Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vooruit met de eend * Medische antivirus scan * Kansberekening * Mailbox * Veilige Blogspot

i-nieuws 6 na 6 ** May 5th, 2016 by wim.webgang **

Vooruit met de eend

DuckDuckGo gaat negen open source projecten sponsoren met een bedrag van 25.000 dollar. Ook vorig jaar gaven ze in totaal al meer dan 100.000 dollar aan zo’n projecten.
DuckDuckGo is concurrentie voor de zoekmachine van Google. Ze proberen een alternatief te vormen voor het zakenmodel van Google, dat informatie over zijn gebruikers verzamelt om aan marketingburo’s te verkopen, zodat die meer gepersonaliseerde reklame kunnen tonen.
DuckDuckGo toont ook advertenties, maar die zijn niet gekoppeld aan persoonlijke gegevens. De algemene advertenties komen van het Bing/Yahoo advertentienetwerk.
Verder sluit Duck wel overeenkomsten in de open source wereld.

Christine Hall bericht erover op FossForce.com, een groepsblog met als ondertitel “Keeping Tech Free”.

Veilige Blogspot

Google doet ook zijn duit in het zakje voor veiliger internetverkeer voor gebruikers. Google stimuleert het gebruik van https, en geeft sites die het gebruiken ook een hogere prioriteit in de zoekmachineresultaten. Ze gaan https inschakelen voor alle Blogspot domeinen. Gebruikers van die hostingdienst, die daar een blog hebben draaien, moeten er zelf niets voor doen. De bezoekers zullen kunnen kiezen om een https versie van de site te krijgen, terwijl de gewone versie ook nog blijft bestaan. Vroeger had Google hier al een opt-in programma voor, waarbij de site eigenaar ervoor kon kiezen veilige browerverbindingen te aktiveren. Gewone webservers gebruiken http protocol, en de versleutelde verbinding is gebruikt https, waarbij de s staat voor secure. Een goed initiatief van Google, maar Wordpress gebruikt sinds 2014 al https.

Mailbox

Het verhaal van de prive mailserver achtervolgt Hillary Clinton al een
tijdje, maar leek begraven in de tijd Nu duikt er echter een verhaal op
van een hacker die beweert binnengebroken te zijn in de server van
Clinton, misschien niet toevallig op Fox News. Ze beweren daar dat een
roemeense hacker, die onder de naam Guccifer opereert, binnenbrak in de
mailserver, en er bovendien sporen vond van andere inbrekers. Dat kon
hij zien aan de IP-adressen, vanop verschillende locaties wereldwijd. Hij
zou zelf binnengeraakt zijn via een inbraak op de AOL account van een
medewerker en vertrouweling van Cliton, in maart 2013. De man zit
ondertussen in de gevangenis, omdat hij systematisch inbrak in e-mail
systemen van bekende personen uit de politieke en showbizz wereld.
Aangezien hij ook de oorspronkelijke bron was van het bericht dat Clinton
een eigen prive mailserver gebruikte, lijkt dit verhaal niet meer dan het
oprakelen ervan op een strategisch gekozen moment in de aanloop naar de
democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen.

Haar werd verweten dat het gebruik van een eigen server voor
communicatie van de overheid de veiligheid van het land in het gedrang
bracht. De inhoud van een aantal van de mails op de prive server zouden onder het
staatsgeheim vallen.

Kansberekening

Wetenschappers hebben de kans berekend dat wij het enige levende wezen met ontwikkelde technologie zijn, en die is redelijk klein. Ze baseren zich op theoretisch werk van Frank Drake uit de jaren zestig. Maar ze maakten ook gebruik van kennis verworven door de Kepler missie, waar we het onlangs over hadden.
Er zijn twee met elkaar verwante vragen: zijn wij op dit moment de enige beschaving of zijn er gelijktijdig met ons nog andere?
En hoe dikwijls in de geschiedenis zou dat al gebeurd kunnen zijn?
Kepler gaf ons zicht op hoeveel planeten er zouden kunnen zijn waar omstandigheden gunstig zijn voor de ontwikkeling van leven.
En hun kansberekening zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat dat we niet de enige keer zijn dat zo’n leven ontwikkeld. Dan zou immers in deze gunstige omstandigheden de kans op ontstaan ervan kleiner moeten zijn dan “1 in 10 billion trillion”.

Dat betekent niet noodzakelijk dat we ander bestaand leven kunnen waarnemen. Er is een grote afstand mogelijk, en een verschil in tijd. De mens bestaat ook nog maar 200.000 jaar als soort, waarbij we over ongeveer 6.000 jaar beschaving spreken.

De afstand zou communicatie ook nogal moeilijk maken; als we communicatie sturen naar een ander zonnestelsel dat bv 100 lichtjaren van ons verwijderd is, dan duurt het zo’n 200 jaar eer we antwoord zouden kunnen krijgen.

Medische antivirus scan

Er is op softpedia een geval gemeld van medische apparatuur die haperde en bleef vasthangen tijdens het stellen van een hartdiagnose, waarbij een baxter wordt aangesloten op een ader. De dokters moesten het toestel herstarten. Nadien bleek de oorzaak het opstarten van een antivirusscan op de pc die de procudure stuurde. De virusscan startte en gebruikte intensief de computer, waardoor het medisch programma de verwachte data van de meetsondes niet binnen kreeg.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.