Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

verkiezingen in de vs: probleem opgelost?

Uitzending do 18:00 ** December 27th, 2018 by wim.webgang **

Volg het Chaos computer congres
- Op het ccc congres heb je lezingen als “The Social Credit System”, enz… allemaal terug te vinden op https://media.ccc.de/
- een stukje uit een lezing met de vraag of het verkiezingssysteem klaar is voor de volgende verkiezingen, in de VS en bij uitbreiding in de rest van de wereld:

Election Cybersecurity Progress Report
Will the U.S. be ready for 2020?

(link https://media.ccc.de/v/35c3-9917-election_cybersecurity_progress_report)

Pi Versus Pi
(niet de bananentaart uit het nieuws)
Vergelijking van MagPi’s: Nederlandstalig vs Engelstalig (original).

Tegelijk aangekocht; de Engelstalige MagPi is die van januari, de Nederlandstalige van december. Eerste verschil: het formaat; de Nederlandstalige is in de hoogte zo’n 2 cm kleiner dan A4, terwijl de Engelstalige A4 formaat is (net zoals Linux Format magazine).
Maar ook als je die van dezelfde maand naast elkaar legt, is het duidelijk dat de Nederlandse MagPi niet zomaar een 1 op 1 vertaling is van de Engelse. De inhoud is Creative Commons, en kan dus gemakkelijk gebruikt en verdergegeven worden in de klas, hackerspace (of op de radio)
In de huidige NL-talige MagPi ondermeer het eekhoorncafe (met voederplankje en camera) en een groentetoren in binnenshuis groenten te telen, enz.
De Engelstalige MagPi een overzicht van een aantal “hats” of uitbreidingsbordjes voor de Raspberry Pi, en wat computerspelletjes (om zelf te progrmmeren).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.