluisteren van communicatie, en identiteitsdiefstal, en het nemen van een foto vanaf de webcam van een gebruiker’s laptop en die doorsturen valt niet onder “afluisteren” van een computersysteem.

Er is geen aantoonbare schade, en de ex-huurders zijn geen betrokken partij meer, ze hebben dus niets te eisen over de laptops die ze ondertussen niet meer in bezit hebben.
NB: de laptop is inderdaad bij de politie opgeslagen als bewijsmateriaal.

Een koppel dat een winkelmanager van het bedrijf aan de deur kreeg om een gehuurde laptop terug op te eisen, kreeg een foto te zien die vanuit de laptop getrokken was. Op de foto de man in de huiskamer, terwijl hij op de computer werkt. De manager liet de foto zien om zijn eis wat kracht bij te zetten. Het koppel had immers de betaling van de huur van de laptop stopgezet, en daarom wilde hij het toestel terug. Het koppel had echter na twee betalingen een koopsom betaald om het toestel definitief zelf aan te schaffen, en ze hadden daarvan een betaalbewijs. De kassier van het bedrijf zou echter het geld in eigen zak gestoken hebben, waardoor het koppel als wanbetaler gemeld stond.

Op de computers die verhuurd werden, werd de software “Rental Agent” geïnstalleerd. Het bedrijf ontkent echter dat die software webcambeelden kan maken. Maar de software die gebruikt zou zijn voor het maken van de foto zou “Detective Mode” heten, een een apart, op afstand te aktiveren module zijn. Ex-werknemers van de verhuurfirma bevestigden het bestaan ervan.

Zelf nalezen?

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0Bymxq92Dj73DYjg1NDJjMjItNTZlNi00MjcyLWExNzAtNDQyYmU4MzQ5NDBk&hl=en_US

————————

http://singularityhub.com/2011/07/19/hilarious-and-surprising-predictions-of-the-future-from-the-1960s-video/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.