Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

restjes

i-nieuws 6 na 6 ** May 21st, 2020 by wim.webgang **

Corona “emoji”

De gekke gezichtjes die gebruikt worden voor het uitdrukken van allerlei emoties, maken onderwerp uit van een standaard, net zoals de letters en cijfers die door computers bewerkt, bewaard, en verstuurd worden. Zonder standaard zou de code voor een bepaalde letter of emoji die naar een andere computer gestuurd wordt, daar misschien niet begrepen worden.
Bij het sturen van een emoji wordt niet het tekeningetje zelf gestuurd, maar wel een code die symbool staat voor het tekeningetje. Die code wordt aan de kant van de ontvanger terug omgezet.
Om dat wat universeel bruikbaar te maken bestaat de Unicode standaard. Die wordt af en toe uitgebreid met nieuwe tekens of talen. Dat zou nu gebeuren met het uitkomen van Unicode 14 in maart 2020.
Maar dat is niet gebeurd. De organisatie achter unicode, de non-profit Unicode consortium, heeft beslist om zes maanden te wachten.
Misschien kunnen ze er dan nog een coronavirus emoji bij in stoppen. Hoewel het dan na het uitkomen van de nieuwe versie bijna een jaar duurt eer de nieuwe tekens verwerkt zijn in commerciele produkten als smartphones.

Afscheid Python 2

Versie 2 van de populaire open source programmeertaal Python, zal binnenkort definitief op rust gesteld worden. Python 2 kwam officieel uit in 2000, en ging dus 19 jaar mee. De opvolger is Python 3, en kwam uit in 2008, ook al 11 jaar geleden dus. Je zou denken dat de bedrijven die Python 2 gebruikten dus tijd genoeg hadden om over te schakelen op Python 3. Maar dat blijkt niet altijd het geval.
JPMorgan, een Amerikaanse multinational die als investeringsbank en financieel adviseur aktief is, .

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.