Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Redbox hackers

Uitzending do 18:00 ** October 17th, 2024 by wim.webgang **

Redbox DVD verhuurbedrijf gaat faiiliet, duizenden Redbox automaten staan werkloos verspreid over de VS
(zie ook nieuws)

Dus waren die ongelukkige redbox babysitters al blij als iemand aanbood om het ding te komen halen.
Wat weer een nieuwe hobbie opleverde: redbox hacken; ontleden van de machine, reverse enginieering van het besturingsyssteem enz. De automaat heeft een touch-screen, en een soort computer ingebouwd.

Er verschijnen foto’s online van de binnekant van de automaat, met een enorme dvd-caroussel, ziet er leuk uit om een gigantische juke-box van te maken. Er onstaan allerlei Mastodon en andere groepen rond, en het wordt een echte community. Onlangs verscheen online ook een kopie van de harde schijf van de Redbox. Het systeem draait op Windows7 en was geprogrammeerd in C# volgens de online getuigen, die natuurlijk veel commentaar hebben op de code. Ze vonden ook een beetje “lua” (portugees voor maan), een scripttaal die ontwikkeld is in Brazilie en een BSD licentie heeft, ze is nu aan versie 5.4. Voorbeelden van het gebruik ervan zijn Conky op Linux (een programmatje dat systeeminformatie weergeeft) en Roblox, dat een aangepaste versie gebruikt.

Het eerste probleem voor de nieuwe hobbyisten was dat alles op de schijf versleuteld was met volledige AES encryptie. De eerste oplossing lag er in dat de sleutels daarvan mee in de systeemschijf zat.

Even later zie je een bericht verschijnen dat ze in de redbox automaat een hele lijst hebben gevonden van de verhuurakties, met het e-mail adres van de huurder er bij. En het uur. En de locatie van waar de redbox komt is misschien ook bekend, het systeem bevat een database met alle locaties trouwens.

Vanuit de redbox worden allerlei oproepen gedaan over http naar een server. Die server is natuurlijk niet meer online, en daar zijn geen gegevens over.

Ondertussen hebben ze ontdekt dat er ook nog een onbekende scripting taal wordt gebruikt in de machine, ze noemen ze HL, en het lijkt afgeleid te zijn van Basic:

GRIPPER STATUS
POP GRIPPER-STATUS
IF "FULL" == GRIPPER-STATUS
LOG "The gripper is full - please fix."
APPLOG "The gripper is obstructed - exiting."
RESULT CODE="ItemStuckInGripper" MESSAGE="There is a disc stuck in the picker."
EXIT "Gripper is obstructed."
ENDIF

Er wordt een lijstje van foutcodes van de machine aangelegd, bv een code die aangeeft dat de DVD schuif geblokkeerd is.

Iemand vond handleidingen voor reparatie, en postte die online.

Er lekken een paar wachtwoorden uit, bv US#1Choice4movierentals.

En er wordt gefantaseerd of ze een nieuwe server kunnen opzetten waarmee de redbox automaten dan terug kunnen communiceren.

Anderen hebben hun automaat al omgebouwd tot game server of spelletjesmachine.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.