Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Suomenlinna en Aptoide

Uitzending do 18:00 ** November 18th, 2021 by wim.webgang **

Het sailfish fort
En alweer een nieuwe systeemupdate voor Sailfish (Linux voor smartphones), naar Sailfish 4.3.0.12 (Suomenlinna).

Software
Sailfish draait uit zichzelf geen Android software, dus bij voorkeur gebruik je apps die speciaal voor Sailfish ontwikkeld zijn. Die vind je in eerste instantie in de eigen Jolla store, en omdat het systeem bij eerste installatie slechts de minimale functies heeft, krijg je ook geen rommel die je niet wil, je kiest gewoon zelf welke apps voor jou nuttig zijn, en de belangrijkste en nog veel meer zijn aanwezig in de Jolla store. Je vind er bv een app voor de uurroosters van de Belgische spoorwegen.

Droide
Je kan ook een extra “Android laag” installeren (vergelijkbaar met “wine”/windows), die het apparaat toelaat zich voor te doen als een (wat oudere) Android naar de programma’s toe, zodat je echt Android apps kan downloaden en gebruiken als je dat zou willen.
Bij Sailfish kan je kiezen voor apps van Jolla zelf, maar er zijn ook alternatieven als de OpenRepos.net en zijn app versie “Storeman”; en Aptoide (ook als app te installeren uit de mogelijke softwarewinkels – vanuit Sailfish zelf).
Die kan je gebruiken om bv “Signal” te installeren.
De android compatibele laag start ofwel altijd vanzelf op (instellingen*), ofwel wordt ze gestart als je een app als Signal start.
* (zie “Android-appondersteuning starten bij opstarten”; aan of af).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.