Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Unified communications * Dramatische smelting

i-nieuws 6 na 6 ** April 16th, 2020 by wim.webgang **

Unified communications

Verizon heeft dinsdag aangekondigd BlueJeans te kopen. Geen broeken, maar een Videoconferencing bedrijf. Het zou geïntegreerd gaan worden in hun productaanbod, vooral in de 5G poot. Het zal dienen als veilig communicatieplatform voor afstandsleren, telewerk, en de medische sektor.
Dit lijkt wel een steek naar zoom. Wij hier op de radio denken dan eerder aan professionele audioapparatuur, maar het is ook een videoplatform dat vooral uitblonk door gebruiksvriendelijkheid en gebrek aan beveiliging of privacy. Met als gevolg dat er wel eens een onverwachte deelnemer opdook in teleconferenties of lessen, die dan de goorste dingen in de conferentie kon vertonen.

Dramatische smelting

Er is door wetenschappers een dramatische smeltvoorval gemeld, dat ze uit de metingebn van 2019 haalden. Gelukkig niet in de kerncentrale van Doel, maar wel in Groenland. Daar wonen niet zo veel mensen, dus wie heeft daar last van, denkt u misschien. Maar in juli alleen smolt er daar een record massa oppervlakte ijs gesmolten is. Daarbij kwam evenveel water vrij als 80 miljoen keer het water van het Wezenbergzwembad. Of meer wetenschappelijk: 197 gigaton.
Hun conclusie is gebaseerd op satteliet gegevens, weerpatronen en klimaatmodellen. Een hogedrukzone die dat veroorzaakte is een jaarlijks terugkerend fenomeen, maar duurde nu meer dan dubbel zo lang, en dat zorgt er voor dat het gesmolten ijs niet meer terug aangevuld kan worden door voldoende nieuwe aanvoer in de winter.

compiled by BCP v.0.4.7

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.