Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Snel

Uitzending do 18:00 ** May 19th, 2016 by wim.webgang **

Internetsnelheid

Er is een nieuwe website opgericht om internetgebruikers te laten testen hoe snel hun verbinding is: fast.com. Als je op deze website komt, begint die een test naar je browser, en zie je een schommelend getal dat de snelheid van communicatie weergeeft met behulp van een metertje. Na even stopt de beweging en wordt een gemiddelde waarde van de test weergegeven. Die geeft vooral aan hoe snel je kan downloaden.
Een voorbeeld van een meting die we deden gaf 20 Mbps, even voordien 18 Mbps. De gebruiker moet er wel zelf rekening mee houden dat de meting be-invloed wordt door eigen netwerkapparaten die tussen de computer en de internetaansluiting zitten. Als de internetaansluiting rechtstreeks op de computer zit, geeft het een beeld van de downloadsnelheid van de internetverbinding zelf. Maar als de gebruiker met een laptop een draadloze verbinding gebruikt, kan die een vertraging opleveren, en betekent het hoe snel hij over deze verbinding kan downloaden.
Dat is dan ook de bedoeling van de initiatiefnemer, en dat is Netflix. Die heeft er alle belang bij dat zijn

Er bestaan verschillende gelijkaardige tests, zoals speedtest.net, die meestal meer informatie geven. Je krijgt er het IP adres van de gebruiker, de naam van de provider, waarschijnlijke locatie, nauwkeurige downloadsnelheid, nauwkeurige uploadsnelheid. Vanop dezelfde testlocatie, ook over wifi dus, kregen we 21.32 Mbps downloadsnelheid en 5.46 Mbps uploadsnelheid en een ping van 31 ms. Op een kaartje wordt ook weergegeven wat de locatie is van de server die ze gebruiken voor de test.

fast.com

Vrezen voor ons geld?
- Filmpje van een bankautomaat hack:

https://slashdot.org/palm/31/16/05/18/2310241_2.shtml

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.