Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Winst delen * Einde missie * Nieuwe Plasma * Internet in Oostenrijk * Cyberoorlog laait op * Wij geven om uw privacy * Professionele piraat

i-nieuws 6 na 6 ** February 21st, 2019 by wim.webgang **

Internet in Oostenrijk

Een onderzoeker wilde een zicht krijgen op het internet in Oostenrijk, en besliste het hele Oostenrijkse internet af te speuren, ieder individueel IP adres checkte hij. Daar deed hij slechts een paar weken over. Hoewel ip-adressen er voor de gewone mens nogal willekeurige groepjes getallen uitzien, is dat niet het geval. Ze worden bijna hiƫrarchisch toegewezen, en dat maakt het mogelijk om een redelijk perfecte lijst te maken van ip-adressen die tot Oostenrijk behoren.
(…)

Wij geven om uw privacy

Zack Whittaker maakte zich in het begin van de week druk in de bedrijven die te pas en te onpas de zin gebruiken: “We take your privacy seriously”. Het is volgens hem de meest misbruikte zin in verband met de veiligheid van consumentengegevens, die in allerlei varianten terugkomt bij bedrijven die als zakenmodel systematisch gegevens doorsluizen. Je leest die zin, of een variant erop, op het moment dat het mis is gegaan met de gegevens. Bv na een gegevenslek of inbraak waarbij enorme hoeveelheden data buitgemaakt werden door cybercriminelen. Bijna altijd wordt die “we geven om je privacy”-zin dan gevolgd door een verontschuldiging omdat het mis ging, en dat gegevens misbruikt werden of ontsnapten aan hun controle.
Hij was benieuwd hoe dikwijls die standaard formulering eigenlijk voorkomt, en besloot een afgelijnd gebied van communicatie te onderzoeken: nl de door de wetgeving verplichte communicatie na een beveiligingsprobleem of computerinbraak.
Uit de 285 meldingen die hij onderzocht kwamen ongeveer 1/3 meldingen die een variant van het excuus in hun tekst brachten.

Je vindt het artikel hierover op techcrunch,

https://techcrunch.com/2019/02/17/we-take-your-privacy-and-security-seriously/?guccounter=1&guce_referrer_us=aHR0cHM6Ly9zbGFzaGRvdC5vcmcv&guce_referrer_cs=3uM3ZdYMe6WfwUbsuE7OuA

en zijn aktieve twitter account hier:

https://twitter.com/zackwhittaker

Cyberoorlog laait op

Volgens de New Yor Times laait de cyberoorlog tegen de VS weer op. Amerikaanse bedrijven worden aangevallen op hun computernetwerken. De aanvallen worden volgens insiders toegeschreven aan Iran en China, maar publiek zwijgen de meeste getroffen bedrijven.
Mogelijk zijn de intensievere aanvallen een gevolg van de brutale politiek van Trump, want in 2015 trad er een relatieve rust in na de onderhandelingen van Barack Obama met de Chinese president Xi Jinping.
Bovendien zou het wel eens kunnen dat de aanvallers bewust het moment van de shutdown hebben uitgekozen om met iets minder pottenkijkers digitaal aan de slag te kunnen gaan. Volgens kenners hebben computerhackers zo’n twintig minuten nodig om van hun eerste gekraakte digitale deur door te dringen tot de rest van de systemen van het netwerk. In die twintig minuten kan de aanval nog afgeblokt worden als het IT systeem aktief bewaakt wordt. Die kans was tijdens de shutdown misschien wel kleiner.

Professionele piraat

Volgens Oracle, het database bedrijf, is het Nederlandse Tapcore een piratenbedrijf. Het stelt zich voor als bedrijf dat ontwikkelaars helpt om piraatcopies van hun apps op te sporen. Het geeft die ontwikkelaars dan een manier om geld te verdienen aan die piraatcopies door daar advertenties in aan te bieden.
Op prnewswire kondigen ze aan de software van Tapcore te zullen opsporen en verwijderen. Het fraudueleuze systeem heet DrqinerBot. De naam geeft het al aan: een mobiele app die ermee besmet is kan tot 10 GB aan data per maand downloaden, onzichtbaar voor de gebruiker (behalve op zijn rekening misschien, en in de batterijmeter). Het opereert op het Android platform, en wordt opgenomen in software die gemaakt wordt door programmeurs wiens systeem “besmet” is.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.