Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Opgelet voor C:\:$i30:$bitmap

WebGang blog ** January 21st, 2021 by wim.webgang **

Harde schijf naar de eeuwige digitale jachtvelden..
De vreemde titel bovenaan deze post is de speciale locatie van een een icoon op een Windows 10 systeem. Volgens dit artikel en indien aangeroepen met bv
cd C:\:$i30:$bitmap
kan het de harde schijf van het systeem beschadigen (type NTFS – eindigend in een “herstart om de harde schijf te repareren). Misschien een goed moment om tabula rasa te maken met je systemen, en in 2021 te starten met je eigen jaar 1-overstap op Linux…

Stop:bit
En over Bit gesproken… de bestelde Micro:Bit is misschien vertraagd door de brexit, maar deze “extentie” is wel aangekomen:
Geen processor, geen geheugen, geen stroomvoorziening, niets te solderen aan deze smalle pcb.
Wel 3 leds voor een verkeerslicht, en een afbreekbaar stukje om dwars als voet te zetten door de uitgesneden gleuven in elkaar te schuiven, het vormt een soort kerstboomvoet-kruis. Helaas is de gleuf te breed en niet diep genoeg en staat hij wankel en los; het stukje valt er terug uit als je het verkeerslicht optitlt.
Met 4 goede ouderwetse bouten schroef je de STOP:BIT op de Micro:bit om contact te maken. De drie leds worden afzonderlijk aangesproken, dus niet zoals bij de led-strips (zie kerstboom).

Volgende week meer daarover.

Het jaar 2021: Remember that Linux is fun!
Sandra Henry-Stocker van Networkworld suggereert alvast goede voornemens voor Linux gebruikers: duik eens in de tools die je ter beschikking hebt.
https://www.networkworld.com/article/3602528/2021-new-years-resolutions-for-linux-users.html
Deze hebben een duidelijke Ubuntu inslag… – misschien een tegentip voor Sandra*: installeer dit jaar eens een andere distributie (/-desktop).
(* En voor Linux gebruikers in het algemeen)
Laat ons er voor de KDE gebruikers een vervangende aan toevoegen: klik eens rechts. Overal, om te kijken welke opties er zijn.

Vergeven
En wil je weten of Trump je op de valreep nog vergeven heeft:

https://www.whitehouse.gov/briefings-statements/statement-press-secretary-regarding-executive-grants-clemency-012021/

Building .. back better
En hoe Biden de website van het witte huis veranderde met een bericht naar nieuwsgierige broncode-lezers (CTRL-U):


Learn how the Biden-Harris Administration is tackling our nation’s challenges and building our country back better from this crisis.
.. en wat doen die hamburgers daar verderop?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.