Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Oneindig veel ervaring * Covid Data

i-nieuws 6 na 6 ** July 16th, 2020 by wim.webgang **

Oneindig veel ervaring

The Register registreerde een opvallende advertentie van IBM. Die zoekt candidaten voor Kubernetes administratie en beheer, liefst met meer dan 12 jaar ervaring. Dat soort ervaring is zeldzaam, want Kubernetes is een relatief recente ontwikkeling. Het begon als een open source project op github.com, en daar was de eerste bijdrage van 250 files van 7 juni 2014, wat goed zes jaar geleden is.

https://github.com/kubernetes/kubernetes/commit/2c4b3a562ce34cddc3f8218a2c4d11c7310e6d56

De eerste officiele uitgave was op 22 mei 2015, wat goed vijf jaar geleden is. Een bedrijf dat 12 jaar ervaring vraagt voor een technologie die 5 jaar bestaat, geeft misschien aan dat ze een soort standaard formulering gebruikt hebbben zonder er verder over na te denken. Of dat ze opzettelijk overdreven veel ervaring vragen omdat ze een bepaalde categorie van jongeren willen uitsluiten.

Het vragen van overdreven veel ervaring werd het mooist aan de kaak gesteld door een programmeer die schreef dat hij niet kon solliciteren voor een job waarin ze meer dan 4 jaar ervaring vroegen voor een technologie die hij zelf maar een jaar en een half voordien gecreëerd had.

De advertentie van IBM stond nog steeds online op donderdag 16/7 op

https://intellijobs.ai/job/IBMCloud-Native-Infrastructure-Engineer-Architect-bvJJ6yraexfWOk1nMRKP-bvJJ6yraexfWOk1nMRKP

en zegt letterlijk:

“Required Technical and Professional Expertise

Minimum 12+ years’ experience in Kubernetes administration and management”

Kubernetes werd ontwikkeld bij Google als open source container dirigeerder, en zit nu onder beheer van de Cloud Native Computing Foundation. Het logo is het stuurwiel van een boot, met zeven uitstekende spaken, die verwijzen naar de interne naam “Project 7″.
Dat zou dan weer een verwijzing zijn naar een cyborg vrouw uit Star Trek, die Seven of Nine heette.

Kubernetes:

https://www.youtube.com/watch?v=PH-2FfFD2PU

Covid Data

Niet alleen in België is er discussie over de data over de covid-19 gevallen. In de VS wil de regering de data zelf rechtstreeks in handen krijgen, en heeft ze daarvoor instructies gestuurd naar de ziekenhuizen. De gegevens komen in een clouddatabase terecht van een bedrijf dat mee opgericht is door een compaan van Trump. Het werkt ook voor militaire toepassingen en geheime diensten.
Het gevolg zou kunnen zijn dat de data niet meer eerst bij de “Centers for Disease Control and Prevention” terechtkomt, de CDC. Die zullen, samen met alle virologen en analisten nu dus afhankelijk worden van een centrale dienst die nog moet bewijzen dat de data snel en transparant doorstroomt naar andere experten dan die van de regering.

compiled by BCP v.0.4.8

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.