Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Beste klant (dienstmededeling)

Uitzending do 18:00 ** December 5th, 2019 by wim.webgang **

Edenred communiceert over zijn/haar probleem van een inbraak in hun computersysteem op 21 november, dat daarop verschillende dagen plat lag. De beveiliging van de persoonlijke gegevens is hun prioriteit. De kaarten met tegoeden van werknemers zijn niet getroffen, evenmin als de gegevens van de gebruikers. Ze nemen de beveilging van de gegevens ernstig. Bestellen via e-mail ging even niet, dus waarschijnlijk waren minstens hun mailsystemen aangetast. De beveiliging van de persoonlijke gegevens is op elk moment hun prioriteit. Ook één van hun andere electronische platformen, cortex, was buiten gebruik. Ze stellen alles in het werk om gegevens van gebruikers te beschermen. De helpdesk was een hele tijd niet telefonisch bereikbaar. We bedanken u voor uw vertrouwen. Op dit ogenblik wijst niets erop dat uw gegevens aangetast werden.

Privacy wetgeving en boetes
In Duitsland worden serieuze boetes gegeven voor inbreuken op de privacy wetgeving en voor gebrekkige bescherming van gegevens door bedrijven. Zo kreeg een bedrijf dat de database van mensen die zich geregistreerd hadden om nooit meer reklame te ontvangen, gebruikt om reklame naar te sturen; herhaaldelijk zelfs. Ze kregen een boete.
Van 300 euro.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.