Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Fosdem tips

Uitzending do 18:00, WebGang blog ** January 20th, 2019 by wim.webgang **

Volgende uitzending kijken we nog even verder naar het programma van FOSDEM, bv:

 • Kan er vandaag iemand leven in volle software vrijheid?
  De Vrije en Open Source Software community (FOSS) lijdt onder een diepgaande paradox: er wordt iedere dag meer vrije software geschreven en gebruikt, maar het wordt ook elke dag een beetje moeilijker om produktief te werken zonder toch ergens proprietary software te gebruiken.

  De ontwikkeling van netwerk diensten, die een mengeling gebruiken van gesloten software op hun servers, gecombineerd met gesloten apps of javascript dwingen steeds meer de gebruikers naar gesloten software. En omdat de gebruiker dikwijls de gemakkelijkste weg volgt, wordt het moeilijker om verzet te bieden en te blijven kiezen of zoeken naar consequent gebruik van open source en free software…

 • The Cloud is Just Another Sun
  Zondag 16:00 (Zaal Janson)
  Geschiedenisles en oproep voor de toekomst
 • 2019 – Fifty years of Unix and Linux advances
  by John maddog Hall
  Zondag 17:00 (Zaal Janson)
  2019 is de 50e verjaardag van Woodstock, en wat dichter bij de aarde: mensen op de maan, en wat dichter bij de IT wereld: het ontstaan van Unix en van Arpanet (als voorloper van internet), en 1969 is ook het jaar waarin John ‘maddog’ Hall begint te programmeren, en daardoor geen tijd meer vindt om zich te scheren… *
  * Althans, sindsdien heeft hij zijn bekende baard laten groeien….

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.