Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Schadevergoeding * Internet toezichter

i-nieuws 6 na 6 ** January 17th, 2008 by wim.webgang **

18/01/2008


Internet toezichter

Het grote VS-communicatiebedrijf AT & T is door de wet vrijgesteld van verantwoordelijkheid voor de inhoud. Daar staat tegenover dat ze alle data over het netwerk moeten doorsturen, zonder een selectie te maken op de inhoud of op de verzender of ontvanger van de data. Nu zou AT & T voorgesteld hebben om zelf alle verkeer over hun kabels te gaan onderzoeken. Ze zouden specifiek kijken naar overtredingen van de US wetten op “intellectual property”.

Schadevergoeding

Het SCO verhaal leek helemaal gedaan te zijn, maar toch treedt er nu een post scriptum op in het verhaal. Novell heeft compensaties geƫist voor het lange en dure proces dat SCO ten onrechte aangespannen had. Een rechtbank gaat nu vaststellen hoeveel die schadevergoeding moet bedragen. Een ander aspect is dat Novell nu definitief de rechten op Unix heeft. Ze zouden nu Unix helemaal kunnen open sourcen, maar dat is moeilijk omdat het een samenraapsel is van code van veel verschillende bronnen met verschillende copyrights. Wat ze wel zouden kunnen doen is er allerlei bruikbare stukjes code uit selecteren en die geleidelijk vrijgeven.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.