Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Facebook tegen Blackberry * Eerste officiële dode * Wannacry Sony? Wannacry Facebook?

i-nieuws 6 na 6 ** September 6th, 2018 by wim.webgang **

Eerste officiële dode

Dat de ramp in Fukushima nog levens zou kosten was al duidelijk; en nu heeft Japan officiëel toegegeven dat een werknemer van de kerncentrale gestorven is door de straling. De reaktor smolt in 2011 na een aardbeving die een tsunami veroorzaakte. Er ontsnapte toen radioactief materiaal. De werknemer stond in voor het meten van de straling kort na het ongeval. Dat zou hij twee keer gedaan hebben, beschermd door speciale kledij en masker. In 2016 werd bij hem longkanker vastgesteld. Zijn geval werd onderzocht door experten, en het ministerie zal de familie schadevergoeding betalen. Er zouden nog verschillende andere werknemers ziet geworden zijn.

Facebook tegen Blackberry

Volgens Facebook heeft Blackberry hun stem-assistent technologie gestolen.
Anderzijds beweert Blackberry dat Facebook zonder toelating hun technologie gebruikte in de instant messenger, WhatsApp en Instagram diensten.

Wannacry Sony?

Er is eindelijk nieuws in verband met de sony hack van 2014. Het ministery van justitie in de VS plant om maatregelen te nemen tegen Noord-Koreanen die verantwoordelijk zouden zijn voor de hack.
Er is een naam opgedoken van de hacker die de hack op Sony zou uitgevoerd hebben vanuit de Noord-Koreaanse militaire inlichtingendienst. Die hack werd voordien toegeschreven aan de Lazarus group, die in 2016 ook een cyberaanval zou uitgevoerd hebben op een bank. Ook het WannaCry virus, dat wereldwijd honderdduizenden computers besmette, zou aan de groep toegeschreven worden. WannaCry was zogenaamde ransomware die de computer onbruikbaar maakt, en die de gebruiker ervan afperst om geld te betalen om de computer terug bruikbaar te krijgen.
Eind 2017 werd vanuit de VS al met een beschuldigende vinger gewezen naar Noord-Korea.

https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/12/19/571854614/u-s-says-north-korea-directly-responsible-for-wannacry-ransomware-attack?t=1536244037508

Wannacry Facebook?
En het DOJ of ministerie van justitie zou wel eens de wannacry van Facebook kunnen worden. Conservatieven en republikeinen dringen erop aan dat bedrijven als Google en sociale media onder de loupe worden genomen. Trump riep daar ook al toe op. Al kan zijn irritatie ook wel komen door het verzet van die bedrijven tegen bepaalde maatregelen. Zo waren 95 technologiebedrijven gekant tegen de reisbeperkingen die Trump oplegde in 2017. Ze stapten samen naar de rechtbank.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.