Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Heropstartstrijd

i-nieuws 6 na 6 ** April 23rd, 2020 by wim.webgang **

Heropstartstrijd in de VS

In de VS woedt een heropstart-strijd, die zich aftekent in de aanvraag van domeinnamen die beginnen met “reopen”. Dikwijls wordt die “reopen” gevolgd door twee letters van een staat; en er zijn er ook algemene als “reopeningamerica.com”.
Er lijkt een verband te zijn met de betogingen in verschillende staten, waar de heropstart van de economie geƫist wordt, en waar Trump-aanhangers, extreemrechtse groepen en wapenfreaks demonstreren tegen de corona-maatregelen.

De onderzoeker van KrebsOnSecurity die we al eerder citeerden, heeft de registraties van domeinnamen met “reopen” erin van de laatste maand onderzocht. Dat waren er een 150-tal. Hij keek ondermeer wanneer de registratie plaatsvond, door wie ze gebeurde, en of er ook aktief een website op draait. Hij zette de gegevens in een rekenblad en maakte dat publiek op Google docs:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HQnx-RvMM7BrpX1ysgjqzu8XkaDeu0w4gJgTtzB3dfk/edit?usp=sharing

ps: Het grote aantal betekent niet dat het allemaal alt-right websites zijn. Integendeel, er lijkt iemand bewust een tegen-aktie begonnen te zijn, waarbij hij zoveel mogelijk van dat soort domeinen heeft opgekocht, zodat ze niet meer kunnen ingezet worden voor dat doel. Dat gebeurde onder de naam “Michael Murphy”.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.