Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Meer leugenaar dan hacker * Raspberry Pi Zero leert zien * Nintendo aan de software

i-nieuws 6 na 6 ** May 19th, 2016 by wim.webgang **

Meer leugenaar dan hacker

In de VS werd vorige vrijdag M.M. Brown schuldig bevonden aan fraude en afpersing. Hij had in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2012 geprobeerd PricewaterhouseCoopers af te persen. Hij stuurde hen een brief waarin hij beweerde binnengedrongen te zijn in de servers, en bezwarende documenten over Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney en diens vrouw te hebben gekopieerd.
Hij eiste 1 miljoen dollar.

Het FBI wist hem snel op te sporen, en hij werd opgepakt. Zijn computer werd in beslag genomen, en uit het onderzoek bleek dat hij helemaal niet binnen was geraakt in de servers van PWC.
.


Raspberry Pi Zero leert zien

De Faspberry Pi stichting heeft een update aangekondigd voor zijn bestaande Raspberry Pi Zero. De Zero krijgt nu een aansluiting voor een camera, wat mogelijk werd door de layout van het computerbordje lichtes aan te passen. Voor de rest blijft de Zero zo veel mogelijk hetzelfde, en dat betekent ook de prijs; die zal zo’n 5 dollar bedragen.
De Raspberry Pi Zero werd ooit gebundeld bij het MagPi tijdschrift, zoals soms CD’s op de cover gelijmd worden. Het is een computerbordje voor gebruik bij experimenten en projecten, waarbij de nodige randapparatuur of kast zelf voorzien wordt. Het was bedoeld om zo veel mogelijk jongeren aan het programmeren te doen slaan, en de productie werd helemaal naar Groot BrittaniĆ« gehaald. Het bordje is maar half zo groot als de oorspronkelijk uitgebrachte Raspberry Pi, en kleiner dan een bankkaart. Het heeft wel minder aansluitingen, enkel 2 usbpoorten waarvan 1 voor de voeding, en een mini hdmi aansluiting voor schermuitvoer. Daar is nu dus een camera-aansluiting bijgekomen. Een netwerkaansluiting ontbreekt echter, dus geen ethernetpoort en evenmin ingebouwde wifi. Je kan eventueel de vrije usb poort gebruiken om die uitbreiding te doen.

Nintendo aan de software

Nintendo werkt aan een opvolger voor zijn huidig spelsysteem, en dat nieuwe concept heeft de codenaam “NX” .
Ze zijn waarschijnlijk het meest bekend van hun kleine draagbare spelletjes, en voor groot scherm de Wii, waarvan er al meer dan 3 miljoen over de toonbank gingen.
Hun daaropvolgende console, de Wii u – met extra in de bedieningsconsole ingebouwd scherm, sloeg niet echt aan.

Voor de rest houdt het Japanse bedrijf zo goed als alles geheim over de nieuwe NX, behalve de geplande verkoopdatum die in maart 2017 zou vallen.

Ook lijkt hun focus te verschuiven, want ze lieten aanpassingen in hun statuten opnemen in verband met hun bedrijfsaktiviteit. Ze voegen enkele aktiviteiten toe: restaurants, medische en gezondheidsapparatuur, en … software.


Software is misschien een beetje vreemd, want computerspelen zijn toch software?

En waar zouden de letters nx voor staan? Gewoon iets als “NT”, een projectnaam voor “next”, als in “the next console”.
Gokje: Wij herkennen ook twee letters die in ons meestvermelde systeem voorkomen; liNuX. Er zou wel ontkend zijn dat hij op Android draait. Ook hun andere consoles zouden intern iets Linux-achtigs draaien en ook concurrent Sony gebruikt Linux voor zijn PS3 en PS4.


Nokia vervolgverhaal

Wat?

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.