Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Frambozentaartsensor

Uitzending do 18:00 ** November 29th, 2018 by wim.webgang **

Wat heb je nodig voor frambozentaart? Een Raspberry Pi en een temperatuursensor…

Deze is echter niet zo geschikt voor de raspberry pi, want hij is te “analoog”; hij heeft twee draden en daarop kan je de weerstand meten; bij andere temperatuur heb je een andere weerstandswaarde; met een berekening kan je daar de temperatuur uit afleiden. Dit soort sonde is eerder geschikt voor gebruik met het Arduino bord.

Handiger voor de Raspberry Pi zijn de temperatuurmeters die zelf de waarde klaarzetten op een data-draad; deze derde draad bestaat dan naast de plus en ground. Meer over de 18×20 sensoren (Nederlandstalig)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.