Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Terug aan het werk * Even Cupertino bellen * Berichtje van de bank * Privacy brengt op

i-nieuws 6 na 6 ** January 31st, 2019 by wim.webgang **

Terug aan het werk

Door een voorlopige maatregel kunnen de overheidsdiensten in de VS weer aan de slag; er is na meer dan een maand geld vrijgemaakt om de lonen te betalen.

Behalve allerlei administratieve diensten die voor de burgers onbereikbaar waren, lag bv ook de NASA plat. Op het hoofdkwartier in Washington werden de personeelsleden onthaald op een uitgestelde nieuwjaarsreceptie. Daar werd de schade opgenomen: sommige werknemers van NASA zochten ander werk en komen niet terug. Sommige onderaannemers die niet betaald konden worden, moesten ook mensen ontslaan. Sommige werknemers hebben doorgewerkt maar zullen daar nooit voor betaald worden. En mogelijke vertraging van NASA projecten moet nog berekend worden. Zo zouden testprogramma’s voor een nieuwe raket al vertraging hebben opgelopen.

Berichtje van de bank

En het lekken gaat vrolijk verder. In India stond een server open met miljoenen financiele gegevens. Het was een databank van de grootste bank van India, nota bene een bank in handen van de overheid. De databankserver had geen wachtwoord.
De gegevens die te lezen waren bevatten tekstberichten van een dienst om via de gsm bankrekeninginformatie op te vragen. De server zou de gegevens van de laatste twee maanden bevat hebben. Om de gegevens van de server op te vragen moest je wel weten waar te zoeken.

Hieronder een link naar hun privacy statement:

https://www.sbichicago.com/assets/files/JUUbWAd1

Even Cupertino bellen

Dinsdag stonden IT-en andere nieuwssites even op hun kop toen er een bug bekend werd die iphone gebruikers treft. Een foutje in de FaceTime video-gespreks-app liet een gebruiker toe een andere op te bellen, en zonder dat die opgenomen heeft, al beeld en geluid te krijgen.

Op de support pagina van facetime staat alleen : “Iedereen mag meepraten”, niet “Iedereen mag meeluisteren”.

Apple heeft de Group Calling functie dus uitgeschakeld om misbruik te voorkomen. Ze zullen later een fix uitbrengen voor het probleem.

Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. In Houston is al een rechtszaak aangespannen tegen Apple omdat hij als advokaat afgeluisterd werd in een vertrouwelijk gesprek met een klant. Hij zal dan wel zijn schade moeten kunnen aantonen.

https://www.apple.com/support/systemstatus/

Privacy brengt op

Met alle schandalen, waaronder het lek van gegevens van bijna 30 miljoen gebruikers dat nu door het FBI onderzocht wordt, zou je verwachten dat het niet zo goed gaat met Facebook. Het bedrijf is 15 jaar oud en wordt geplaagd door problemen als fake news en verkiezingsbeinvloeding. Je zou verwachten dat gebruikers het platform massaal links laten liggen, en dat investeerders er hun handen van aftrekken.
Maar in het vierde boekhoudkundige kwartaal heeft Facebook de omzetverwachtingen overtroffen. Ze zouden ook wat gebruikers betreft nog twee percent gegroeid zijn.
Het weggeven van je privacy brengt duidelijk op, misschien niet voor de gebruikers, maar toch voor de investeerders. Of wat denk je van meer dan vier miljard winst op meer dan 12 mijard omzet. Die komt van reklameinkomsten, dus het ten gelde maken van de gegevens van de gebruikers.

https://www.statista.com/statistics/223289/facebooks-quarterly-net-income/

compiled by BCP v.0.3.6

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.