Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Schrijf maar over

Uitzending do 18:00 ** March 23rd, 2017 by wim.webgang **

… op mijn rekening
Een man uit Litouwen wist twee Amerikaanse bedrijven in het ootje te nemen. Hij deed zich voor als een fabrikant van apparatuur, en slaagde erin om tientallen miljoenen te laten overschrijven naar rekeningen in verschillende landen. Hij vervalste allerlei papieren en gebruikte valse e-mail accounts. De feiten dateren van de jaren 2013-2015 ongeveer.
Uit documenten van een rechtbank in de VS bljkt dat de man vorige week werd opgepakt. De namen van de bedrijven die slachtoffer werden, zijn niet vermeld, maar het blijken grote internationale bedrijven te zijn, die in de technologiesektor zitten, met omschrijvingen als “online social media and networking services” en “internet related services and products”.
De aziatische fabrikant was een normale leverancier, die voor miljoenen leveringen doet, en wiens naam misbruikt werd door de bedrieger.
Die had een bedrijf met dezelfde naam en zogezegd dezelfde aktiviteiten opgezet in Letland, met bankrekeningen in Letland en Cyprus. Eens de bedragen op die rekeningen binnenkwamen werden ze snel doorgesluisd naar andere rekeningen, verspreid over Slovakije, Hongarije, Litouwen, Hong Kong en andere landen.
Hij had allerlei brieven, contracten, en facturen gemaakt, met vervalste hoofdingen, en schijnbaar getekend en gestempeld door de juiste verantwoordelijken in de slachtofferbedrijven.
Hij maakte zelfs een vervalste brief zogezegd vanuit de bank van het slachtoffer, om de grote geldtransfers te dekken.
In totaal zou het bedrag voor de twee bedrijven over ongeveer honderd miljoen dollar gaan.
Al zijn goederen in de VS werden in beslag genomen, voor zover daar iets te rapen viel. De man is gearresteerd in Litouwen na speurwerk van ondermeer het FBI. Een deel van het geld zou door intense samenwerking met de banken gerecupereerd kunnen worden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.