Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Zonnig Californie * E-commerce * Begrafenissen * Doodstraf nieuw leven ingeblazen

i-nieuws 6 na 6 ** May 10th, 2018 by wim.webgang **

Zonnig Californie
Terwijl Trump probeert terug te keren naar steenkook, heeft de staat Californie beslist dat alle nieuwe huizen vanaf 2020 moeten voldoen aan nieuwe energienormen. Ieder jaar komen er zo’n tachtigduizend woningen bij. Eén van de voorwaarden is het leggen van zonnepanelen op het dak. Nu zou nog niet 1/5 van nieuwe gezinswoningen over zonnepanelen beschikken. En de markt in de hele VS leek in 2017 te stagneren.
In Californie willen ze dus een serieuze stap vooruit zetten en dat kadert in een ruimer mileu-programma.
Californie wil tegen 2030 zijn uitstoot van CO2 verminderen met 40 procent.

E-commerce

Walmart, de grote supermarktketen in de VS, heeft een meerderheid verworven in een grote Indische onlinewinkel Fllipkart. De Indische onlinemarkt, zal net als alle andere, sterk groeien in de komende jaren, en daarmee verwerft Walmart wat tegenwicht voor het Amerikaanse Amazon. Helaas voor Walmart maakt Flipkart nog geen winst, dat wordt ten vroegste binnen een paar jaar verwacht.

Begrafenissen

- Net neutrality VS
In de VS wordt de Net Neutraliteit officieel begraven op 11 juni. De FCC kondigde dat vandaag aan. De wetten voor een open internet dateren van 2015.

- Datacenter Ierland
Ook nog begraven: de plannen van Apple voor een datacenter in Ierland. De oorzaak zouden de jarenlange vertragingen zijn, veroorzaakt door bezwaarschriften. Die procedure ging al door een beroepsfase, en zit nu bij het hooggerechtshof in Ierland. Apple had in 2015 zijn oog laten vallen op een gebied met goede aansluiting op natuurlijke energie in het westen van Ierland.

- Chinese ZTE
De sancties tegen Iran die president Trump aankondigde, hebben al een voorgeschiedenis. Het Chinese bedrijf ZTE, dat in Amerika aktief is, heeft volgens het ministerie van handel in de VS, de toenmalige sancties tegen Iran en Noord-Korea overtreden, door ondermeer telecommunicatieapparatuur te leveren aan die landen. Daar worden ze nu voor gestraft met een verbod van 7 jaar voor Amerikaanse bedrijven om handel te doen met ZTE.
ZTE maakt ondermeer smartphones met Android, en nu vragen ze zich af of ook daar een probleem kan rijzen, omdat Android van Google komt. En hoewel het Android besturingssysteem grotendeels free software en open source is, horen er natuurlijk ook diensten bij als de mail en toegang tot de app store. ZTE was de vierdegrootste smartphonefabrikant in de VS, en de tweedegrootste in China. Ze waren ook de enige fabrikant die in de VS een “Android Go” toestel verkocht. Dat werd samen met Google ontwikkeld speciaal voor goedkopere smartphones met minder geheugen. Een redacteur van Arstechnica kon er één kopen op de dag van de lancering – waarop die ook uitverkocht was- en belooft alsnog een bespreking, voor een toestel dat niet meer te koop zal zijn in de VS.
Vroeger al kreeg een ander Chinees smartphone bedrijf ook te maken met een ban van de VS: Huawei.

Misschien schuilt hier een kans voor Sailfish?

Doodstraf nieuw leven ingeblazen
In de VS zoeken ze naar een manier om de doodstraf nieuw leven in te blazen, nu steeds meer fabrikanten weigeren hun geneesmiddelen te leveren om een doodstraf uit te voeren met een injectie. Een aantal staten die nogal aktief zijn op dit gebied, hebben nu goedkeuring gegeven aan het gebruik van stikstof. Stikstof is een reukloos en kleurloos gas, dat mensen doet stikken door zuurstoftekort. Als de concentratie van stikstof groot genoeg is, neemt het de plaats van zuurstof in in het bloed, en sterft een mens in minder dan een minuut tijd. Het zou ook redelijk pijnloos zijn, omdat het gas geen reaktie opwekt, zoals bij een teveel aan koostofdioxide. Bij een teveel aan koostofdioxide krijg je het gevoel dat je stikt en snak je naar adem, bij stikstof niet.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.