Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Namaak is duur * Ruimtetelescoopziekte * Binnenverblijf te koop

i-nieuws 6 na 6 ** June 11th, 2020 by wim.webgang **

Namaak is duur

Een fabrikant van mondmaskers klaagt dat op Amazon namaak van zijn merk werd verkocht, en bovendien nog voor bijna twintig keer de prijs van het origineel (dat op dat moment zeer gegeerd was..).
Het bedrijf had de productie van zijn eigen mondmaskers opgedreven, wat ook een investering betekent. Het wil niet de namaakindustrie zien gaan lopen met de winst. De originele fabrikant kan immers zomaar niet de prijs van de mondmaskers verveelvoudigen, dat zou ongeloofwaardig zijn en ze moeten nadien ook verder met hun bestaande klanten, terwijl de namaakindustrie zich daar niets van moet aantrekken. De verkoopskanalen ervan zijn schimmig en moeilijk te volgen. Op Amazon bieden ze hun producten aan, en als ze aangegeven worden en door Amazon verwijderd, duiken ze onder een andere leveranciersnaam terug op. 3M gaat er nu toch achteraan, en spande al processen in tegen verschillende aanbieders, maar of ze ooit iets zullen opleveren blijft af te wachten. Moesten er schadevergoedingen betaald worden, zou de multinational die aan Corona onderzoek schenken.

Ook op andere online platformen werden woekerprijzen gevraagd voor mondmaskers en andere gegeerde corona-beschermingsmiddelen
Het openbaar ministerie van verschillende VS staten vroeg de online platformen om wat meer pro-actief op te treden.
De online platformen treden erg verschillend op tegen de woekeraars en vervalsers, e-Bay verwijderde bv alle alle aanbiedingen, maar andere site wachten op concrete klachten van klanten of vertrouwen op signalen van hun controle-software om in te grijpen.

Ruimtetelescoopziekte

Corona heeft ook toegeslagen bij het NASA project van de ruimtetelescoop. De opvolger van de succesvolle Hubble telescoop zou in maart 2021 moeten gelanceerd worden als alles volgens schema verloopt. Maar alles verloopt niet volgens schema, los van de al krappe timing. Door de corona epidemie viel een groot deel van het werk stil nadat personeelsleden positief getest hadden. Dat is niet zo gemakkelijk in te halen want er werd ook voordien al in ploegen gewerkt. Er moet nu werk ingehaald worden en een nieuwe planning voor de lancering vastgesteld worden.

Binnenverblijf te koop

In de VS is een binnenverblijf te koop voor achttien miljoen dollar. Ligging: in de buurt van Las Vegas. Het heeft een mooie retro seventees inrichting en heel wat wellness faciliteiten. Het binnenverblijf is gebouwd als een bunker; ondergronds en versterkt met staal en beton. Er is aangepaste verlichting voorzien voor een dag en nachtgevoel. Er is trouwens een terras, plantentuin, waterval en barbeque voorzien in deze luxueuze woning die ook wel doomsday bunker genoemd wordt. Als het echt doomsday wordt kan je er met een goede twintig uitverkorenen overleven.
Tegen de belangrijkste aanval op de VS, het coronavirus, had de bunker echter geen verweer. Maar dat is niet de reden dat hij van de hand gedaan wordt. Hij staat eigenlijk al 2 jaar te koop.
En dat ligt waarschijnlijk niet alleen aan gebrek aan kandidaten voor een seventies interieur. Dat is namelijk zo authentiek omdat de bunker in de jaren zeventig van vorige eeuw gebouwd is. En dat betekent dat bv ook alle techniek van die tijd is. En de verlichting. Daarvoor werden buislampen gebruikt, die op een schakelbord manueel moeten omgeschakeld worden naar ochtend, dag, avond of nacht om je juiste bioritme te houden. De woning heeft dus na 40 jaar waarschijnlijk wel eens een update nodig…

compiled by BCP v.0.4.8

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.