Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Schoenen uit Duitsland * Random tor * 8 inch * Reklame op de kaart *

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** May 26th, 2016 by wim.webgang **

Schoenen uit Duitsland

Een groot Duits sportsmerk (dat begint met een A), heeft geïnvesteerd in het terugbrengen van de productiecapaciteit van Azië naar Duitsland. Ze startten de bouw van een schoenenfabriek waar vanaf eind 2016 testen zullen gebeuren, en vanaf 2017 schoenen zullen geproduceerd worden voor de Duitse markt.
Later willen ze ook kleding gaan maken, ze mikken bv op de voetbaltruitjes van de nationale ploeg voor 2017.
Vakbonden moeten niet te vroeg juichen: in de supermoderne “speedfactory” zullen robots de schoenen maken.

Reklame op de kaart

Google heeft een aanpassing gedaan aan zijn advertentieaanbod. Er komen betaalde advertenties op google maps, die ze “Promoted Pins” noemen. Aangezien ze hebben vastgesteld dat de helft van de zoekakties tegenwoordig vanop een mobiel toestel gebeuren, en dat aandeel nog toeneemt, richten ze nu hun reklame daar ook op. Adwords is helemaal herzien, de eerste grote herziening sinds 15 jaar dat het bestaat.
Voorbije dinsdag toonde Google de nieuwe mogelijkheden aan de adverteerders en marketingmensen.
De internetgebruikers kunnen dus meer reklame gaan verwachten op hun mobieltjes, in een wereld waar mobiel nu het 1e platform is geworden.

8 inch

Belangrijke Amerikaanse systemen draaien op oude computers die nog 8 inch floppy disks gebruiken. Voor wie twijfelt of hij al eens een 8 inch floppy gezien heeft, hierbij een vergelijkend beeld uit wikipedia met de bekende harde plastieken diskette (3,5 inch), de grotere, oudere en minder bekende soepele floppy disks van 5 1/4 inch, en daarnaast de 8 inch of zo’n 20 cm grote floppy disks van de jaren 70.

Die werden ondermeer gebruikt in de computersystemen van het kernwapenarsenaal van de VS. En ze worden er nog steeds gebruikt. Het ministerie van defensie van de VS heeft daar nog oude IBM’s uit de jaren 70 draaien, die dergelijke floppies nodig hebben.

Random tor

Een van de belangrijkste elementen van het Tor netwerk is de generatie van willekeurige getallen voor de versleuteling van de communicatie. Hoe onvoorspelbaarder die willekeurige getallen zijn, hoe veliger de versleuteling. De ontwikkelaars van het Tor project werken aan een nieuwe versie met betere random functie. Daarvoor gebruiken ze een andere manier om het random getal te maken, waarbij verschillende computers ingezet worden voor één getal. Ze noemen het “Distributed RNG”, waarbij de RNG staat voor “Random Number Generator”. Ze hebben op hun laatse bijeenkomst in Canada gewerkt aan hun masterplan om “Proposal 224″ te realiseren. Een week lang testten ze de nieuwe “Random Generator” in een speciaal daarvoor opgezet wereldwijd netwerk van TOR-knooppunten. Bij communicatie over een TOR netwerk worden zo veel tussenstations gebruikt, dat het nadien onmogelijk is om de communicatie na te pluizen, en de gebruiker anoniem kan blijven. De dreiging dat voortschrijdende ontcijfertechnieken de oude manier van Random getallen niet onkraakbaar zou zijn, stelde het hele TOR systeem in vraag, en daar hopen ze nu een antwoord op te bieden. Ze hebben ook andere veranderingen in petto, zoals het uitbreiden van de onion adressen van 16 tekens naar 55 tekens, ondermeer voor checksums en versienummers.

Meer details op hun blog: https://blog.torproject.org/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.