Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gooi je privacy op straat!

Uitzending do 18:00 ** December 17th, 2009 by Lydia **

Om je privacy op straat te gooien hoef je niet te feesboeken.
privacy beveiligd hd? Je kan ook je oude pc voor de vuilkar zetten. Webgang vond er zo een paar.

Tip: de gegevens staan op de harde schijf.
(chatlogs, webcams, foto’s en tekstdocumenten, niet verzonden mails – wel verzonden- en -ontvangen ook trouwens – tekening voor een uitnodiging met je gsm nr, een scan van je eigendomsakten, een attachment met vlieg-gegevens en reispas, huiswerk, i-tunes en andere muziek, gezondheidsgegevens enz.; schrappen wat niet past)

Tip2: het administrator account heeft geen wachtwoord. Log in als “administrator”.

Tip3: Volg de goede raad in systeem-documentatie overDisable simple File Sharing / Take ownership of folder / Reset user password.

photo_121709_001Wordt vervolgd.
Bv met install verslag van de nieuwe “Mandriva 2010 Free” op een gerecupereerde pc :-)
Hier alvast de download pagina met de vele versies: www2.mandriva.com/downloads/


Een echt oude pc met “3.5 inch floppy drive” en zonder netwerkkaart, dus van voor de tijd van het internet. De pc bevat wel een openoffice, maar geen documenten. In het openoffice “file” menu kan je de naam zien van de laatst geopende documenten, alsook de locatie; de “a-drive”, wat dus betekent dat de documenten van diskette gebruikt werden. Conclusie: In computertermen volledig verouderd, maar qua privacy bijna een voorbeeld! Hergebruik: geen (tenzij misschien de floppy driver eruithalen, die is tegenwoordig niet meer ingebouwd bij nieuwe pc’s.)

Een “oude” pc met Pentium IV 208 Ghz; het is maar wat je oud noemt. Waarschijnlijk erg traag geworden Windows systeem doet mensen zoiets “buitenzetten”. Maar perfect te hergebruiken voor een Linux systeem, proefondervindelijk vast te stellen hoe groot/zwaar er vlot op draait. Ook als Linux LAMP of andere server bruikbaar natuurlijk.

De harde schijf bevat eigenaardig genoeg een zo goed als lege partitie. De persoonlijke map is ontoegankelijk, die van de kinderen wel, en bevat een aantal bestanden, liedjes die ze gedownload hebben enz.
Een logfile (van een Symantic programma?) vermeldt een niet-verzonden mail, met onderwerp en adres van bestemmeling, datum en onderwerp. Via combinaties van een paar contacten en wat Google-werk krijg je al snel een schets van het sociale netwerk van iemand; werk, vrije tijd (vakantie), school (kinderen) enz.
Wat opzoekwerk leert ook hoe je toch binnengeraakt in een gebruikersaccount: Disable simple file sharing; op de site van Microsoft.

Je ziet hier ook meer accounts dan zichtbaar zijn bij het opstarten.

Daarvan het wachtwoord resetten is mogelijk, dan moet je even in het startmenu een programma oproepen: “control userpasswords2″. Daar kan je de gewenste account uitkiezen en het wachtwoord resetten, dwz een nieuw zelfgekozen wachtwoord instellen.

Daarmee kom je dan binnen in de voorheen afgeschermde gebruiker; eens binnen zijn er weinig geheimen; kijk zelf maar wat je zoal in je pc hebt zitten en vermenigvuldig dat met googlen en sociale netwerkzoek.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.