Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Git ter hulp en De geest van Lernaut en Hauspie

Uitzending do 18:00 ** November 15th, 2018 by wim.webgang **

Git ter hulp
Het kan nog erger; vorige week hadden we de tekst van het nieuws netjes in een Git repository staan (velig online), maar hadden we geen internetverbinding, en moesten we het met één lokale kopie van de master doen.

Deze week hebben we zelfs geen master! Het nieuws moet nog snel samengesteld worden uit de verschillende takken (branches in repositories) waarin het gemaakt is, en waar het dus verspreid staat.
Een paar fetch, merge, commits en push’s verder kunnen we toch van start gaan.

De geest van Lernaut en Hauspie

De smart speakers, home assistants, of hoe de electronische kunstmatige intelligentie spion ook mag heten, heeft tot meer dan een vierde van de Amerikaanse huiskamers veroverd. Die evolutie is sneller gegaan dan de gsm of de smartphone, de consument maalt duidelijk niet om de risico’s voor zijn privacy. De apparaten zijn zo goedkoop dat de technologiebedrijven hun winst niet op het apparaat zelf maken, maar op andere, onrechtstreekse manieren.
Nochtans heeft het apparaat nog niet zo veel te bieden, want de stemtechnologie staat nog niet zo ver. Het wordt vooral gebruikt als afstandsbediening voor radio, tv of licht. En al eens om het weer te vragen. En als Amazon geluk heeft werkte het ook drempelverlagend om online te kopen, en Google kon meer informatie gebruiken om gerichter advertenties aan te bieden. Ondertussen reken de mensen wel vertrouwd met de technologie, en kan de technologie-industrie een stapje verder gaan.
Bedrijven als Apple, Amazon, enz zetten volop in op de technologie en wachten waarschijnlijk op het moment dat ze het ding reklame kunnen laten spuien in de huiskamers. Voorlopig moeten de gebruikers ook kiezen welke ze in huis halen, en volgens GeoMarketing wees een onderzoek uit dat meer dan 8 procent van de smart speaker eigenaars er zelfs twee verschillende hebben, bv één van Google en één van Amazon.
De technologie wordt ondertussen geïntegreerd in andere toestellen, als tv en microgolf, of de smartspeaker krijgt een scherm en wordt eigenlijk terug een pc.
Of misschien mogen we de functies wel verwachten in de bedrijfswereld, in telefooncentrales of aan het onthaal.
In ieder geval wordt weer een succesvolle verkoop in de eindejaarsperiode verwacht in de VS; hop naar de helft van de gezinnen! Kerstmuziek!!

(maar de muziek was dus van freemusicarchive.org:

Livio Amato – “Musa, 6th melody” (02:34)
KieLoBot – “Alles Leer (K ID 29)” (05:15) !!
Elvii Marten – “Dansamor” (05:28) enz…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.