Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Wiens data is het eigenlijk? * Loslippige inbreker * FBI op de hackertoer * Open Source in de wolken * Google in de zon * Wordpress inbraak

i-nieuws 6 na 6 ** April 14th, 2011 by wim.webgang **

Wiens data is het eigenlijk?

Spelers van het Dragon Age game kunnen problemen hebben gehad met het terug laden van een vroeger bewaarde sessie. De oorzaak lag in problemen met het DRM systeem, een soort slot op digitale inhoud. Het DRM systeem geeft telkens tijdelijk bestanden vrij, ook bv de bewaarde sessies als die extra inhoud bevat die in het spel gedownload wordt. De DRM-toestemming bij Dragon Age komt van een server. Door een technisch probleem bij die servers of de verbinding naar de buitenwereld, kwam de toestemming niet door tot bij de gebruikers, die daarmee vastzaten. Ze kregen de foutmelding “DLC not authorized”, waarbij de DLC staat voor “Downloadable Content”. Het duurde drie dagen eer Bioware, het bedrijf dat de games maakt, publiek toegaf dat er een server fout was.

Heel wat gebruikers hadden trouwens vroeger al problemen met het DRM systeem, met gelijkaardige foutmeldingen. Spelers die gingen zoeken in Google kwamen dus in een overdaad aan meldingen en mogelijke oplossingen terecht. Het uitproberen van alle beschreven oplossingen was echter verloren tijd, omdat het aan de server lag in dit geval. Wie toch op eigen houtje dingen ging uitproberen, maakte het waarschijnlijk alleen maar erger. Zeker als ze bv versies van software veranderen en in de registry gaan prutsen.

Spelers klagen niet alleen over de beveiligingssystemen die hen buitensluiten uit een betaald spel. Aan huidige spelen is bijna evenveel werk als aan computersystemen: allerlei upgrades moeten problemen verhelpen die door de mazen van het net glippen bij het uitbrengen van de spelsoftware.

Loslippige inbreker

Een computerkraker die wat te media-geil was, werd opgepakt nadat hij in een TV programma gepocht had lid te zijn van Anonymous, en verteld had over zijn kraakaktiviteiten. Op France 2 praatte hij over hoe hij binnenkon in computersystemen die te maken hadden met het Franse leger, en demonstreerde hij zelfs zijn kunnen.
Een Frans bedrijf, toeleverancier voor de ruimtevaart en defensie, dacht dat zij de getroffen partij konden geweest, en er werd een onderzoek gestart. Een paar dagen na zijn tv-optreden werd de man opgepakt. Volgens de politie werden ondermeer creditcard gegevens op zijn pc gevonden. De tv-makers hadden de kraker anoniem opgevoerd, en zeggen geen informatie aan de politie te hebben bezorgd.

FBI op de hackertoer

Het Amerikaanse ministerie van justitie heeft ervor gezorgd dat het FBI een tijdelijke toestemming krijgt om aktief in te grijpen op het internet om een crimineel netwerk van computers aan te vallen. Het zou gaan over het botnet dat het Coreflood virus verspreidt. Er werden al 5 servers in beslag genomen van waaruit besmette pc’s konden bestuurd worden. Ook werden 29 domein “in beslag genomen”.

Open Source in de wolken

VMware heeft de Cloud Foundry aangekondigd, een open source platform voor internetdiensten. Ze gebruiken de Apache-2 licentie. Het interessante in vergelijking met de “cloud” diensten van Microsoft en Google, is dat je vrij kan kiezen op welke servers je de cloud dienst draait, en je onafhankelijker wordt van die twee multinationals. De site geeft voorlopig nog een beta-status aan.

http://cloudfoundry.com/

Google in de zon

Google is van plan de grootste zonne-energiecentrale van de wereld te bouwen. Ze willen daarvoor “3600 acre” land in de woestijn van Mojave in het zuidoosten van Californië. Ze willen met gebogen spiegels het zonlicht concentreren in een zonnetoren van 137 meter hoog. De bouw is zelfs al begonnen in oktober 2010 en moet klaar zijn in 2013. Als dat lukt gaat de installatie bijna 400 megawatt energie produceren.

Wordpress inbraak

Er is ingebroken op de servers van Wordpress.com. De inbrekers konden aan interne code, wachtwoorden en digitale sleutels, ondermeer van twitter en facebook accounts.
Een van de conclusies voor gebruikers is om in ieder geval verschillende wachtwoorden te gebruiken voor verschillende websites of diensten waarop je inlogt. Een wachtwoord dat bij 1 dienst afgeluisterd of afgekeken wordt, kan dan enkel daar schade aanrichten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.