Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Investeren in de ruimte * Raspi4 te heet * Firefox snelt ter hulp

i-nieuws 6 na 6 ** July 18th, 2019 by wim.webgang **

Investeren in de ruimte

Wanhopige ondernemers, die zien dat onze politici er niet niet in slagen om de aarde te redden, trekken hun conclusies en investeren in de ruimte.
Jeff Bezos, baas van internetbedrijf Amazon en een van de rijkste mensen op aarde, heeft in een interview uitgelegd waarom hij zoveel geld in ruimtevaart steekt. Hij had al interesse in ruimtevaart als toekomst voor de mens. Maar nu hij ondermeer door de klimaatwijziging ziet hoe we de aarde aan het vernietigen zijn, is zijn overtuiging er nog op versterkt. Hij denkt nu bv aan het bouwen van fabrieken in de ruimte, om bv al de volgende microprocessor daar te bouwen. Op termijn wil hij zo bv de vervuilende industrie in de ruimte bouwen, en vandaar de producten naar de aarde sturen. Het ruimtevaartbedrijf waar hij veel van zijn Amazon winst in steekt heet Blue Origin.

Raspi4 te heet

Volgens Jeff Geerling, een programmeur, vindt dat de nieuwe Raspberry Pi veel te heet wordt. De processor zelf kan dat misschien wel aan, of zal -als hij te warm wordt – zelf wat langzamer gaan werken om niet te oververhitten, maar de andere componenten worden ondertussen ook blootgestelt aan temperaturen die hen kunnen beschadigen of de levensduur verkorten.
Voor vroegere Raspberry Pi’s bestonden er al koelvinnen om op de processor te monteren als je een toepassing maakte die de processor zwaar belast. Maar nu heb je echt een ventilator nodig, zegt hij.
De processor heeft bij een normaal draaiende dekstop op Raspberry Pi al een temperatuur van 60 graden, en als je hem wat meer werk laat doen loopt het op tot 80 graden.
Hij beschrijft op zijn blog hoe je een ventilator kan toevoegen.
Met de ventilator gaat de temperatuur van de Pi4 niet boven 60 graden, ook niet als hij zwaar belast wordt.

www.jeffgeerling.com/

https://www.youtube.com/watch?v=mTHAO9P_hxQ

Firefox snelt ter hulp

De Mozilla foundation is van plan om Mozilla Firefox, de open source browser, te voorzien van een controle op gestolen wachtwoorden. In de browser kan je zelf je wachtwoorden van een bepaalde website bewaren op het moment dat je inlogt. De browser houdt die wachtwoorden bij voor je. Firefox gaat nu kijken in de databank van een speciale databank die gegevens bevat van bekende gestolen combinaties van logins en wachtwoorden. De database heet Pwned. Firefox had daar al een aparte dienst voor, die Firefox Monitor Service heet, en heeft ook sinds kort de Lockwise password manager ontwikkeld. Dat zal nu allemaal geïntegreerd gaan worden in de Firefox browser.

compiled by BCP v.0.4.0

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.