Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

GNOME donor * Geluid voor privacy

WebGang blog ** May 31st, 2018 by wim.webgang **

GNOME donor
Een geheimzinnig donor heeft beloofd om op twee jaar tijd 1 miljoen dollar te schenken aan de GNOME foundation. Dat is de nonprofit die het GNOME desktop software project beheert. GNOME is de standaard desktop bij bv Red Hat / Fedora, en het is ook beschikbaar in andere distributies als openSUSE. Het project hoopt binnenkort te kunnen vertellen hoe het geld gebruikt zal worden. Daaruit kunnen we mogelijk ook wat afleiden over de donor. Want ofwel is het een anonieme rijkaard die Gnome een plezier wil doen, ofwel eerder een zakelijke donor, die zelf rechtreeks belang heeft bij GNOME. Zo zijn er wel een paar, bv een Linux distributeur als Red Hat. Maar die is natuurlijk al langer aktief binnen het GNOME project. Een partij die recent plots meer belang heeft gekregen bij GNOME is Canonical met zijn Ubuntu distributie. Die hebben een paar jaar geprobeerd om een eigen desktop te ontwikkelen, maar gaven die inspanningen onlangs op. Ze beslisten over te schakelen op de desktop die ze ook vroeger al gebruikten, GNOME. Ze zijn er dus wel bij gebaat om GNOME te verbeteren en ook om hun invloed in het GNOME project uit te breiden.

De ultieme beslisser bij Canonical is Mark Shuttleworth, die toevallig ook miljonair is. Zit hij erachter? Of toch niet een boze geest als Microsoft, onder een of andere dekmantel?

Geluid voor privacy
Arstechnica bracht gisteren een artikel over hoe geluid technologie kan verstoren.
Geluid en ultrageluid, afgespeeld uit gewone luidsprekertjes, kan computerapparatuur als harde schijven storen in hun werking. Het duurde iets meer dan honderd seconden, en de harde schijf van een veel voorkomend merk stopte met werken. Ze was niet fysiek geblokkeerd, want na herstart kon ze terug gebruikt worden.
En een andere mogelijkheid: het verstoren van bewakingscamera’s. Met het juiste geluid kon na 12 seconden de opname van een live stream verstoord worden in een demonstratie.
De luidspreker moet dicht bij het apparaat gehouden worden om effectief te storen. Het zijn de trillingen van het geluid die de werking van de mechanische harde schijven storen. Het zou ook kunnen dat de anti schok voeler die de harde schijf moet beschermen, geaktiveerd wordt door de geluidstrillingen.

https://arstechnica.com/information-technology/2018/05/attackers-can-send-sounds-to-ddos-video-recorders-and-pcs/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.