Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

De Raspberry Pi of Arduino brouwerij?

Uitzending do 18:00 ** April 16th, 2020 by wim.webgang **

Na de 10 minuten social distancing tov het vorige programma (waarin u het begin van het programma van vorige week hoorde – inderdaad verwarrend), en na het korte nieuws, wordt de rest van de uitzending gewijd aan de Britten van het ondertussen ter ziele gegane Linux Voice, die een thuisbrouwerij opzetten met behulp van een Raspberry Pi en Arduino.
ps: Het laatste stuk paste niet meer in het programma-uur, dus de laatste 10 minuten ongeveer vervolgen we volgende week.

Tot mijn verwondering leer ik dat de Arduino eigenlijk al het werk doet. Zou zouden het dus beter een Brewduino noemen in plaats van Brewpi. De Raspberry pi dient alleen maar als webserver om de gegevens die verzameld worden weer te geven op eender welk apparaat op het (interne) netwerk. Je zou er eender welke andere computer (met Linux erop) voor kunnen gebruiken.
De Arduino heeft de juiste mogelijkheden om voelers aan te sluiten en sturing te doen; en bovendien laten ze hem nog rekenen ook.

Ze gebruiken voor het project een voorbereide “Spark” set van het Brewpi project (https://www.brewpi.com/); verder een ijskast die omgebouwd moet worden om zowel warmte als koude te kunnen maken.

U hoorde alvast het eerste half uur van de 40 minuten durende aflevering van BrewPi; volgende week verder!

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.