Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Drie-dimensionaal schrijven * Geen nieuwe versie * Toegang tot Pirate Bay versperd

i-nieuws 6 na 6 ** February 7th, 2008 by wim.webgang **

07/02/2008


Drie-dimensionaal schrijven
Wetenschappers in de VS ontwikkelden een nieuw polymeer dat gebruikt zou kunnen worden voor holografie. Een dunne laag van het polymeer kan in enkele minuten tijd voorzien worden van een 3-dimensionaal beeld. Bovendien kan het medium honderden keren hergebruikt worden om opnieuw een beeld op te schrijven. Als toepassing wordt gedacht aan de medische wereld (bv hulp bij operaties). Het zal nog een aantal jaren duren eer toepassingen ontwikkeld zijn maar men heeft een werkend prototype met een scherm van 10 op 10 cm. In de recente ‘Nature’ is een artikel verschenen over de uitvinding.

Geen nieuwe versie

Heel wat Windows gebruikers lijken niet opgezet te zijn met het idee van een nieuwe versie te moeten gaan gebruiken. Microsoft bracht al een hele tijd geleden Vista uit, en plande om de bestaande Xp versie af te schaffen. Bedrijven die met een bestaand computerpark en bestaande programma’s erg tegen de kosten opzagen om iedereen om te schakelen naar Vista, hielden het van de markt halen van Xp al tegen. Verschillende computerbedrijven verkochten hun computers terug met Xp, of als er toch Vista opstond, boden ze de mogelijkheid om te “downgraden” naar Xp. Nu Microsoft toch eind juni de stekker voor Xp wil uittrekken is er weer een opstoot van protest. De IT-nieuwssite “Info World” heeft op zijn website een petitie geplaatst met de vraag Xp niet te begraven. Ze haalden 750.000 ondertekenaars bij elkaar.


Toegang tot Pirate Bay versperd
Door juridische akties van voorbije maandag in Denemarken is de Pirate Bay momenteel niet meer bereikbaar. De aktie volgt op de procedure in Zweden tegen de eigenaars van de Pirate Bay.
De firma die de site host, het Deense Tele2, is echter niet opgezet met de maatregel waarin zij de blokkerende rol moeten spelen en hun klanten de mond moeten snoeren. Ze vinden dat zij niet het vuile werk moeten doen. Vorig jaar werden ze al gedwongen een Russische muzieksite van het web te halen omdat die niet in orde was met de internationale auteursrechten. In Denemarken is ook een politieke beweging aktief rond digitale rechten, de “Pirate Party”.
Op blogs werd ondertussen bekend dat een nieuwe tracker werd gestart met de naam “the Jesper Bay” (thejesperbay.org).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.