Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

AI aan de portemonnee * Uitgetikt * AI speurt in de ruimte * Gestruikeld over intel

i-nieuws 6 na 6 ** August 27th, 2020 by wim.webgang **

AI aan de portemonnee

Een bedrijf dat creditcards uitgeeft maakt gebruik van artificiële intelligentie om te beoordelen of transacties niet frauduleus zijn. Bij creditcard transacties is het de bank die beslist of de transactie kan doorgaan, niet het netwerk van creditcard. Door samenwerking met aangesloten banken kan de beslissing ook genomen worden als de verbinding met de bank verstoord is, bv bij natuurrampen of technische problemen. Maar ook kan kunstmatige intelligentie in de vorm van Deep Learning ingezet worden voor fraude-analyse. Die technologie wordt bv ook gebruikt voor gelaatsherkenning, spraakherkenning, en zelfrijdende voertuigen.

Uitgetikt

De grote baas van TikTok heeft definitief uitgetikt op zijn bedrijf, BytDance. Zijn tikkaart was zeker niet versleten, want hij was nog maar drie maanden in dienst. TikTok ligt onder vuur van Trump, die het een bedreiging vindt voor de VS, tenzij het in Amerikaanse handen komt. Hij nam begin augustus maatregelen om tot een overname door een Amerikaans bedrijf te dwingen door de aktiviteit van het Chinese bedrijf te verbieden tegen 15 september.
Daarop daagde het bedrijf de regering voor de rechtbank. Het argumenteert dat de aantijgingen spekulatief zijn, en dat het zijn rechten moet verdedigen. En die van zijn gebruikers, en dat er bovendien banen op het spel staan. Het bedrijf zegt zelf honderd miljoen Amerikaanse gebruikers te hebben en meer dan 1500 werknemers.
Ondertussen zouden er al gesprekken zijn met Microsoft en Oracle voor een mogelijke overname.
Microsoft zou het wel zien zitten om een minderheidsaandeel te nemen, en zo invloed uit te oefenen om het bedrijf te doen veranderen van leverancier voor clouddiensten. Nu zitten ze bij Google cloud, en Microsoft ziet ze liever klant worden bij hun eigen cloud diensten, en misschien ook in hun advertentienetwerk.

TikTok publiceerde een blog post over de zaak op

https://newsroom.tiktok.com/en-us/tiktok-files-lawsuit

AI speurt in de ruimte

Kunstmatige Intelligentie wordt ook ingezet om de ruimte af te speuren. Dat kan zelfs met terugwerkende kracht. NASA heeft enorm veel historische data, bv van de Kepler ruimtetelescoop, en er zijn KI programma’s gemaakt om die te doorzoeken en opnieuw te interpreteren. Het programma van de universiteit van Warwick in Groot-Brittanië heeft zo’n 50 nieuwe exoplaneten aangeduid.

persbericht op:

https://warwick.ac.uk/newsandevents/


Gestruikeld over intel

Het Amerikaanse ministerie van Energie is gestruikeld over de retoriek van Trump om met eigen technologie te werken.

Ze probeerden dat om te zetten in de praktijk bij de bouw van een nieuwe supercomputer, die in de VS gemaakt is. Niet alleen de kast van de supercomputer, maar ook het binnenwerk, het brein, meer bepaald de chips.
De VS staat daar tegenover China, dat er steeds meer in slaagt zijn technologie op het voorplan te krijgen. Dus werd de supercomputer van 500 miljoen dollar die de naam Aurora zou krijgen, toegewezen aan intel. Vanuit drie fabrieken zou intel chips moeten aanleveren om de computer in Chicago geïnstalleerd te krijgen in 2021.
Exascale computing te
Dat gaat door vertragingen bij intel nu niet lukken.

compiled by BCP v.0.4.8

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.